Лунното затъмнение, което ще се случи на 25 март, открива сезона на пролетните затъмнения през 2024 г. и ще акцентира върху принципа на знака Везни – това са социалните отношения, партньорството, сътрудничеството, както и всички официални съюзи, брака, включително. Пролетните затъмнения през тази година ще променят живота на представителите на Кардиналния кръст – Овен, Рак, Везни, Козирог.

Лунното затъмнение ще настъпи на 25 март в 5-ия градус на знака Везни в 09:13 ч. върху Низходящия лунен възел, което може да се нарече „освобождение“.

Низходящият или Южният възел е това, което си отива, той е миналото, нещо, което няма продължение. Затова при това затъмнение можете да се отървете от ограничаващите обстоятелства, от това, което пречи и блокира по-нататъшното развитие. Пролетният коридор на затъмненията ще бъде затворен от слънчевото затъмнение на 8 април в знака на Овена.

Затъмненията са особен астрологичен фактор, който може много силно да промени хода на живота на човека. Често астролозите наричат затъмненията фатален фактор, но затъмненията не са фатални за всички. И невинаги фаталността е лоша от гледна точка на астрологията. Фаталността е неизбежност, т.е. неизбежен възход и успех или неизбежно падение и криза.

Затъмненията по оста на кардиналните знаци на зодиака Овен – Везни ще бъдат катализатори на повратни моменти в живота на много хора и те няма да бъдат непременно негативни. Всичко зависи от наталната карта и индивидуалните прогнози. Затъмнението е временно угасване на източника на светлина.

Предстои ви важна година, ако рожденият ви ден се пада в този коридор на затъмненията. Повдигат се кармични теми в сферата на взаимоотношенията, партньорите по-често се дразнят един друг, проявяват нетърпение, има тенденция да се разиграват драми заради дреболии. Внимателно проследявайте ситуации, срещи, предложения, мисли – затъмнението акцентира върху значими моменти. Променете живота си сега. Опитайте се да закриете дълговете, не реагирайте на външни дразнители, избягвайте да научавате за отношенията през този период, в противен случай кавгите могат да се проточат 9 и дори 18 години, а нанесената обида ще има ефект на бумеранг.

Лунното затъмнение настъпва при пълнолуние в близост до Лунните възли (до 18º орбис). Пълнолунието е опозиция на Слънцето и Луната, а Земята се намира между двете светила. В такива дни е важен балансът между вътрешното и външното. При Лунното затъмнение от Луната е налице дисбаланс, опозиция.

При Лунното затъмнение Луната отсъства и ролята на нощно светило се изпълнява от Слънцето. Лунното затъмнение може да се характеризира като затъмнение на Душата – няма Луна и има много Слънце. Луната е вътрешното, скритото, емоциите, интуицията. Слънцето е Съзнанието, яснотата, волята, личността, външността, демонстрацията.

При лунното затъмнение липсват емоции, трудно се проявява интуицията, вътрешният свят е празен. Поразеното его се компенсира с изобилие от воля, демонстрация на проявени качества. Можем да проявим емоции чрез демонстриране на Слънчеви качества, което не е естествено. През следващите дни преди и след лунното затъмнение на 25 март е необходимо да се откажем от старото, включително от всички видове зависимости. Необходимо е да се промени отношението към дома, към семейството, да се премахнат блокажите в отношенията с роднините.

Затъмнението върху Низходящия или Южния възел е нещо, което е ясно, познато. То вече е преминало и е познато. В миналото е имало усещане за яснота, но то е фиктивна достоверност. При лунното затъмнение няма такова усещане, а миналото е ясно и разбираемо. При затъмнение на Южния възел няма нужда да се рови в миналото.

Трябва да се помни, че затъмненията влияят на външните събития в много по-голяма степен, отколкото на живота на отделния човек. Въпреки това, ако коридорът на затъмненията докосне чувствителни точки от личния хороскоп, промените, предизвикани от влиянието на затъмненията, ще бъдат съдбоносни. Основното е да се разбере правилно какви подсказки изпраща Вселената, към какво тласка конкретния човек. Познаването на вашата натална карта помага да се подготвите за трудни периоди, както и да не пропуснете щастливи шансове.

Всяко затъмнение заема своето място в определено семейство, което има свои собствени характеристики. Тези семейства затъмнения са свързани с определени периоди от време, наречени цикли на Сарос, които имат начало, среда и край. Те са открити от вавилонците. От древни времена затъмненията са направили незаличимо впечатление на човека, като при някои народи то е било свързано с някакви мистични фатални процеси.

Всеки цикъл на Сарос продължава приблизително 1200-1300 години. Той започва в определен момент от време на северния или южния полюс в момента на слънчевото затъмнение, т.е. при новолуние, и се обозначава със съответната буква N (север) или S (юг). И така, тази серия Сарос има рождена карта. Всяко слънчево затъмнение и придружаващото го лунно затъмнение ще изразяват характеристиките на серията Сарос, към която принадлежат тези затъмнения.

Пролетният коридор на затъмненията от 25 март до 8 април принадлежи към 8 N серия Сарос, като отличителните черти на тази серия Сарос са изобретателност и искри на гениалност. В предишни години затъмненията от тази серия Сарос са били от 11 до 25 февруари 1952 г., от 21 февруари до 7 март 1970 г., от 3 до 18 март 1988 г., от 14 до 29 март 2006 г. Хората, родени през тези времеви интервали, както и в рамките на 5 до 6 месеца преди горепосочените периоди, имат натални затъмнения от серията Сарос 8 N. А това означава, че събитията от пролетта на 2024 г. са от голямо значение за вас и полагат основите на дълъг период от време, поне за 9 – 10 години, а дори и за всичките 18 – 19.

Разбира се, на първо място затъмненията ще бъдат усетени от слънчевите и лунните представители на Овен и Везни, както и от всички онези, които имат планети в първите 10 градуса на тези зодиакални знаци. Разбира се, по-трудно е за родените от 22-23 септември до 22 октомври и от 20-21 март до 31 март. Границите на зодиакалните знаци варират в зависимост от годината, географските координати и часа на раждане.

При лунно затъмнение трябва да се обърне внимание на храносмилателната и пикочно-половата система, женското здраве. Луната е отговорна за тези органи и системи, хроничните заболявания се влошават. В човешкото тяло Меркурий характеризира червата и периода на затъмнението коридор, от 1 април преминава в ретроградно движение. Затова са възможни всякакви неприятности, има голяма вероятност от отравяне с некачествени хранителни продукти.

В коридора на затъмненията е възможно да се заложи правилен вектор на развитие до следващия сезон на затъмненията. Позитивните мисли в затъмнението са много важни, корекциите, енергийните практики са ефективни, но желанията трябва да са искрени и страстни. Така с помощта на личната енергия можем да създадем мощен положителен поток за себе си, да отворим правилните врати, затова е много важно да посрещнем затъмнението в спокойно, одухотворено състояние.

При лунното затъмнение е необходимо да се отървете от всичко, което пречи, защото това е пълнолуние, след което започва периодът на намаляващата Луна. А още при слънчевото затъмнение е необходимо да се определи личната програма за самореализация за следващите шест месеца.

Лунното затъмнение има отношение към вътрешния живот на човека, затова промените могат да засегнат структурата и отношението в семейството, отношенията с родителите. Възможно е някои от роднините да променят статута си и това събитие да се отрази значително на цялото семейство. Мнозина ще бъдат заети и с разрешаването на вътрешния си конфликт, когато ще се наложи да избират между чувствата и разума.

При лунното затъмнение има много съзнание, т.е. има много Слънце, но има малко чувства и емоции, които се характеризират от Луната. Като цяло това благоприятства вземането на правилни решения в социалната сфера, а в домашната среда емоционалната сдържаност и категоричност, не дават възможност да се създаде топла семейна атмосфера.

При лунното затъмнение на 25 март е необходимо да се затворят остарелите теми и да не се изтегля в бъдещето това, което вече не ни удовлетворява. Това е необичайно пълнолуние – тук всичко е изкривено. При лунното затъмнение може да събудите някои дремещи проблеми в себе си, което може да доведе до продължителни конфликти. Тоест необходимо е да разберете, че затъмненията са периоди на изкривявания. От една страна, при пълнолуние имаме много емоции, много чувства. Но точно при лунното затъмнение, което винаги се случва при пълнолуние, няма тези чувства и емоции, душевна топлина.

През сезона на затъмненията всеки получава това, което заслужава. Затова е необходимо да следите какво се случва в живота ви, да се вслушвате в интуицията си, а ключовата ценност ще бъде нашето отношение към случващото се.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара