На 26 септември, настъпи Новолуние в началните градуси на знака на  Везни. То ни провокира да открием нови начини за общуване както с другите, така и със себе си. Всички, които са родени под знака на Везни, имат Луна във Везни, Асцендент или важна точка или планета до 6-ти градус на Везни ще ги засегне най-силно.

Новолунията са свързани с началото и те откриват началото на нов цикъл на растеж. Луната все още е невидима от наша гледна точка, което подчертава важността на обръщането навътре, за да можем да задаваме намерения и да посяваме семена. Този месец Луната среща Слънцето в знака на Везните, започвайки цикъл, съсредоточен около овладяването на царството на взаимоотношенията. Знакът на Везни е свързан с енергията на Венера, това означава дипломация, медиаторство, разбиране, компромис, сливане с енергията на другите хора, любов.

Новолуние във Везни: Кармични срещи и отключване на нови времеви рамки

Везни е седмият зодиакален знак и първият, чрез който влизаме в социалната сфера като равни, започвайки процеса на интегриране с другите, който се разгръща, докато напредваме през втората половина на зодиака. На етапа на Везни от нашето еволюционно пътуване научаваме, че взаимоотношенията са съществена част от живота: придобиваме осъзнатост за начина, по който участваме във връзките и, изследвайки това, научаваме повече за себе си чрез процес на сравнение. Ние обективно разпознаваме кое е справедливо и сме склонни да правим промени, които увеличават хармонията, равенството и баланса, изследвайки как да постигнем печеливши решения, които подобряват реалността и опита на всеки.

Новолунието във Везни може да бъде време на кармични срещи и съдбовни такива: връзките, които започват сега, може да дойдат с усещане за намеса на съдбата. Това космическо събитие вероятно ще съответства на началото на нови взаимоотношения, сътрудничества и партньорства, които имат потенциала да бъдат различни от това, което сме преживели преди, ако ги направляваме съзнателно. По това време съществуващите взаимоотношения могат да променят формата си и нашите социални кръгове може да се разширят или изместят.

Новолуние в съвпад с Венера и Меркурий: Нужда от хармония и комуникация във взаимоотношенията

Венера и ретрограден Меркурий са в последните градуси на Дева и са в съвпад със Слънцето и Луната в ранните градуси на Везни. Венера също е планетарен управител на Везни и управлява Новолунието: нейното състояние ни дава повече информация за качеството на тази лунна луна, поради което е особено важно да се вземе предвид.

Съвпадът на Венера и Луната подчертава нашата нужда да генерираме чувство за сигурност, безопасност, комфорт и грижи чрез взаимоотношения, което вече е силно, когато Луната е във Везни. Нашите желания за интимност, принадлежност, споделяне и връзки с открито сърце са максимизирани с тази конфигурация, както и нуждата ни да бъдем заобиколени от хармония, да поддържаме мира и да предотвратяваме конфликти. Вероятно ще почувстваме желание да забавим темпото, да се отдадем на приятни занимания и да се свържем с телата си, сетивата си, природата и красотата навсякъде около нас.

Активирането на ретрограден Меркурий и съвпадът му с Венера може да означава желание да се свържем с хора от нашето минало и да засилим комуникацията с тях. Може да забележим желание да намерим яснота и затваряне в стари взаимоотношения и да кажем неизказани думи, така че да можем напълно да се освободим от миналото и да продължим напред.

Съвпадът на ретроградния Меркурий с Венера и Новолунието подчертава важността на осъзнаването на нашите комуникационни модели във взаимоотношенията и ни приканва да ги преоценим, предефинираме и пренастроим. Тъй като Меркурий и Венера са в знака на Дева, това показва необходимостта от подходяща проницателност, за да въведем корекции и да усъвършенстваме съществуващите комуникационни навици, за да насърчим здравословна и автентична хармония в нашите взаимоотношения.

Слънце, Луна, Венера и Меркурий в опозиция с  Нептун и тригон Плутон

Слънцето, Луната, Венера и Меркурий са в опозиция с Нептун в Риби, който сега е ретрограден. Тези подравнявания показват, че нашите възприятия може да са замъглени от фантазия и може да е трудно да видим ясно ситуации и хора в момента, тъй като сме особено чувствителни към емоциите и чувствата на другите и нашият идеализъм е повишен. Може да ни се стори по-голямо предизвикателство от обикновено да правим разлика между пожелателно мислене или проекция и реалност и да имаме трудни времена във връзка с хората според това къде се намират, а не според техния потенциал.

Тъй като Меркурий в момента е в ретроградно движение, това сочи към необходимостта да предефинираме нашите ценности, нашите идеали или нашата духовна философия и това може да е особено вярно, ако често се чувстваме измамени или разочаровани от другите. Тези аспекти показват голямо състрадание и съпричастност, потенциал за преживявания, отварящи сърцето, и максимизиране на нашите творчески и артистични способности, тъй като ще бъде по-лесно да се докоснем до колективното несъзнавано и да предадем колективни преживявания и емоции чрез нашата творческа изява.

Слънце, Луна, Меркурий и Венера също са тригон с ретрограден Плутон в Козирог

Тази конфигурация предполага необходимост от задълбочаване на нашите връзки, нашите разговори и нашето осъзнаване на емоционалните и психологически модели, действащи на подсъзнателно ниво, за да се свържем както със себе си, така и с другите по по-задълбочен начин. Нуждата на Плутон от радикална честност може да се сблъска с идеализма и нуждата от идилично съвършенство, търсени от Нептун. Намирането на начин да се балансират двете, без да се стига до крайностите на пълен цинизъм или пълна самозаблуда, може да бъде предизвикателство, което възниква около времето на това Новолуние.

Новолуние в опозиция с  Юпитер: хармонизиращи дисбаланси

Слънцето, Луната, Венера и Меркурий се противопоставят на ретрограден Юпитер в Овен, друга много активна планета по време на тази лунация. В момента пазителят на Земята Юпитер се намира най-близо до Земята, а това е много важно събитие в духовен план. Това подравняване е енергизиращо и мотивиращо: то подкрепя нашето самочувствие, нашия ентусиазъм, нашата щедрост, нашата готовност да поемаме рискове и нашата способност да виждаме светлата страна на живота.

Слънцето в опозиция с Юпитер може да отразява тенденцията да надценяваме нашите енергийни възможности и да гравитираме към прекаляване и свръхразширяване.

В наши дни обаче може да ни се стори предизвикателство да хармонизираме емоционалните си нужди и желанието си да се разширяваме и да създаваме нови преживявания. Опозицията Луна-Юпитер по оста Овен-Везни, заедно с участието на Венера, може да показва чувство на конфликт по отношение на нуждата ни да култивираме отношенията си с другите и желанието ни да изследваме живота независимо според нашите собствени условия. Това вероятно ще бъде тема на предстоящия лунен цикъл и ще се появи много ясно около времето на интензивното Пълнолуние в Овен в съвпад с Хирон, което идва на 9 октомври.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара