Дамските колиета могат да бъдат изключително лични, да изразяват мисли, страсти и убеждения. Изградени от няколко отделни части, колиетата могат да представят кои сме, какво защитаваме и какво ценим. Колиетата могат да служат и за по-практична цел – да помагат за добавянето на финални щрихи към вечерна рокля или да блестят в специален вечерен тоалет. Има обаче един специален вид колие, което трябва да бъде в основата на колекцията на всяка жена: колие Сваровски инкрустирано с фини кристали, поднесено за подарък.

Колиетата отдавна са основна част от женската мода, но те са нещо повече от аксесоар – те са катарзисен, прост и траен начин да изразите себе си или своите взаимоотношения. Жените в живота ни заслужават красиви бижута, които изразяват това, което са – и това важи и за самите жени. Колиетата, които една жена носи, могат да предадат нейния стил, настроение и дори убеждения, така че независимо дали пазарувате за нея, или търсите свое собствено бижу, ето едно кратко ръководство за намиране на идеалното колие.

Когато пазарувате колие за приятелката си, има много неща, за които трябва да помислите, но не се претоварвайте! Ние сме тук, за да Ви помогнем по време на цялата процедура. По този начин ще намерите нещо, което ще се хареса и на двамата, без да се затруднявате.

Какъв вид колие трябва да има Вашата приятелка?

Има толкова много различни стилове колиета от които да избирате, че може да се окаже объркващо при избора им. По-долу сме съставили кратък списък, за да Ви помогнем да разберете как изглеждат, каква трябва да е дължината им и на кого биха изглеждали добре.

Колиета в различни стилове

По дължината на яката или от врата на принцесата се е простирала широка триъгълна или кръгла част. В днешно време те обикновено са официални елементи за показване, въпреки че имат исторически произход по целия свят.

Фестон

Фестоните имат драматични надиплени елементи, които се опират на ключицата и са били популярни сред любителите на Арт Нуво през Викторианската епоха. Те изглеждат най-добре на дълбоки деколтета и топове без рамене и прилягат като чокър или яка. Те са представители и на по-официалния стил.

Градуирани

Тези огърлици са с мъниста, като размерът на всяко мънисто намалява с приближаването към периферията и се увеличава с приближаването към средата. Това е популярен дизайн на перлено колие.

Лавалиери

Фокусната точка на тези деликатни огърлици са големите висулки. От висулката могат да висят по-малки елементи, а тънки верижки свързват фокусната точка. Обикновено са със средна дължина и се съчетават с различни леки, женствени стилове, като например бохемско облекло.

Медальон

Медальоните с малки висулки в стил „кутийка с капаче“ изглеждат най-добре на верижка в стил „опера“, но верижките с дължина „принцеса“ също са популярни. Те са чудесни за наслагване с други колиета!

Многоверижни

Тези огърлици имат няколко нишки, свързани с един корпус, което им придава вид на многопластови огърлици, или на няколко нанизани заедно мъниста. За да се предпазят от заплитане на нишките, те обикновено са с дължина на яката или на чокъра.

Неглиже

Това са тези огърлици, които имат висулка с два асиметрични капковидни елемента, висящи от нея. Те се предлагат в различни дължини и са любими на феновете на XIX век.

Висулки

Колие с висулка е такова, при което фокусната точка на изделието виси от верижката като отделен елемент. Много хора, при закупуването на висулка предпочитат диамантените солитери заради тяхната универсалност и поради личния им характер.

Ривиера

Тези изделия се отличават от останалите с един или два реда скъпоценни или полускъпоценни камъни. Обикновено са с дължина на яка или „принцеса“ и стават все по-малки с приближаването към гърба.

Дълго колие

Това са дълги колиета с висулка, например пискюл или ресни, които могат да се носят по различни начини. Те са чудесни, защото могат да се носят като украшение за глава, гривна, дълго колие или късо колие в зависимост от стила Ви.

Намерете подходящата дължина на огърлицата

Височината на приятелката Ви, както и личният ѝ моден стил, могат да Ви помогнат да определите подходящата дължина. Тя е голям фен на топовете с V-образно деколте? Тогава V-образното колие е задължително!

Вместо да се чудите с какво да комбинирате колието, съчетаването с формата на деколтето е чудесен начин да подчертаете облеклото. Почитателка ли е на топовете без презрамки или такива с дълбоко деколте? Изберете чокър или изделие с дължина „принцеса“! Това ще покаже най-добре шията и раменете ѝ, като същевременно няма да пречи на деколтето на топа.

Допълнителното предимство е, че колието тип „принцеса“ или „чокър“ за Вашата приятелка, ще изпъкне най-много с тези тоалети, което гарантира, че подаръкът Ви ще бъде забелязан.

Огърлиците с дължина „опера“, които могат да се носят като единична нишка или да се удвоят за повече драматизъм, се съчетават добре с рокли и високи деколтета.

Каква е целта на това да подарите на приятелката си колие?

В зависимост от повода, ще разполагате с различен бюджет. Годишнини, предложения за брак, рождени дни и други специални поводи може да наложат по-високи разходи. Помислете къде ще отидете и какво ще облече тя на това събитие, ако искате приятелката Ви да носи подаръка веднага.

Сладката изненада, която ще придружава хубавата вечеря навън, не трябва да е прекалено официална, но не бива и да е прекалено небрежна. Ключът е да намерите елемент, който да съответства на официалността на събитието, както и на очаквания ценови диапазон.

Подаръците, с които показвате, че Ви е грижа, могат да бъдат обикновени, ежедневни предмети, които ще ѝ доставят удоволствие. Не забравяйте, че можете да заложите и на ръчно изработен подарък онлайн тип колие или друго бижу, защото най-скъпият или официален предмет не винаги е най-добрият вариант.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара