Развълнуван и любопитен, в първите часове на 14-ти май Юпитер се промъкна в загадъчното царство на знак Риби. С удоволствие ще прекара времето си в знака до 28-и юли, когато ретрограден ще се върне в дома на знак Водолей.

В астрологията планетата Юпитер пребивава в знак около една година и обикаля цялото астрологично колело за около 12 години. Тя е най-бързата външна планета и до голяма степен носи индивидуален принос във всеки хороскоп.

Сайтът на астролог Венета Матева

Благородството е присъщо качество на планетата, защото тя е тази, която носи вяра, надежда, светлина, справедливост и късмет в живота ни. Дава ни сили, изправя ни, вдъхва ни вяра, безрезервно ни дава късмет и единствено изисква от нас да бъдем реалисти и да не изискваме прекалено много от себе си и живота. Юпитер се свързва с експанзията и големите очаквания. Такъв е! Обича да има много и всичко и понякога зарежда темите, които докосва в картата ни с неоснователни очаквания и мечти.

Интересен е изборът на Юпитер да премине по-бързо от обикновено през знак Водолей и сякаш търсещ спокойствие и разбиране, да се потопи в топлите води на знак Риби.

Последните шест месеца престоят му в знак Водолей ни донесе онази искра, която съживи и превърна в увереност запрашените ни идеи, съмнения и колебания. Юпитер е голям, с огромно сърце, благородство и аристократизъм. Той е причината да имаме вяра, да сме наивно добри или безразсъдни оптимисти. Този ентусиазъм напълно му беше позволен в дома на знак Водолей. Там той намери подкрепа в плановете и сякаш заслужено ни донесе желание за развитие, движение, случване, идеи и реализация. Накара ни да излезем от коловоза, да разчупим рамката, да повярваме в себе си и да се освободим от ограничения в мисленето и действията. А дали тази вихрушка от новости и стремежи няма нужда да се подреди и усети, преди да види бял свят?

Влизането на Юпитер в знак Риби ще ни даде необикновената възможност

да се потопим в онова, което правим, желаем и стремим.

Тук ще липсва напрежението и нетърпението на знак Водолей. Сега ще имаме на разположение два месеца и половина да пуснем всичките си ангажименти, желания и търсения в пространството и свързвайки се със сърцето си, да направим своите съзнателни и топли избори. Спрете и огледайте делата си. Дали на инат или да докажете себе си повече от необходимото или пред хора, които не го заслужават, сте се захванали с излишни дела и ангажименти. Възможно е, защото енергията до момента на Юпитер във Водолей е провокирала ентусиазъм и желания за занимания с много и може би нетипични за природата ви дейности. Очаквайте темпото ви естествено да се забави, защото няма нужда от излишни търсения, тичане и преследване на мечти. Когато намерим това, което търсим, дадем му време и шанс да се развие, то няма да имаме нужда от нищо повече.

Време е да бързаме бавно, да дишаме дълбоко и осъзнато,

да се доверим на сънищата си, да обичаме безусловно, да споделяме, да чуваме, да се оглеждаме, да докосваме и да чувстваме. Този период ще ни донесе желанието да ревизираме фактите и да останем с онези, които ни носят любов, разбиране, усещане за сигурност и смисъл. Всичко останало е време да остане в миналото. Там, където му е мястото, защото всичко, от което се нуждаем в действителност, е малко, но истинско. Доверете се на интуицията си, съобразете фактите и оставете до себе си това, което ви носи уют. Онова спокойствие за правилен избор и вярна посока вътре във вас. Свържете се със себе си и намерете всичко, което търсите във вашата собствена Вселена. Тогава ще се случи онова вълшебство, в което всичко около вас магично ще се подреди и допълни не вас, а пространството ви да бъдете себе си.

Огромна и топла прегръдка Юпитер ще раздава в този период на родените в първа декада Скорпиони, Риби, Раци, Козирози и Телци. Те ще имат приятелската подкрепа и късмет в планове и дела.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара