Кирил Стоянов е учител по рейки и медитация. Роден е на 22.05.1970 г. в Перник. От 7 години се е посветил на древните науки рейки и медитация. Знанията си е придобил от личния си опит в България и Индия. Ученик е на д-р Самир Кале, който е ученик на легендарния Сатя Сай Баба. Всички хора, потърсили подкрепа и знания в Българо-японския център по рейки и медитация “Светлина”, се учат под учителската линия на Микао Усуи и Сатя Сай Баба.

Какво представлява рейки, как един учител „инициира” рейки?

Рейки е древна методика. И като повечето духовни методики идва от Тибет. Преди хиляди години тя е била достъпна само за определен брой хора, „богоизбрани”. Но през XIX век един японски учител – Микао Усуи, я връща на човечеството. Той е бил преподавател в университета в Киото и веднъж студентите му го попитали защо не ги научи да лекуват с полагане на ръце, както са го правели големите учители преди това. Той не могъл да им отговори. А това е било въпрос на чест – ако не можеш да отговориш на студент, да си подадеш оставката. При японците чувството за чест е много силно изразено и на следващия ден Микао Усуи си подал оставката. Той бил чувал за подобна методика, но само бегло. И решил да я търси. Това отнело дълги години – в Индия, в Китай, в Тибет. Накрая в тибетски манастир намерил древния ръкопис на рейки. Но както и днес, ако си купим книга за рейки, на теория разбираме как можем да си помогнем, но на практика не можем да я използваме. Тогава Микао Усуи решил да направи 21-дневна непрекъсната медитация в свещената планина Курама, като накрая, в медитативно състояние получил тази инициация, посвещение или настройка, която е най-важната за рейки. Активизират се енергийните канали, предават се сакрални знания – със символи, с мантри. Инициацията днес става само от учител на ученик, от човек на човек, няма друг начин.

На японски ”Рей Ки” означава ”Всемирна Жизнена Енергия”- енергия, която прониква във всичко и навсякъде. Тя се концентрира в енергийните центрове (чакри) на тялото и може да бъде насочена за лечение, възстановяване и балансиране на цялостната енергетика на организма. Нежелани странични и отрицателни ефекти са невъзможни, защото хората, практикуващи рейки, са само проводници.

А как точно става инициацията?

Ученикът сяда на стол, а учителят работи върху него между 20 минути и половин час. По време на инициацията, ако ученикът е по-сензитивен, може да види картини, символи, цветове. А може да усети само топлина или хлад. Учителят се явява в ролята на проводник на енергията. Рейки е космическа енергия. Но тя е разумна енергия, много по-разумна от човешкия мозък. Ако човек отиде на лекар с главоболие, там ще му предпишат хапче за глава, но причината за главоболието може да идва от стомаха. Всичко в организма ни е свързано. А пък енергията отива да работи там, където е причината. Тя изкоренява, изчиства, а не потиска проблема. Това е разликата между нея и антидепресантите и антибиотиците. Енергията сама намира къде е проблемът. А ако самият човек знае, може умишлено да я насочи с още по-голяма сила.

Всеки човек ли може да бъде иницииран с тази енергия?

Първата степен на рейки е право на абсолютно всяко едно живо същество. Дори и най-негативният човек, ако пожелае, може да се възползва от рожденото си право. При първа степен ни се дава възможност да работим както от място върху себе си, така и на друг човек. На практика няма заболяване, което да не може да се повлияе с рейки. Включително при заболявания, които са отписани от официалната медицина, хора са се възстановявали, дори на 100%. Разбира се, когато болестта е във физическото тяло, трябва по-дълго време и по-голямо постоянство, за да се излекува човек.

Т.е. болестта може да бъде извън физическото тяло, в аурата ли?

Дори най-малкият вирус, преди да попадне в нашето физическо тяло, стои известно време в аурата. Ако човек практикува рейки или някоя друга методика, го изчиства още на енергийно ниво. Което е много по-лесно. Дори и раковите заболявания и други тежки болести стоят дълго време в аурата, преди да попаднат във физическото тяло. И ги изчистваме още на енергийно ниво, не ги допускаме до себе си.

Вие как поддържате постоянно доброто състояние на духа, аурата и тялото си?

Постоянно добро състояние на физическото тяло е трудно да се поддържа. Ти си човек, живееш сред хората, сред проблемите, няма начин. За целта трябва да отидеш някъде в манастир. Но когато си роден в голям град, трябва да живееш в града, това е мястото ти, тук трябва да си полезен с каквото можеш. Аз се старая поне два пъти седмично да правя рейки сеанси върху себе си. Практикувам и медитация, която е друга методика. Но рейки е по-универсална, по-достъпна, по-ефикасна както за самия човек, така и за околните. При рейки се учи как съзнателно да изчистваме своите чакри – основните енергийни центрове на човека. Чакрите вече се признават и от официалната медицина. Когато работят чакрите, и целият организъм работи. Когато имаме чуждо негативно въздействие, или пък самите ние сме си предизвикали блокаж, тогава започва и физическият дискомфорт. Както храним ежедневно тялото си, така е добре да работим два пъти седмично с рейки, профилактично. С рейки се правят определени сеанси, активизира се енергията и се работи с определени части на тялото.

Не мога да разбера защо традиционната медицина толкова много се е отдалечила от лечението на духа? Защо са изключително малко местата, където лекуват духа, а не те режат и не ти дават силни медикаменти?

Дори и в Индия има закостенели лекари, както и по цял свят, както и в България. Но тук има и много, които са мои ученици в рейки. Те предписват антибиотици в краен случай. По-склонни са да предпишат хомеопатични лекарства на билкова основа, отколкото химия. Защото химическите лекарства са токсични – могат да потиснат проблема, но да предизвикат друг в тялото.

Всъщност егото пречи на хората, и то най-вече на тези, които обучават бъдещите лекари в университетите. Но има и лекари със собствени кабинети, в частни клиники, те са по-разкрепостени, говорят свободно. Но като цяло има някакъв страх, че могат да останат без работа…

Ако човек може да се излекува от рак или друга нелечима болест, защо все пак да не опитват лекарите? Толкова много хора умират!

Може би, защото нещата в България идват по-бавно. Знам от мои ученици, че по света има клиники, където на едно ниво са поставени традиционната медицина и нетрадиционните методики. И пациентът сам избира как да бъде лекуван. Човек има право на свободен избор. За съжаление, при нас процесът е по-бавен, но пък има напредък. Самият факт, че от няколко години има паралелка по паневритмия в спортната академия, държавно училище, по методика, създадена от учителя Петър Дънов, значи има прогрес. Има държави, в които цели университети се занимават с алтернативни методи.

Каква е ролята на вярата в процеса на излекуване?

Вярата е важна във всяко едно отношение в човешкия живот, не само в лечението. С вяра всичко се постига по-лесно. Но специално с рейки може да работи и най-големият атеист, и пак да си помогне. Но когато има вяра, резултатите са много по-добри.

А каква е целта на медитацията? Да освободим съзнанието си от препускащите мисли?

Да освобождаваме ума си. Много често той както ни помага, така и ни пречи. Когато се появи някоя дилема пред нас и не послушаме интуицията си (а тя е най-вярното нещо), започва да работи разумът. Започват колебанията. Тогава вероятността да сбъркаме е много голяма. С медитацията овладяваме ума си. Когато овладеем ума, можем да живеем в хармония със себе си и с другите хора. А когато не го овладеем, постоянно могат да ни връхлитат страхове, фобии, притеснения. В тези случаи явно има неосъзнати причини и те трябва да се изчистят. 90% от болестите ни нямат връзка с физическото тяло, а са резултат от страхове, фобии, потискани емоции. Когато човек не ги изчисти от себе си, те се появяват под една или друга форма на физическо ниво. Има, разбира се, някои кармични заболявания, които човек трудно би избегнал, те трябва да се случат, но с помощта на рейки, медитация и други духовни практики, може по-лесно да ги изчисти. Някои форми на рак например са на кармична основа, както и вродените недъзи. Но ако човек се роди с някакъв такъв недъг, това не означава, че до края на живота си ще бъде непълноценен във физическо отношение. Винаги има шанс.

Сами ли си избираме кармичните наказания, как идват те?

С начина на живот, който сме водили в миналите си животи. Нещо, което сме направили и не сме го изчистили. От духовните, природните закони душата не може да се скрие, както от правосъдието на Земята например. Но имаме избор къде да се родим, в кое семейство. Колкото и жестоко да звучи, например децата, които израстват на улицата, в сиропиталища, много често са били родители, които са изоставили своите деца. Няма случайности в нашия живот, всичко, което ни се случва, трябва да се случи.

Т.е. нямаме свободна воля въобще?

Не можем да избегнем това, което е кармата ни. Но ако се занимаваме с рейки, с други духовни практики, може много по-леко да преминем през тези премеждия. Например: ако на кармично ниво ни е дадено да преминем едно изпитание за 10 години, можем да го съкратим и да изчистим пътя напред. Колкото по-рано човек се осъзнае, че освен материален, има и друг, духовен свят, толкова по-големи са шансовете му да изчисти нещата за този живот и да си отвори пътя напред. Защото физическото време е много малко.

Колко дълго може да живее един човек?

Ако живее целенасочено, по природните закони, може и до няколко столетия. Но това са единици, те живеят откъснати от човечеството. Живеят в Хималаите, далеч от цивилизацията. А в цивилизацията поне до 100 години може да се доживее, ако човек има правилното отношение към себе си. Много често ние сме склонни да усложняваме нещата в живота си – от малък проблем да направим голям.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара