Ти обвързваш кармата и здравето, с което предизвика фурор на конгреса на немското астрологично дружество миналата година. Можеш ли накратко да го обясниш? И след като първа създаде годишен наръчник за връзката между разкрасяването, лунните цикли и коя процедура в кой период е най-удачно да се прави, планираш ли практическа книга за кармата и здравето?

Темата за здравето и обвързаността й с кармата, която сме градили в миналите си прераждания и градим сега, винаги ме е вълнувала, но преди да споделя знанията си и да дам възможност на други астролози да ги използват, ми бяха необходими години на проверка върху лични здравни хороскопи на хора, които имаха вече проявили се здравословни проблеми или с наченки на такива. Изводите, които направих, са въз основа на 1500 хороскопа на здравето, което е огромна база за сравнение. За съжаление не е възможно да предам цялото си знание, защото е свързано и с умението ми да странствам във времето и пространството.

Интересът ми към здравето и преражданията, които го повлияват, датира от времето, когато помагах на татко, който беше лекар. Тогава започнах да се замислям дали нежеланието на някои пациенти да се излекуват, или желанието на други да го сторят не е свързано по някакъв начин с техните минали прераждания. Споделих предположението си с моя баща. В началото беше недоверчив, но все пак реши да провери моята теория. Той беше човекът, заради когото започнах да се интересувам от причините за болестите в настоящия живот на пациента, породени, но неизлекувани в предходно прераждане. Болести, които и сега са нелечими, ако техният носител не осъзнае, че е длъжен да промени живота си, поведението си, мисленето си. Много преди да се заинтересувам от науката астрология, започнах да посещавам в болницата пациенти на баща ми с тежко здравословно състояние и да „поглеждам“ в миналите им прераждания. Казвах на татко дали заболяването е следствие от предходно прераждане, или се е появило в настоящия живот, а той преценяваше как да лекува и дали да оперира, защото при кармичните заболявания операцията невинаги е с успешен край.

Вярно ли е, че баща ти е рисувал органи, преди да направи операция, и ти си му посочвала къде да „резне“? Това означава ли, че блестящият хирург е знаел за тайните ти способности, или това се е случвало по-късно, когато вече си се захванала с астрология.

Татко ми беше наясно с моите възможности още след като започнах да осъзнавам какво виждам и често си говорехме за всичко онова, което беше скрито за повечето хора. Беше му много интересно и дори често си правеше експерименти, като ме караше да разчитам диагноза на негов пациент на живо или по рентгенова снимка, още повече че на 10-12 години нямах каквато и да било медицинска компетентност. До моята осма година се ужасявах от кръвта. Тогава татко за първи път ме заведе и ме държа половин ден в операционната, за да ми докаже, че по-чисто нещо от човешката кръв няма. Е, успя, но не и да ме накара да следвам медицина. Имаше навик да рисува всяка по-сложна операция, която му предстоеше. Винаги с добре подострени цветни моливи, които никой у дома не смееше да докосне. Всички знаехме, че чрез тях спасява човешки живот. И днес пазя немалко от неговите рисунки. Когато станах на 14 години, татко вече беше убеден във възможностите ми и ми показваше рисунките, а аз съвсем спонтанно му показвах къде да „резне“, за да си гарантира сполучлива операция. Не съм допускала грешки. А и той си знаеше какво да направи, защото моят съвет никога не се различаваше драстично от неговото виждане. Когато обсъждахме тези операции, аз бях на светлинни години отстояние от науката астрология. Заниманията ми с нея започнаха шест години по-късно.

А кога започна да „надникваш” в миналите прераждания?

През 1977 г. в Япония, когато направих първите крачки в света на астрологията по съвет на моя пръв учител г-н Осукава, започнах да обвързвам астрологичните си знания с миналите прераждания на хората. Тогава положих началото на моите изследвания, свързани със здравето и кармата, допълнени от моята учителка по кармична астрология Линда Гудман от САЩ, които продължават и до днес и са част от моята практика на кармичен астролог.

Всички заболявания при хората, особено необратимите съгласно постиженията на земната медицина, може да са свързани както с кармата на болния, така и с обстоятелства, възникнали в настоящия живот, които са ги възбудили. Затова се подхожда строго индивидуално. И все пак има общи звездни аспекти, върху които астролозите могат да градят своите тълкувания и съвети, но без да импровизират и да разказват за минали прераждания, защото няма как да проникнат в тях и да ги „видят“. Независимо дали ни убеждават, че го правят чрез медитация, хипноза или пък някой им го внушавал свише. Всякакви опити за подобна импровизация вредят преди всичко в дългосрочен план. Но… изборът е свободен! Ето и примери:

Ракът на гърдата е преди всичко следствие от потискането на майчинското начало в жената било заради отдаване първенство на професионалната кариера, било заради превръщане на жената в женски екземпляр, който единствено работи за насъщния, който се бори с несгодите на живота в опит да докаже, че е по-добър от мъжа (или колектива), било заради средата, в която е възприемана като работна единица, а не като жена. Тези причини могат да бъдат кармични, вследствие предходно прераждане, но могат да са следствие от настоящия живот. Ракът на гърдата в началните му фази може да бъде превъзмогнат и неутрализиран, ако жената промени своето мислене и начина си на живот.

Ракът на тестисите. Когато причината е породена в настоящия живот, е следствие от сексуален тормоз върху болния, когато е бил малък или ако след това самият той е мъстил на някого по същия начин. Кармичното наследство е изкупление чрез страдание. Когато причината е кармична, от това заболяване страдат мъжете, които в предишен живот са имали много жени, безразборни сексуални контакти, създавали са деца и са ги изоставяли.

Ракът на матката. Причинен заради минало прераждане, той се проявява, когато болната жена е изоставяла децата си, отказвала е да роди деца, убивала ги е, защото са били тегоба за нея, не е раждала, за да не вреди на професионалните си стремежи. Искам да подчертая, че при такива жени, които носят проблем от минали прераждания, животът на семейни начала и създаването на деца без официално сключен брак също отключват болестта. Ето защо често съм крайна, когато давам съвет една двойка задължително да сключи брак. Това изискване е свързано с кармата на единия от двамата.

Туморите в мозъка обичайно се проявяват в настоящия живот, ако болният е имал проблеми с падания като дете, на които не е обръщано внимание. Те може да доведат след години до усложнения. Ако причината е кармична, то задължително е обвързана и с прераждане, в което или болният е бил палач и лично е отсичал глави, или е бил съдия, който заради интерес и влияние е присъждал смърт чрез обесване или чрез отсичане на глава. Има случаи, когато причината е по-невинна. Болният постоянно се е оплаквал от несъществуващо главоболие, от мигрена, за да принуждава околните да му съчувстват и да се грижат за него, а той е живял на техния гръб, независимо мъж или жена е бил. Същият начин на живот и в настоящото му прераждане (тормозът върху близките) причинява тумор в мозъка.

За рака на белите дробове причината може да се търси в проблемен брак, в неподходяща среда, в която болният не може да „диша“. Не може да се освободи от омразата към околните, от притесненията и да си поеме дълбоко въздух, за да заживее в хармония със себе си и със света. Ако болестта е свързана с кармата и миналите прераждания, причината може да е породена от присъствието в живота на болния на негови кармични врагове. Хора, които е тормозил в свое предишно прераждане, сега му мъстят, като го потискат и не му дават възможност за себеизява.

Диабетът е заболяване, което може да се корени в кармична причина или да е причинено от събитие в настоящия живот. Кармичната причина отключва страданието на болния от минало прераждане, когато е получил диабет заради наднормено тегло, защото е прекалявал с храната и алкохола и почти не е ставал от масата. Сега заради безработица и също наднормено тегло, заради нещастен брак и постоянен стрес диабетът отново наказва.

Инфарктът и инсултът в голяма част от случаите, водещи до необратим край, по-често са провокирани от начина ни на живот в настоящото ни прераждане. Много рядко може да са следствие от минало прераждане. Единствените случаи, в които съм установявала причина за такива заболявания, свързана с кармата, са породени от кармична среща с враг, който е убил или унищожил чрез тормоз болния. При срещата им, особено ако живеят заедно или са орисани да се виждат често, потърпевшият човек не издържа.

СПИН е само предупреждение за наказание, което грози човечеството, ако не успее да стъпи на здрави морални устои. Защото все забравяме, че сме част от Вселената и както животът в нея ни въздейства, така и ние му въздействаме. Ние, хората, няма как да открием нещо, което не съществува във Вселената. В този смисъл СПИН и много други болести съществуват изначално. В ХХ век е дошло време на човечеството да го открие и използва. Дошло е време и да бъде открита ваксина, защото във Вселената за всяка болка има лек. При моите странствания във времето съм установила, че СПИН е съществувал и преди 2000 години и няколко века след Иисус е изчезнал също по естествен път. Моето мнение е, че деградацията в Римската империя, довела до въздигането на секса с еднополови в култ, е предизвикала появата на СПИН като естествен защитен механизъм за оцеляването на човека като вид и е довел до нейното отмиране. Човечеството ще открие ваксина, но СПИН-ът ще изчезне от само себе си, ако се научим, че съществува полова култура, ако осъзнаем, че естественият живот на човечеството не включва еднополово общуване.

Като те слушам, книгата „Здраве и карма” вече е почти готова?

Наистина предстои издаването на книгата ми „Здраве и карма“, която е поредният връх в развитието ми като професионален астролог. Искам да споделя, че вече гледам към следващия връх: това ще е книга, свързана с нашата история – такава, каквато я виждам аз, когато странствам във времето и пространството, но обвързана и със звездните карти на съответното време, ако има събитие, което да предопределя съдбата на България. Голям интерес предизвика информацията за създаването на Белоградчик, съдържаща не само година, а месец и ден. Моето присъствие при създаването на града вече е обвързано и със звездната карта на този ден. Смятам, че сега ще предизвикат интерес и разказът ми за пристигането на Аспаруховата конница на българска земя отсам Дунава, и Денят на създаването на България – 27.10.679 г., половин час след полунощ. След месец всеки, който се интересува от нашата история, ще може да прочете и астрологичното значение на мига, в който хан Аспарух е изрекъл думите: „Тук е България.“

Първите ти уроци по астрология са били от възрастен японец, за чийто внук едва не си се омъжила, как стана това?

Интересно защо в публичното пространство битува информацията, че с Йоно за малко не сме се оженили. Не е имало и намек за такива отношения. Както винаги съм казвала, той беше за мен по-големият брат, за когото винаги съм мечтала. Йоно беше мой колега от института, с когото се сприятелихме още в първи курс. Той беше започнал да учи ускорено български 5-6 месеца по-рано и в началото на семестъра говореше развалено, което си е огромен успех, имайки предвид, че аз не успях да се справя с японските йероглифи. С няколко мои състуденти се подготвяхме винаги заедно за сесията и бяхме близки приятели. Той често се шегуваше с моята майка, че ще ме заведе в Япония. Тя му отговаряше с типично македонската си прямота, че това няма как да стане, защото никога няма да даде дъщеря си на азиатец, та дори и ако той е половин англичанин (майката на Йоно беше британка).

Две години преди да се дипломираме, той ме заведе на гости, за да видя неговата родина. Останах в Страната на изгряващото слънце два месеца. Там срещнах неговия дядо. Първото ми впечатление от него, когато му подадох ръка, беше, че сякаш започна да чете нещо по лицето ми. Притесних се, още повече че очите му излъчваха младежки плам, а цялото му лице беше изтъкано от малки бръчици. Когато се опознахме, Йоно му каза, че мога да странствам във времето и пространството, дядо Осукава категорично ми заяви, че аз съм орисана, колкото и да ми е неприятно, да изучавам астрология, за да помагам на хората да осъзнават причината за проблемите и болестите си, ако се коренят в техните минали прераждания.

В началото бях даже уплашена, защото до този момент не ми беше минавало през ум да се занимавам с науката за звездите, а още по-ужасена бях, че това е свързано с много изчисления. Математиката никога не ми е била любим предмет. Само дето дядо Осукава се оказа по-инатлив от мен и за два месеца, въпреки че не ме лишаваше от разходки, ме научи на основите на астрологията. Не че нямаше достоен рицар-спасител, който искаше да освободи моята клета особа от скучните занимания с неразбираеми драсканици по пясъка…

Един от стопаните на къщата беше двегодишен чистокръвен персийски котарак. Вечно намръщен, все гледаше укоризнено околните, че не му угаждат достатъчно. Спеше на копринена възглавница. Та към края на първия месец бяхме стигнали до домовете на звездната карта, а дядо Осукава прилежно разчертаваше зодиакалния кръг на пясъка, когато Колинс (така се казваше персиецът) с лъвски скок цопна в средата на кръга, фиксирайки с поглед тънката пръчица, с която моят учител чертаеше. Кръгът беше заличен, а Колинс беше плеснат по дупето с пръчката. Негово величество напусна обиден, гледайки лошо. След десетина минути следващата звездна карта беше разчертана на пясъка. Котаракът си беше научил урока и вместо да скача, се плъзна като пингвин по пясъка. От кръга отново нищо не остана, а за да не изяде още една пръчка, Колинс легна по гръб. Нямаше как да го ударят по коремчето и той добре знаеше това. Никой не пожела да го чеше, но беше светкавично занесен в банята, а после заключен в къщата, докато приключим с урока.

Неочакваното за мен беше, че моят първи учител започна най-напред да ме запознава с източната астрология, но бързо осъзна, че е по-добре да ме въведе в дебрите на класическата, за да съм полезна на хората в Европа. Пожела ми, ако някога поискам, сама да изучавам източния зодиак. Защото той беше много възрастен – на 92 години, и беше ясно, че няма как да ми бъде учител дълго време. Друг интересен факт е, че когато ми изпрати преведени на български книгите си по астрология с подарък за моя 24-и рожден ден – пълен астрологичен хороскоп, изчака да направя първия си хороскоп, одобри го и малко след това напусна нашия свят. Сякаш искаше да се увери, че е намерил достоен заместник на планетата Земя. Няма да го предам, а ще вървя по този нов за мен път. Така и сторих, не съжалявам нито за миг.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара