Ако сте жена с приключенски дух, която обича преходите в планината или да обикаля света с малко багаж и всичко най-необходимо, то имате нужда от качествена туристическа раница.  

За да се класифицира като такава, дамската туристическа раница е нужно да притежава няколко основни характеристики. Тя трябва да е от здрава и непромокаема материя, с достатъчно отделения, вместимост, съобразена с дейността, и не на последно място – със стилен дизайн. 

Макар и всички тези изисквания да изглеждат недостижими, марки като Salomon, Kathmandu, La Sportiva и Osprey създават раници, които не само отговарят на тях, но и ги надхвърлят. 

В статията ще обърнем внимание на най-важните качества, които е добре да притежава една дамска туристическа раница и как да подберете правилната за вас. 

Източник на изображението: Salomon

Модерен и семпъл дизайн

Повечето туристически раници са с унисекс визия. Често жените избират модели, които са с по-малка вместимост (между 15 и 30 л) и в по-свежи цветове като червен, розов, жълт, лилав и др. 

Важно е обаче при избора на раница да се съобразят и други фактори в дизайна. Единият от тях е различната структура на тялото на мъжете и жените. Коланът за кръст е от изключително значение за жените, за да не се товарят гърбът и раменете. Освен това е задължително презрамките да са подплатени.  

Перфектната дамска туристическа раница е с правоъгълна форма, която в никакъв случай не е по-широка от раменете.

Функционалност 

Практичността на туристическите раници е една от основните причини да са толкова предпочитани. Тук говорим за всички отделения, които се грижат за добрата организация, ергономичността, облекчаваща болката в гърба и раменете, както и за тяхната лекота. Всичко това позволява на жените да ходят на продължителни походи сред природата, без да се лишават от удобството. 

Туристическите раници, които са с по-малка вместимост, са подходящи и за други активности:

  • Колоездене
  • Бягане;
  • Туризъм в друг град или държава и др. 

Моделите с вместимост над 30 л са удобни за къмпинг и преходи, продължаващи 2-3 дни. Те разполагат с допълнителни функционалности, каквато е системата за хидратация на раниците Salomon XA 35 SET. Тя ви позволява винаги под ръка да имате бутилка с вода, без да се налага да сваляте цялата раница от гърба си, за да си я извадите. 

Източник на изображението: Salomon

Други важни характеристики 

Нека разгледаме и някои конкретни характеристики, които са важни при избора на туристическа раница. Освен свободата, с която ви дарява по време на поредния преход, тя трябва да осигурява добра вентилация и водоустойчивост. Материите, които са използвани в изработката, обикновено са устойчиви на износвания и са дишащи. 

Възможността за регулиране на презрамките и колана на раницата подпомага по-добрата адаптация към тялото. Резултатът е повишен комфорт при носене и намалено натоварване на гърба, врата и раменете.

Сигурно ви стана ясно, че туристическата раницата е много повече от обикновената такава или чанта. Тя е незаменим аксесоар, който отговаря на нуждите на пътешествениците, балансирайки комфорта, практичността, качеството и стилния дизайн. 

Посетете доказал се спортен магазин и изберете туристическа раница, която да отговаря на всичките ви нужди. Само така ще можете спокойно да се насладите на любимите си занимания на открито, а раницата ще остане ваш надежден спътник в приключенията за години напред.  

Facebook Twitter Google+

0 Коментара