Израелският историк, философ и популярен автор Ювал Ноа Харари е започнал работа върху поредица от четири тома за средношколци по любимата си тема история на човечеството, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

Снимка twitter.com/harari_yuval

Издателство „Пенгуин Рандъм Хауз“ обяви, че първият том от поредицата „Unstoppable Us“ под заглавие „How Humans Took Over the World“ („Как хората превзеха света“) ще излезе на световния пазар на 18 октомври. Книгите от поредицата ще бъдат илюстрирани от Рикард Саплана Руис.

„Unstoppable Us“ е книгата, която исках да прочета като дете“, каза Харари в разпространено изявление. „Тя разказва историята на хората от времето, когато сме все още маймуни в саваната до времето, когато станахме почти богове, летейки на самолети и космически кораби. Това е забавна книга – надявам се на младите читатели да не им се иска да я оставят, но и изключително сериозна, целта й е да ви ангажира с въпросите, които поставя“, каза още той.

Харари, който е на 46 г., е известен с книгите си „Sapiens. Кратка история на човечеството“, „Homo Deus. Кратка история на бъдещето“ и „21 урока за 21-ви век“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара