Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс е отменил концертите си в Полша заради възмущението в страната от позицията му относно войната на Русия срещу Украйна, съобщават световните медии, позовавайки се на полски медии.

Официалният говорител на „Таурон Арена“ в Краков, където Уотърс трябваше да изнесе два концерта, заявява, че представленията няма да се състоят. „Мениджърът на Роджър Уотърс реши да се оттегли… без да посочи причина“, каза Лукаш Питко от Таурон Арена. На уебсайта на турнето на Уотърс – This Is Not a Drill не са посочени концертите в Краков, които преди това бяха насрочени за 21-22 април.

Всичко това се случва на фона на очакването другата седмица членовете на Градския съвет на Краков да гласуват предложение за обявяване на Уотърс за персона нон грата заради позицията му относно войната в Украйна.

„Позволяването на Роджър Уотърс, открит поддръжник на руския президент Владимир Путин, да играе в Краков… би било срамно за нашия град. Нека пее в Москва“, сподели в социалните мрежи миналата седмица градският съветник Лукаш Вантух миналата седмица в социалните мрежи. 

Роджър Уотърс многократно е правил критикувал Украйна. Той написа и отворено писмо до първата дама на Украйна Олена Зеленска, в което обвини „крайните националисти“ в Украйна, че са поставилиа страната по пътя към тази катастрофална война. Още в началото на войната музикантът нареди американския президент Джо Байдън сред военнопрестъпниците. Той обвини и НАТО, че провокира Русия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара