От 13 май до 28 юли 2021 г. Юпитер, планетата на експанзията и пазителя на Земята ще направи първото си от общо три посещения в знака на Риби – енергия, която  управлява творчеството, скритата информация и подсъзнанието.

Планетата Юпитер е предишният владетел на знака на Риби, така че това е завръщане у дома си. Преди да бъде открита планетата Нептун през 1846 г. Юпитер е смятан за галактическия пазител на този зодиакален знак.

Сайтът на астролог Цветелина Каменова

Какво прави още по-интересен този транзит?

И Юпитер, и Нептун в момента транзитират през Риби. Това двойно преминаване е изключително рядко, като се има предвид, че Нептун навлиза в знака на Риби на всеки 165 години, а Юпитер на всеки 12 години.

Но дали това пътешествие на Юпитер и Нептун ще донесе нирвана и ренесанс в изкуството?

За последен път Юпитер беше в знака на Риби през периода 18 януари 2010 г. до 22 януари 2011 г.

Ето как историята може да се повтори, давайки ни шанс да се поучим от миналото и да се поправим този път – крайната мисия на човечеството.

Движението на Юпитер е малко необичайно през 2021 г. Обикновено небесният благодетел се подвижва през един зодиакален знак около 12 месеца.

Транзити:

Юпитер във Водолей: 19 декември 2020 г. – 13 май 2021 г.

Юпитер в Риби: 13 май – 28 юли 2021 г.

Юпитер във Водолей: 28 юли – 28 декември 2021 година

Моля за внимание, дами и господа! Тази подготвителна обиколка ще разкрие курса, по който ще отплаваме отново в края на годината, когато Юпитер се връща в Риби за още два курса.

28 декември 2021 г. до 10 май 2022 г.

28 октомври до 20 декември 2022 г.

Какво можем да очакваме ние, хората, от този първи транзит?

Юпитер управлява пътуванията на далечни разстояния, а Рибите – моретата. Положително е, че Юпитер в Риби може да увеличи чувството на състрадание и креативността у хората. Част от твърдостта, с която сме живели, ще се отпусне малко. Рибите управляват океаните и  очакваме да видим плажовете по-пълни през това лято, тъй като все повече хора са и готови да се отпуснат след дългата изолация.

Рибите освен всичко се свързват и с болничните и здравни заведения, Юпитер от своя страна разширява. Ще трябва ли отново да  се върнем към пандемията и социалната изолация? Как ще се справи човечеството пренаселените болници в опустошените от вируса части на света?  Юпитер в Риби със сигурност ще повлияе на опитите ни да отворим отново части от света и да имаме контрол върху вируса. Ще има ли нови огнища на зараза?

През 2009-10 (последното преминаване на Юпитер през Водолей и Риби) бяхме изложени на пандемията от свински грип / H1N1, за която се съобщава, че е причинила около 284 000 смъртни случая по целия свят. Въпросите на публичната дезинформация и опасенията относно страничните ефекти на ваксината са зловещо подобни на обстоятелствата около настоящата ни криза от COVID-19.

Ще се поучим от миналото или ще повторим грешките?

Творчеството и духовността ще имат своя апогей, но не бързайте да се радвате веднага. Поради интензивността и хаоса наоколо, хората ще търсят отговори от източници извън материалния и триизмерен свят.

Юпитер е планетата на висшето познание, философията и религията. В духовните Риби много хора ще търсят утеха чрез връзка с божественото. По време на огромна несигурност и криза това е нормално. А с Юпитер в Риби, търсенето на „голямото защо“ или „най-голямата истина“ само ще се задълбочи.

Докато въпросите вероятно ще доведат само до по-големи въпроси, утехата може да се намери чрез изкуство, музика, танци, медитация, молитва или някаква връзка с „висша сила“.

Предупреждение: С Юпитер в Риби, някои хора ще търсят фигура на гуру, която да ги „спаси“. Не попадайте в този капан. Внимавайте за податливостта на майстори-манипулатори, маскирани като спасители, лечители и религиозни лидери през това уязвимо време.

Исторически факти:

В средата на 80-те години Юпитер в транзит Риби Михаил Горбачов въведе Перестройката и Гласността в Съветския съюз. По това време това беше революционна тази концепция, която включваше „преструктуриране“ на политиките и „отвореност“ за изразяване на мнения, без страх да не бъде предаден на КГБ.

Между 1998 г. и 1999 г. в Ирландия е подписано споразумение, с което се прекратява голяма част от насилието в политически конфликт, който се води в Северна Ирландия от 60-те години на миналия век.

Арабската пролет разтърси много държави от Близкия изток, докато Юпитер беше в Риби в началото на 2010 г. Въоръжени бунтове и антиправителствени протести възникнаха първо в Тунис, а след това се разпространиха в пет други арабски държави.

В края на 2020 г., когато Юпитер напредваше към Водолей, десетки хиляди тайландски протестиращи се събраха по улиците на Банкок, за да осъдят злоупотребите на правителството.

Ядрена и водородна енергия – търсенето на следващия енергиен източник?

В исторически план тези цикли на Юпитер са донесли голям технологичен и научен напредък, политически революции и ясни постижения в полетите и космическите пътувания.

Това не е голяма изненада, като се има предвид, че Юпитер  разширява и усилва каквото и да докосне.

Водолеят управлява електричеството, науката и енергията. Рибите управляват водата и невидимото. Докато Юпитер транзитира през тези два знака между 1938-39 г., немският учен Ото Хан открива ядрено делене, което се използва в съвременните атомни електроцентрали за нагряване на вода и производство на пара (Риби). След това парата се използва за въртене на големи турбини, генерирайки електричество (Водолей).

За съжаление иновациите могат да имат две страни. От човечеството зависи дали ще ги използва отговорно или ще злоупотребява.

Предишният транзит на Юпитер през Водолей и Риби донесе катастрофата в Чернобил през 1986 г. в украинска атомна електроцентрала. Радиацията, която се разпространява от (предотвратимата) авария, все още е фиксирана като причина за редки форми на рак и вродени дефекти днес.

Използването на ядрено оръжие също може да бъде проследено. През 1938 г. Алберт Айнщайн (Риби) написва писмо до американския президент Франклин Делано Рузвелт (Водолей), в което обяснява как силата на верижните реакции на делене, използващи уран, може да се използва за конструиране на „изключително мощни бомби“.

Последвалите цикли на Юпитер във Водолей / Риби донесоха повече развитие. В отговор на СССР САЩ проектират първата си водородна бомба в началото на 50-те години. Кризата с кубинските ракети създаде огромен страх през 1962 г., когато 13-дневна конфронтация между Съединените щати и Съветския съюз беше предизвикана от разполагането на съветска балистична ракета в Куба. През 1974 г. Индия детонира оръжие и стана шестата държава в света, обявила се за ядрена държава.

Ще стане ли водата новото „ течно злато“?

През този транзит човечеството може да стане по-предприемчиво по отношение на водата. В момента инвеститори посочват водата като ценна  стока, подобно на петрола или златото.

Въпреки че 70 % от Земята е покрита с вода, 97% от нея е солена вода, която не може да се използва без допълнителна преработка. Замърсяването, бързата индустриализация, селскостопанската индустрия, нарастващото население – всичко това допринася за още по-голям недостиг на чиста, прясна вода.

Какво ще бъде лятото на 2021-ва?

Подгответе се за изненади. Вгледайте се  по-дълбоко във всичко, което смятате за „истина“ вместо да приемате чутото по подразбиране. Обърнете съм духовното, изкуство, творчество и „се пуснете  по течението“, когато можете.

Дори светът да изглежда, че  се разпада, намерете начин да се свържете с този божествен канал в себе си и да се докоснете до вашият висш аз и Вселената.  

Facebook Twitter Google+

0 Коментара