Транзитна Венера в Овен – напрежение и изостряне на конфликтите

В последните минути на 2-и май, планетата на любовта и хармонията Венера, ще се промъкне в дома на знак Овен и ще остане в неговите покои до 28-и май.

За принцесата на зодиака Венера предстои един по-горещ и динамичен почти цял месец. Подозирам, че вече насладила се на топлите чувства, комфорт, спокойствие и скука в знак Риби, сега тя търси приключения и сцена.

Сайтът на астролог Венета Матева

Сега Венера в знак Овен ще трябва да бъде по-активна, дейна, говореща, показваща и доказваща. Венера отговаря за любовта, бизнес и личните ни отношения, изкуството, разбирателството и хармонията между хората. Тук на нея ще и се наложи да бъде „мъжко момиче“, което има цели и иска да ги постигне на всяка цена. Венера ни кара да бъдем дипломатични, но енергията в знак Овен ни дава мотивация, заряд и желание за победа.

Тук трябва да бъдем внимателни и осъзнати. Венера е нежна, крехка и добронамерена. Тя ще се изправи пред високите изисквания, вероятен гняв е войнствената енергия на знак Овен. Това разминаване с нейната природа е възможно да донесе тук на земята напрежение, изостряне на конфликти, прибързани решения и излишни действия. Ще липсва отстъпчивост, компромисност и разбиране. Това допълнително ще се задълбочи, когато на 11-и май Юпитер, а на 25-и май Марс, ще стартират своето пътуване през знак Овен.  Всички ще усетим през месец май, повече бързане, изчерпано търпение и липса на съчувствие. Такава е голямата картина. Динамична и търсеща развитие.

Знаейки това, нека бъдем подготвени и отговорни към себе си и другите. Нека осъзнаем персоналната ни възможност да правим избори и нека те бъдат

добронамерени, позитивни и красиви.

Меркурий е ретрограден през месеца и закачливо ни подканва да бъдем предпазливи и търпеливи в решенията си. Избягвайте до края на месеца да влизате в спорове, кавги, интриги и безсмислени разговори. Избирайте приятни хора със сходни на вашите интереси и разбирания. Започнете занимания с дела, които дълго сте отлагали. Продължете онова за което в последно време не ви е стигало времето, а толкова много винаги сте искали. Започнете спорт.

Излизайте повече сред природата и правете дълги разходки сред нейната магия. Изберете енергията на знак Овен в реализация и се насладете на нейната сила. Пресявайки възможностите в живота си оставете настрани тези, които нямат потенциала да бъдат развити и реализирани. Посрещайте всеки нов ден с пламъка на знак Овен и с любов преминавайте през него с възможностите на Венера и нейната топлина.

Между 22-и и 28-и май, Венера ще прави напрегнат аспект с планетата Плутон. Това ще предизвика желанието ни

да приключим стари отношения в личен и професионален

план, които нямат градивния потенциал да бъдат полезни за нас в бъдеще. Каквото и който трябва ще остане до вас, въпреки всички предизвикателства и трудности. Ценете хората до вас, обичайте се и давайте най-доброто от себе си. Не задържайте хората, които не ви ценят и уважават. Животът продължава и всеки нов ден е възможност да намирате повече себе си и сродните си души.

Заряд, динамика и събития ще имат най-много представителите на знаците Овен, Лъв, Стрелец, Близнаци и Водолей. До 9-и май, те имат прекрасна възможност да стартират нови занимания и отношения, както и да вземат решения да приключат със съществуващи.

Транзита на Венера през Овен, няма да окаже пряко влияние на Скорпионите и Девите. Те могат без притеснения да продължат заниманията си.

Рибите могат да очакват резултати от делата си. Време е да събират плодовете на труда си от последно време.

Телците, ще се радват на попътен вятър в личен и професионален план.

За Раците, Везните и Козирозите периодът ще е най-труден. Те трябва да избират внимателно заниманията и компаниите си. Съветвам ги да избягват прибързани решения и да проявяват повече търпение към себе си и другите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара

ОЩЕ ОТ шесто чувство

Абонамент