Тази седмица „Наклона“, един от най-старите барове в столицата, ще отбележи своя двоен празник – три десетилетия от създаването си и три години от предаване на управленската щафета в ръцете на четири млади дами.

бар "Наклона"

Бар „Наклона“ отваря врати през не чак толкова приятната зима на 1992 година, когато на практика барове в София почти няма. Идеята на собствениците е барът да е убежище на свободния дух от все още неизветрелите аромати на тоталитарното еднообразие и монотонност.

Отвътре, през малките прозорчета, редовните посетители, на практика всеки – част от бара, са видели различни исторически събития – гладните и студени зими на деветдесетте, началото и случването на безкрайния преход, смяната на осемнадесет правителства и безброй протести.

бар "Наклона"

За да може „Наклона“ да продължи да бъде това, което е, са нужни свежи сили. Заради това през 2019 година управлението се поема от четири млади жени – Росена, Марина, Александра и Калина, която е дъщеря на един от първите собственици.

бар "Наклона"

Заедно четирите, давайки цялата си енергия, вдъхват нов живот на бара, без да се отдалечават от първоначалната идея. Много скоро след тази промяна се налага барът да затвори заради пандемия, като това е просто поредното изпитание, през което преминава успешно, за да може да продължи да изпълнява оригиналната си идея – да е убежище на свободния дух.

бар "Наклона"

Сега е не просто бар, а е и място за културни събития, като е приютил множество изложби, представяния на книги, концерти, социални събития и тъй нататък.

„Наклона“ ще отбележи двойния си празник на 27.09.2022 г., вторник, на ул. „Тулово“ №5 от 19:00 часа.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара