Реших да интервюирам Цветелина Каменова като астролог, след като изключително проницателно видя и описа мен и мои близки по датите и часовете, на които сме родени. И тъй като това не е първият хороскоп, който ми правят, мога уверено да твърдя, че Цвети умело съчетава знанията си в областта на астрологията с личния си дар – тя го нарича интуиция, а според мен е и нещо по-голямо.

Цветелина Каменова  е родена в София, завършва журналистика и връзки с обществеността в НБУ. Над 10 години се е занимавала с реклама и продажби в големи рекламни агенции и телевизии.

През последните 5 години Цвети активно се отдава на заниманията с астрология, завършва курс в руската школа „Астро Център Урания“, посещава още няколко курса през годините и осъзнава, че единственият начин да се усъвършенства е чрез реална практика с хората. Започва да прави анализи на натални карти на близки приятели и така практикува. Отделя огромна част от денонощието си за четене, търсене и намиране на информация и до такава степен се увлича, че превръща астрологията в основното си занимание. Може да прочетете нейни статии в авторския й профил в сайта на „Жената днес“ и в личния й сайт – www.beastarforever.com

Влез в клуба по астрология на Цветелина Каменова

„Астрологията е псевдонаучно схващане, че разположението на небесните тела е свързано със случващото се в човешкия свят, индивидуално и колективно. Няма факти, потвърждаващи, че астрологията е способна да предсказва бъдещите събития с вероятност, по-голяма от случайност.“ Това пише в Уикипедия за астрологията. Хайде да го опровергаем! 

Астрологията е много древна наука, която се занимава с разположението на планетите в Слънчевата система и тяхното влияние върху хората на Земята. Няма случайни неща във Вселената, всичко следва своя божествен ход. Следователно няма случайности и в астрологията. Доказано е например, че Луната има пряко влияние върху нивото на океаните, респективно и върху нивото на течности в човешкия организъм. Има дял в астрологията, който се занимава с прогностика. Също така не е случайно, че детето се е родило със секцио или в седмия месец, или в точно определен час на даден континент. Конвенционалната наука отрича астрологията и я слага директно в тъй наречените езотерични знания. На база на прогностични методи, след даден момент когато конкретно събитие е прогнозирано, можем да проверим дали то се е случило и как точно е протекъл процесът. Мога да направя аналогия с финансовите и борсовите прогнози.

Хората, по-специално жените, масово четат дневните, месечни или годишни хороскопи за своята зодия. Ясно е, че няма как на всички хора от зодия Риби например да им се случва едно и също в даден период. Доколко има смисъл да се вярва на подобни хороскопи?

В астрологията работим с 12 архетипа или познатите ни зодии и техните планети-управители. Следователно вземаме предвид и съществуването на три отделни декади на всяка зодия. Месечните хороскопи, които не са персонализирани, могат да дадат обща прогноза и насока в коя област ще има развитие или застой. Но датата на раждане и часът правят всеки човек уникален със своят звезден код. Посредством анализ на персоналната астрологична карта можем да разберем всички детайли, особености и характеристики на човек. Кои са неговите силни страни и как да подобри по-слабите. Как да разбере своята мисия и къде трябва да наблегне. В кой момент е добре да изчака и в кой момент да действа активно. Всичко това може да се провери чрез астрологията.

В астрологията има различни направления – какво могат да ни кажат за нас самите и за бъдещето ни?

В астрологията има различни дялове, които отговарят за различни сфери от нашият живот. Можем условно да ги разделима на:

натална (рождена) – това е дял от астрологията, който изследва движението на  планетните и техните влияния в индивидуалната астрологична карта на всеки човек;

мунданна – дял от астрологията, който касае планетарните конфигурации и връзката с  природните явления, с времето, в социален план –  обществото, политиката;

хорарна – много интересен дял от астрологията, касаещ отговор на  точно определен въпрос спрямо момента и мястото на задаване на въпроса, например: „ Ще взема ли този изпит“?, „Ще намеря ли ключовете си“?

синастрична – Това е изключително важен дял от астрологията. Той касае  взаимоотношенията между хората (любовни, приятелски, делови). Аз вярвам, че този дял ще донесе иновация в подбора на персонал в компаниите през следващите 10 г. Провокираш ме да издам една малка тайна, специално за читателите на „Жената Днес“. През следващата година планирам разработването на софтуер и внедряването му в система за подбор на кадри, който да влезе в инструментите на хората, занимаващи се с човешки ресурси.

кармична – Много сериозен дял от астрологията, който разучава и анализира проблеми, способности и цялостни тенденции под влияние на кармичното минало. Кармата определя какво намерение сме имали, какво действие сме извършили в минал живот и какво е последствието, натрупано като знание или товар в днешно време.

прогностична – Практичен дял от астрологията за прогнозиране и изчисление  на основни тенденции в живота на човек и какво му предстои в неговата лична година.

Твърди се, че астрологията е път за себепознание, разбиране и духовно израстване. В каква степен обаче записаното в астрологичната карта предопределя живота ни? Каква е ролята на свободната воля?

В момента на нашето раждане – ден, час, година, ние разполагаме с нашата уникална космограма или натална карта. Там можем да видим отпечатък от мига на нашето раждане. Получаваме един базов модел (уникален звезден код), който посредством астрологията, ние, астролозите, можем да разкодираме. Наталната карта показва нашите таланти, предизвикателства, какви нови непознати неща сме дошли да научим, каква карма имаме да изплащаме и къде трябва да излезем от зоната ни на комфорт. Астрологията може да помогне да смекчим дадени предизвикателства и да преминем по-лесно по пътя на себепознание. Приема се, че 80% от нещата в наталната карта са предопределени и закодирани от преди, а свободната воля на човек е само 20%.  Колкото повече развиваме еволюционно себе си, преодоляваме трудности и повдигаме вибрационната си честота, толкова повече тези 20% нарастват. Това, разбира се, е индивидуално за всеки човек.

Чувала съм, че в Индия правят партньорски хороскоп на бъдещите младоженци. Не съм чувала да е популярно в България. Може ли т.нар. синастрия да ни спести много неудачи в бъдещата връзка или семейство?

Синастрията представлява тъй наречената съвместимост между двама човека. Може да се направи любовен хороскоп или дори съвместимост между екипи в бизнес план. Може да ни даде представа защо хората са се срещнали. Каква обща цел и уроци имат. Защо някои отношения, въпреки че са невъзможни за съвместимост и двамата партньори имат много проблеми в съжителството си, всъщност е добре да изживеят връзката си? Каква опитност и развитие ще получат от връзката си? Тук кармичната астрология много може да помогне. Съществуват кармични аспекти в картите и на двамата партньори, които дават индикация какви са били в минал живот и сега какво им предстои. Астрологията казва, че щом сме се срещнали с някой и сме влезли в отношения, задължително сме се срещали и преди. За това много често ме питат: „ Моята връзка кармична ли е?“. Всъщност 80% от връзките са кармични и в това на практика няма нищо чудновато.

Ти самата защо и как започна да се занимаваш с астрология? Бях впечатлена от много точните психологически описания на неща от моя живот и тези на мои близки.

При мен крачката към астрологията беше свързана с много труден период от живота ми. Търсех отговори за себе си и собствения си живот, които не намирах другаде. В продължение на 7 години се записвах на различни курсове и посещавах различни събития. Посветих времето си на много учене и навлизане в дебрите на това знание. По това време работех в рекламния бранш, но не бях щастлива и пълноценна. И така впоследствие моето хоби стана моя професия. За мен това беше преломен период в живота ми. Успях да анализирам всички натални карти на партньорите ми, с които съм имала отношения и открих един повтарящ се модел, който съм привличала в живота си. Осъзнах как работи Вселенският закон за Даване и Получаване. Всичко това ми показа миналото ми и животът ми като на филм. Знаех къде трябва да направя съответните корекции. Всичко това е процес на себепознание и активно действие. Това ме мотивира да уча все по-задълбочено и да се развивам в тази област активно.

Всеки ли може да стане астролог с достатъчно четене и учене? Нужни ли са за астрологията и някакви, да ги наречем, ясновидски способности или пък интуиция и талант на психолог?

Всеки, който има интерес може да научи как да ползва астрологията. Дали всеки може да стане астролог ме кара да задам въпроса например всеки ли може да стане лекар? Интуицията е част от процеса, в комбинация с талант и много четене. Качествата, които според мен трябва да притежава един астролог са пространствено мислене, комуникационни умения, добре е да има много комплексни знания и умения в различни направления. Да има стремеж винаги да се развива и споделя опита, който има, тъй като астрологията сдържа в себе си психология, математика, история, митология и още.. Важно е да умее да влиза в обувките на другите, да е здраво стъпил и трезво мислещ човек. Един живот не е достатъчен за да научиш астрология. Каквото е горе, това е и долу. Тоест Вселената се развива и еволюира, заедно с нея хората и астрологията.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара