Август 2023 г. е месец на изненади и инциденти в сферата на любовните отношения. Ще има трогателни любовни срещи и разпалване на стара страст в отдавна установени връзки, но често с оттенък на болка и съжаление. Това е време за разкриване на тайни и пикантни истории от миналото, както и за проверка на здравината на отношенията.

Зодиакалните знаци Телец и Везни се управляват от Венера – планетата на любовта, красотата, връзките, парите и комфорта. Венера е в ретроградна фаза в Лъв от 23 юли до 4 септември, така че през този период Телецът и Везните ще изживеят най-тежкия период, като ще трябва да научат житейски уроци и да натрупат ценен опит.

Ретроградната Венера принуждава всички да навлязат по-дълбоко в сферата на човешките взаимоотношения, да разпознаят и отработят стари грешки, да ги поправят и в крайна сметка да внесат хармония в живота си. Но за да направите това, трябва да положите усилия върху себе си, да преодолеете съмненията и страховете – само тогава ще има резултат. Като цяло труден период за личната страна на живота, тъй като хората не са склонни да вървят един към друг, по-често се затварят в себе си.

Движейки се ретроградно през знака на Лъва, Венера е в съвпад с негативната кармична точка – Черната луна, точен аспект на 8 и 9 август, но влиянието ѝ се усеща през целия ретрограден период на планетата. По това време е трудно да изразяваме светлите си чувства, да приемаме и да даваме любов, да изграждаме романтични връзки и да се отваряме към нови хора.

Аспектът на ретроградната Венера в съвпад с Черната луна може да доведе до среща с кармичен партньор от минали прераждания. Струва си обаче да помните, че подобни срещи не са за щастие, а за придобиване на опит и изчистване на кармата. Съществува и голяма вероятност да се пресече житейският път със стара любов. Не забравяйте, че насочената навътре енергия на Венера прави така, че собствените ви чувства, съмнения и мисли да се възприемат като сигнали от човека, в когото сте влюбени.

Ако през август започне нова романтична връзка, то най-вероятно този човек идва от предишния ви живот, за да развърже кармични възли, да ви помогне да се отървете от нерешими проблеми, след което подобна връзка ще приключи, но всеки ще научи полезни уроци от нея. Главното е да не се вкопчвате в такива отношения, да простите и да се отпуснете.

Овен

Искрите в отношенията „летят във всички посоки“, вие и партньорът ви ще поставите себе си на първо място, ще се прояви конкуренция, което ще доведе до преосмисляне на връзката. През първата половина на месеца желанието да завладеете партньора си, да се представите по най-добрия начин води до своеобразна театралност, показност с може да предизвика ефект, съвсем противоположен на желания. Трудно ви е в този период да различите истинските вибрации, изпращани от партньора, от измислените.

Телец

Чувствеността и желанието за любов могат да бъдат значително притъпени поради неизвестни пречки, своеобразна паяжина от невидими мрежи на подсъзнателно ниво. Ретро Венера (управителката на Телец) ви кара по-често да се съмнявате в искреността на партньора си, в правилността на избора на партньор в живота, може да си мислите, че заслужавате повече. През август има повишена вероятност да срещнете бивша любов и да се върнете към стари отношения.

Близнаци

През август има предразположеност да се хвърляте от крайност в крайност: от внезапна страст – до усещането, че заслужавате най-доброто. В същото време през август може да се случи съдбовна среща, но развитието на отношенията ще бъде много трудно. Ако въпреки всички съмнения, периоди на напрежение и непредсказуеми обрати, сте намерили точно „своя“ човек, тогава връзката с него или нея става наистина дълбока.

Рак

Месецът няма да е лесен, важно е да сте обективни в оценката на ситуацията, действията и постъпките на другите, вътрешен самоконтрол. Опитайте се да избягвате прибързаните решения, погледнете на себе си отстрани, съпоставяйки своите изисквания и желания с потребностите на партньора си. Съвместното преодоляване на трудни житейски ситуации, взаимното чувство на вяра в партньора, въпреки всички трудности, може да прерасне в любов до края на живота ви.

Лъв

Контролът над завишената критичност, предпазливостта и непредубедеността ще се отразят по най-благоприятен начин на личните отношения. Не се оставяйте да бъдете изкушени от Черната луна и ретро Венера във вашия знак, постарайте се да не правите глупости. Отделете време, за да скриете душата си от бурята, която е на път да избухне в нея: забавете темпото, бъдете внимателни към собствените си емоции и не се поддавайте на провокации.

Дева

През август имайте възможност да забавите темпото и най-накрая да прекарате време с любими и скъпи хора, да се справите с вътрешните противоречия. Опитайте се да приемете чувствата и нуждите на партньора си. Запазете наистина важните и ценните неща, отхвърлете измислените и ненужните. Може би ще осъзнаете, че заедно с любимия човек можете да направите нещо, което никога не бихте могли да постигнете поотделно.

Везни

Ретро Венера (управител на знака Везни) кара и двамата партньори да се замислят по нов начин за приноса си към връзката. Възможно е да изглежда, че в любовния съюз съществува силно неравенство, и да се появи чувство за несправедливост. Желанието за обожание може да се превърне в натрапчиво, а липсата на внимание – да предизвика засилено чувство на неудовлетвореност, разочарование у партньора. Налице са постоянни колебания между желанието да задоволи своите желания или чувствата на партньора.

Скорпион

Ще водите битка със собствените си чувства и емоции. Податливостта, подозрителността и съмненията са засилени. Това означава, че всяка неловко изречена дума по ваш адрес може да се превърне в причина за конфликт и да доведе до разрив на отношенията с любимия ви човек. От вас зависи дали ще се сближите с партньора си, или ще сложите край на връзката в пристъп на ревност.

Стрелец

Налице е повишена склонност към ексцентрични лудории, които могат да направят смесено впечатление на партньора ви. Близки и скъпи хора може да се усъмнят в богатия ви вътрешен свят и чистосърдечните ви намерения. Но се опитайте да разберете и да простите, не се дразнете до степен да ви треперят ръцете и чрез шега неутрализирайте всяко недоразумение. Ако направите обратното, скоро ще съжалявате.

Козирог

Нещата се развиват така, че хората около вас дразнят възприятието ви за живота, изнервят нервите ви и увеличават импулсивността ви. Но бъдете по-разумни и не предприемайте необмислени действия, които могат да се отразят негативно на любовните или приятелските взаимоотношения. След като сте казали необмислени думи, след минута ще съжалявате за прибързаността си, но ситуацията едва ли ще бъде поправена.

Водолей

В семейството животът е сложен, изведнъж осъзнавате, че не сте искали това, което се случва в момента. Време за избор, постоянно колебание, анализиране на събитията от последните години в сферата на любовните отношения. В резултат на това се обърквате още повече. Опитвайки се обаче да избягате от отговорността и предпочитайки самотата, допускате грешка. Ако сте самотни, в търсене на идеалния партньор, отложете го за септември.

Риби

Може би искате да се преместите далеч и да живеете за собствено удоволствие някъде далеч от шума и суетата на ежедневието, тъй като ви е омръзнало да раздавате любов. Но сега не е моментът за това, не се впускайте в себе си, иначе по-късно ще ви е трудно да се измъкнете оттам. Струва си дори чрез сила да се принудите да бъдете по-меки и по-внимателни към другите, особено към дома си, скъпи и любими хора. Месецът е идеален за отиване на почивка със семейството ви или за посещение на родителите ви.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара