Ако искате да решите главоблъсканицата с избора на подаръци за приятелите си, билети за спектакъла „Шаферки завинаги“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ са идеалният вариант.

Такъв искрящ микс от брилянтна драматургия (превод (Димитър Стратев) и изключителна актьорска игра под режисурата на Владимир Люцканов се среща рядко по нашите сцени. Писателското трио Джеси Джоунс, Никълъс Хоуп, Джейми Утън проследява сватбените дни в последните тридесетина години на четири приятелки, които от малки мечтаят как ще се омъжат в отсрещното имение Лаурелтън Оукс и ще бъдат шаферки една на друга. Джоунс, Хоуп и Утън са изпипали до съвършенство всяка реплика, няма нито една куха, излишна, вяла, банална фраза, остроумието и чувството за хумор в диалога буквално изтръгват изблици от смях. Тримата драматурзи са изваяли шест женски образа – коренно различни по натюрел и съдба, допълващи пъзела на всеобхватната женска природа. Мъже на сцената няма. Но ги виждаме достатъчно плътно и ярко в разказите на жените за тях. Нещо повече – виждаме и мъжете до нас, мъжете от миналото си, заедно с всички комично-тъжни мигове от собствения ни живот.

Няма по-сладко нещо от женските разговори за мъже. От умното, незлобливо, терапевтично споделяне между приятелки за нещата, свързани с мъжете. „Шаферки завинаги“ е идеалната възможност за мъжете да подслушат какво си мислим за тях.

Личи си, че актрисите: Албена Павлова (Дийра), Албена Михова (Монет), Силвия Лулчева (Чарли), Анита Ангелова (Кари), Маргарита Хлебарова (Либи) и Ирина Първанова (Седалия), облечени в чудните костюми на сценографа Марина Янева, се забавляват от сърце в ролите на приятелките от детството, дъщерята на едната от тях и сватбената агентка. Равностойни са и всяка една допринася за изригването на таланта на другите. Запомнете името на младата актриса Анита Ангелова, тепърва ще я търсите в софийските театрални афиши, изключителна е. А Игор Марковски веднага да се обади на Ирина Първанова и да я покани за шоуто си „Пеещи артисти“, тя е истински музикален талант – в пиесата свири на арфа и пиано.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара