Август е основният месец по отношение на очакванията, но не и по отношение на резултатите. „Кармичните поздрави“ от миналото не дават покой. Има различни сериозни символични събития, но като цяло енергийният фон на месеца може да се характеризира като „нито война, нито мир“ на всички нива и във всички области на живота.

През целия август ретроградният Плутон на върха на напрегнатата конфигурация с кармичните Лунни възли оказва бурно въздействие и ни държи под напрежение. Голяма част от света е в състояние на сгъстена пролет, като много хора осъзнават какво всъщност се случва и защо е така.

Юли и август се свързват с имената на императори и ако анализирате данните за предишни години по отношение на мащабни и важни световни събития, ще забележите, че през тези месеци те са доста. Затова август 2023 г. ще бъде ярък, съдбовен и запомнящ се.

Живеем по григорианския календар, който е създаден в Древен Рим. По време на управлението на Юлий Цезар, един от най-великите генерали и държавници на Рим, е установено, че четните месеци продължават 30 дни, а нечетните – 31 дни.

Юлий Цезар въвежда и системата на високосните години, които имат 366 дни вместо 365. Това било направено, за да може календарната година да съответства на периода на въртене на Земята около Слънцето, който е 365 дни и 6 часа. За тази цел е необходимо на всеки четири години броят на дните в календара да се увеличава с един. Изборът за това паднал върху февруари, защото по това време той бил последният месец от годината, а новата календарна година започвала през март.

През 44 г. пр.н.е. умира популярен владетел и новата римска администрация решава да преименува един от летните месеци на юли в негова чест. Тъй като юли и август следвали един след друг, в онези дни те имали различен брой дни.

Октавиан Август е първият римски император и основател на Римската република. По време на управлението си Октавиан значително разширява границите на римската държава. Той произхождал от невежо богато семейство и бил правнук на Гай Юлий Цезар.

През 44 г. пр.н.е. той е осиновен от него по негово завещание и се озовава в центъра на политическия живот в Римската република, като се ползва с подкрепата на много от поддръжниците на Цезар. Починалият впоследствие император Октавиан Август, който умира през 14 г. пр.н.е., също е почетен с именуван месец. По политически причини длъжностните лица решават да изравнят заслугите на двамата владетели на 31 дни. Този подход изисквал да се заеме допълнителен ден от някой друг месец и изборът отново паднал върху февруари.

Август започва с хармоничен аспект между Юпитер и Марс и пълнолуние във Водолей на 1 август в 21:31 ч. киевско време, което дава тласък на оптимизма и жизнеността. Благоприятен ден във всяко отношение, планирайте колкото се може повече неща за това време. Ден на постижения и конструктивни актуализации, придвижване напред, решаване на материални въпроси.

На 2 август опозицията на Меркурий към ретро-Сатурн изисква от вас да направите балансиран, обмислен, но труден избор. Спазвайте законовите разпоредби, следвайте буквата на закона и тогава пречките и забавянията, които възникват през деня, ще бъдат по-лесно преодолими.

Меркурий навлиза в ретрограден цикъл от 4 август до 30 септември. През този период, от 23 август до 16 септември, планетата ще се движи ретроградно през знака Дева и ще ни принуди да обърнем внимание на домашните проблеми, да помислим за здравето си и да преразгледаме отношението си към работата.

На 7 и 8 август напрегнатият аспект между Слънцето и Юпитер може да доведе до трудности в отношенията с влиятелни хора, шефове или уважавани и високопоставени личности. Партньори и колеги не са готови да изслушат дори конструктивна критика един към друг. Егото ви е раздуто до степен да отслаби способността ви да взаимодействате с другите и да контролирате емоционалните си импулси.

На 9 август ретро Венера и Уран са в напрежение, а Черната луна в съвпад с ретроградната Венера повдига кармични теми, принуждавайки ви да се справите с неразрешими проблеми. Това е труден ден за личните и деловите взаимоотношения, а причината за проблемите, недоразуменията и споровете често са парите, собствеността и желанието да харчите повече, отколкото изкарвате.

На 10 август Юпитер и Меркурий в хармоничен аспект благоприятстват пътуванията и бизнес пътуванията, включително в чужбина, както и отношенията с чужденци и уреждането на правни въпроси. Денят е подходящ за сделки за покупко-продажба, закупуване на скъпо оборудване или автомобил, преразглеждане и предоговаряне на договори и създаване на взаимноизгодни съюзи.

На 13 август е новият цикъл на Венера спрямо Слънцето. Аспектът на съединението на Венера и Слънцето ще донесе нови възможности да направите живота си възможно най-комфортен, а отношенията си – хармонични. Това е добър ден за дълбока интроспекция, за определяне на това, от което наистина се нуждаете за щастие.

На 16 август има хармоничен аспект Уран-Марс, както и Новолуние в Лъв в 12:38 ч. в напрежение с Уран и в близост до негативна кармична точка – Черната луна. Време е да осъзнаете естеството на своите пороци, да разберете същността им и да ги преодолеете! В резултат на такава работа върху себе си можете да продължите напред или най-малкото да излезете от житейска задънена улица, да намерите приятели и съмишленици. Това е добър ден да заемете активна позиция в живота, да обединявате хората и да се занимавате с професионални дейности, свързани със създаването на нещо ново и прогресивно.

На 22 август ретроградната Венера и Юпитер в силен аспект ви напомнят, че самоувереността и пренебрегването на отговорностите няма да доведат до нищо добро. Преследването на лесния живот и бързия успех може да доведе до задънена улица. На 22 и 23 август опозицията Марс – ретро-Нептун създава агресивна атмосфера, главно поради употребата на алкохол или други вещества, променящи съзнанието. Не се въвличайте в конфликти, не се поддавайте на провокации и сами не провокирайте другите.

На 23 август в 12:01 ч. Слънцето навлиза в знака Дева, а Меркурий е в ретроградна фаза от 23 август до 15 септември. Развитието на делата се забавя, налага се по-често да се връщате към миналото, да правите промени в проектите, да коригирате работния процес.

На 24 и 25 август Марс в хармоничен аспект с ретрограден Плутон благоприятства финансовите и всякакви практически въпроси. Навсякъде се усещат интензивни, възстановяващи енергии, които подтикват към конкретни действия.

На 27 август опозицията на Слънцето и ретро Сатурн носи социални трудности, ограничения, проблеми в работата, понижение или необходимост от преместване на друга работа при по-малко комфортни условия. В 16:20 ч. войнственият Марс започва транзита си през Везни, където има слаб статус на изгнаник. Постепенно интензивността на военните действия намалява, противостоящите сили все по-често мислят за разрешаване на горещите конфликти по дипломатически път.

31 август – Пълнолуние в Риби в 04:35 ч. – последният знак на Зодиака, който символизира синтез и преход към ново ниво на развитие във всички области на живота. Време за разгръщане на творчеството, вдъхновението и романтиката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара