Животът е дар, благословия и голямо училище за душите ни. Той е шанс да прегърнем човешко тяло, да учим, развиваме и сбъдваме планове и  мечти. Всяко едно човешко същество на планетата ни е свързано с всички останали по един магичен енергиен начин. Познати или непознати душите си влияят, допълват, обогатяват и всяка от тях има уникалната мисия да внася равновесие във Вселената.

От доста години насам, според мен откакто Нептун транзитира в знак Риби, пред нас се разгръща информационна платформа свързана с духовността, духовните практики, езотериката, мистериите и невидимия свят. Астрологията е един от информационните канали между нашата планета и големия и необятен космос. Заобичах я преди много години, вплетох я в живота си и я приех за най-добрия си приятел. Във времето се сприятелих с нумерологията и се обучих да работя с Таро. Търся ги, когато имам нужда от подкрепа в астрологията, а те винаги ми дават съвети и допълнителна информация.

Обичам да изследвам, уча, развивам и да се запознавам с различните източници на информация в езотериката. Така преди няколко месеца „случайно“ една приятелка доведе в живота ми специалист, който фантастично общува и разчита Акашови записи. Стана ми любопитно, защото отдавна имам интерес към записите, но сякаш не попадах на „своя“ човек. Свързах се с него направих консултация за своя път и мисия на душата. Нейното име е Калина Великова. Прекрасен човек с голямо сърце, щедрост и доброта.

Сега ви каня да бъдете гости на нашия разговор. Имам желание с него да имате повече информация за невидимото и под друг ъгъл да гледате на онова, което ни заобикаля.

Здравей Кали, би ли казала няколко думи за себе си. 

Казвам се Калина и от седем години живея в Шотландия, където работя като Коуч по духовен живот – чета Акашовите записи и на база получената информация от тях изготвям уникални коучинг сесии за своите клиенти. Разбира се, използвам много други инструменти в практиката си, за да допринеса за цялостното благосъстояние на онези, с които работя – практикувам разчитане на енергията с Таро и/или Оракул карти, енергийно въздействие под формата на работа с кристали и/или дистанционно изпращане на лечебна енергия за подпомагане балансирането на енергийното тяло на клиента. Част от практиката ми е работата с билки и древни шамански практики. Не спирам да обогатявам знанията и уменията си с нови инструменти за работа.

Как и кога откри Акашовите записи като твое призвание?

Откакто се помня имам огромен интерес към всичко онова, което остава скрито за човешките очи – безсмъртната Душа, Живота и Смъртта, всичко онова което е зад Воала и принадлежи на света на Духовете, енергията и информацията, която сякаш е недостъпна за нас. От ранна детска възраст, усетили енергията в ръцете ми, моите близки ме караха да положа длани върху болните им места. Вълнуваше ме защо и какво се случва, какво има в ръцете ми, но отговор така и не открих. Свикнах да отнемам болката, но не знаех какво да я правя, нямаше от кого да уча и я складирах у себе си. Едва ли има нужда да казвам, че това увреди здравето ми и започнах да търся лек за самата себе си. Все не успявах и все по-трудно ставаше за мен да вървя по пътя, който смятах, че другите очакват от мен да следвам – повече от 15 години инвестирах в образование и работа, които не бяха в синхрон с мен. А и не намирах нито информация, нито учители, които да ми разяснят всичко, което исках да знам. Едва когато се озовах тук, намерих подходящата литература и един след друг започнаха да се появяват моите учители и ментори. Жадно поглъщах всяко късче информация и докато търся отговори се озовах на собствената си пътека. Учих при Андреа Хес в САЩ техника за четене на Акашовите записи, завърших всички нива на обучение и чиракувах дълго време преди да основа моя собствена практика. Сега изследвам и изучавам други техники и похвати, за да достигам на още по-дълбоки нива в работата си с Душата. Също като теб, Вени, аз направих остър завой по своя път и се оказа, че това ми донесе така желаната промяна в живота и необходимата ми яснота защо съм тук и накъде отивам.

Според теб каква е връзка между записите и астрологията?

Със сигурност такава връзка има, Вени, защото ние идваме тук от звездите. Различните Души пристигат от различни места от тази и други галактики, за да вземат участие в промените, които настъпват в момента на Земята. А те в момента са изключително интензивни, бих казала безпрецедентни в духовния план на Земята. Нека не забравяме, че тук на Земята е най-трудното съществуване, тук се отработва натрупаната карма и тук се усвояват най-трудните и ценни уроци. Всяка Душа предварително избира как, кога и под влиянието на кои планети ще се появи тук, за да бъде подпомогнато пътуването й в максимална степен от висшите сили. За всяка мисия са нужни определени способности, ключови характеристики и изразени черти на характера – какво е влиянието на небесните тела върху житейския ни път отговор дава астрологията, но информацията за изборите които сме направили и предстои да направим по пътя си се съдържа в Акаша. Това са двете страни на една и съща монета и ако разглеждаме само единия й аспект, вероятно ще ни убегне цялостната картинка. Всяка звездна система „натоварва“ с определени характеристики Душите, а тъй като те притежават свободна воля, понякога избират да пътуват и да усвояват характерни черти от други звездни групи, за да се справят успешно с плътността на Земята. Звездите са нашият истински дом, а тук на Земята идваме да учим и да си спомним кои сме в действителност.

Каква информация съдържат те?

Информацията в Акашовите записи е необятна, Вени. Там се съдържа енергийният отпечатък на всяка емоция, мисъл и направен избор от всички Души по времето на всяка една тяхна инкарнация тук на Земята. При положение, че огромната част от Душите се инкарнират тук от хиляди години, можеш да си представиш за каква огромна енергийна база данни на човечеството от зората на неговото съществуване става въпрос. В Акаша информацията за минало, настояще и бъдеще съществува едновременно, там отсъства концепция за време, затова е много трудно информацията да се извлече, да се разчете и да се разтълкува правилно, за да има смисъл за съответния човек. По тази причина, без подходящата техника за достъп, дори и човек да успее да осъществи достъп до Акаша, информацията е много, невероятно интересна и често напълно безполезна.

Готов ли е всеки да се срещне с информацията в тях?

Не. И за това има напълно логично обяснение. Различните Души вибрират на различни честоти. Огромна част от тях вибрират в измерението на егото и те просто нямат нужда от тази информация. Дори и да я получат, те не са в състояние да я осъзнаят и използват за трансформация. За тези Души информацията, извлечена от Акаша, може да бъде любопитна, интересна и съвършено безполезна. Споделям всичко това, на база собствената си практика – много са онези, които казват: „Уау, колко интересно, много любопитно?!“. И толкова. Липсва желание и воля да се направи промяна. И всичко е отново по старому. Сякаш нищо не се е случило – гледали сме филм по Netflix, свършил е – давай следващия.

Други Души обаче, онези извървели дълъг път в еволюцията и трансформацията си, вибрират на честота, която ги кара да търсят отговори извън вече готовите и вече не ги „свърта“ в тяхната триизмерна реалност. Търсят отговори на по-сложни въпроси и не ги откриват нито в медиите, нито в социалните медии, нито в разговори със специалисти. Сякаш са знаели нещо, но са забравили това знание и сега се опитват да си го спомнят, но дори не знаят откъде да започнат. За тях е приключил животът в платото на егото и започва стръмното изкачване по пътя на Духовността в посока връщане към себе си. Те са онези, които са в състояние да осъзнаят информацията в Акаша и да я използват като алхимици за трансформация на собствената си реалност.

Всеки човек, винаги и по всяко време има пълен достъп до своя запис в Акаша. Всеки е в състояние да получи информация за себе си, но под влияние на много външни и вътрешни фактори, хората са забравили как да го правят.

Могат ли те да имат лечебна сила?

Да. Винаги. За лечебната сила на Акашовите записи и протичащите оздравителни процеси, в следствие работата в тях, има писани десетки книги. За съжаление те не са намерили своя достъп до българския пазар и българския читател. Това обаче по никакъв начин не е в състояние да омаловажи или да отрече случващото се след четене и пречистване на записите в Акаша. Винаги има целебен ефект откриването на „изгубени“ или просто пренебрегнати и забравени части от себе си.

Възвръщането на целостта е целебно и докато съвременната медицина лекува симптомите (с цялото ми уважение към нея,  тя е доказала себе си, когато е нужно да се убие нещо (паразит, бактерия, вирус) или изреже нещо (тумор, гангренясал участък или просто нежелана тлъстинка) в човешкото тяло, но все още се проваля там, където е нужно да се постигне цялост, за да започне процес на изцеление. Съвременната медицина лекува, но не изцелява.

Древните практики, които за целите на нашия разговор ще нарека простичко „народна медицина“, преди да започнат каквото и да е лечение (било с билки или енергия), първо са извиквали Духа. Смятали са, че всяка болест се развива, защото сме изгубили (или забравили) парченца от себе си. Едва, когато се извика Духа, може да започне процесът по лечение и възстановяване. На това ниво вече говорим за изцеление, а не просто лечение.

За мен съвременната и народната медицина не са в противоречие, напротив. Те са два аспекта на една и съща грижа за благосъстоянието на човека. На запад това е добре известно и се правят смели стъпки в тази посока. Все по-често в кабинета на лекаря се препоръчват практики, които са регистрирани в каталога на Международната Асоциация по Допълваща (можете да я срещнете и като Комплементарна) Медицина – (The Complementary Medical Association) CMA, на която аз съм пълноправен член. Личните лекари тук, в Шотландия предписват занимания по йога и медитация преди да предпишат лекарства за високо кръвно. Това е само малък пример как се подхожда вече към човешкото здраве. А именно с грижа, с холистичен подход и със знанието, че освен физическо тяло ние имаме и други тела, грижата, за които е също толкова важна и необходима.

Ако темата ви е интересна бъдете свободни да задавате въпроси, а ние ще се стараем да ги обличаме в отговори.

С Калина за лична консултация може да се свържете чрез мейл:

kalina.velikova@thesoulprofiler.co.uk

Сайтът на Венета Матева 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара