Колкото повече доближаваме дългоочакваната дата 21.12.2012, толкова повече въпроси изникват. Какво ни очаква, изправено ли е човечеството пред катаклизъм, какво ще се промени в живота ни? Има ли място за страх или пък за радост? Ще го има ли този живот такъв, какъвто го познаваме? Безкрайно много информация, предположения и догадки се изказаха във връзка с тази дата. А останаха по-малко от два месеца. А какво ни чака? Веднага искам да отхвърля всички тиражирани страховити сценарии. Краят на света се отлага. Случи се още през 1987 година, когато на колективно свръхсъзнателно ниво човечеството взе решение за промяна. В духовната литература това събитие е известно като „хармонична конвергенция“.

Според предсказанията на индианците хопи, когите, маорите и още един куп комуникиращи си по незнайни способи племена, краят на света трябваше да настъпи с последното слънцестоене през 1999 г. Но… не стана! Те самите го обясняват просто: „Информацията, която имахме, идваше от миналото, а промените, които настъпват сега със Земята и хората, идват от бъдещето, то не може да бъде прогнозирано“. Хората са се променили до такава степен, че са сътворили нова реалност. И сега

ни очаква точно тази нова реалност.

Да погледнем и към календара на маите – в момента той буди страховитите догадки за свършека на дните. Т. нар. дълго броене, един от календарите на маите, завещан ни на каменни плочи, приключва на 21 декември 2012 г. Маите са известни като майстори на времето, едни от онези мъдри, посветени същества, които познават и умело работят с информацията от Космоса. Те работят с цикли, които на нас, съвременните хора, свикнали с линейното отброяване, ни е малко сложно да си ги представим.

За маите на 21 декември всъщност приключва един цикъл от 104 хиляди години. Според тях времето не се движи по права линия, а по спирала, то няма начало и край. И приключвайки този цикъл от 104 хиляди години, навлизаме в следващия цикъл по спиралата. Да, в момента приключва ерата на материалното. До този момент парите, вещите, титлите, властта, консумирането бяха водещата движеща сила в обществото ни. И не е случайно, че се наблюдава огромен срив в социума, в ценностите, в икономическата и финансовата система. Това, че забравихме за природата, че не я приемаме за част от нас, това доведе и до климатичните промени.

В известен смисъл ние наистина живеем в края на времето,

в епохата на смяна на световете.

Старият свят се руши, умира, отива си, за да отстъпи място веднага на новия. Маите говорят за промени в съзнанието – за събличане на дрехата на материализма и за възраждане на човешкия дух. В момента навлизаме в следващия цикъл, в който планетата ни ще бъде управлявана от духовната сила на човешките същества. Очаква се от хората да се събудят и да осъзнаят кои са, да намерят в себе си твореца, връзката между всички хора, връзката с природата.

За маите последният ден от календара – 21 декември 2012 г., означава край на познатата реалност и начало на новата форма на съществуване. Kакто и други древни цивилизации, маите са имали великолепни познания за Космоса, знания, които ние сме изгубили. Те са разбирали и важността на прецесията на равноденствията – бавното ретроградно движение на земния Северен полюс, който описва въображаем кръг в небето. Последните три знака от зодиака, през които е преминал Северният полюс, са във възходящ ред – Телец, Овен и Риби, а в момента сме в процес на преход към четвъртия – Водолей. Има доказателства, че древните народи са познавали движението на Земята през съответните епохи, отговарящи на определени съзвездия. Преди около 4000 г., по време на ерата на Телеца, в средиземноморския свят е съществувал култ към бика, повлиял изкуството на критската и микенската цивилизации. Ерата на Риби започва в началото на християнската епоха и Христос привлича рибарите, които са първите разпространители на неговото учение. Сега навлизаме в ерата на Водолея и сме изправени пред критична точка в еволюцията си. Всички земни ресурси, с които така злоупотребявахме, сякаш вървят към изчерпване. Илюзията на консуматорското общество сякаш се излива от пусто в празно и освобождава място за нов свеж поток от духовна сила, разбирателство и единение.

Какво точно ще се случи на 21.12.2012?

Уникално събитие в рамките на цикъла на прецесията на равноденствията: Земята ще се озове на галактическия Екватор. По време на зимното слънцестоене в галактиката ще се случи космическо събитие, което е и научно проследимо. Маите казват, че промяната ще настъпи, когато се подредят Централното галактическо слънце, Сириус, плеядите с централната им звезда, нашето Слънце, Земята и още няколко космически тела. И това се нарича Галактическо подравняване.

Според изчисленията на астролози процесът започва да се разгръща още на 20.12.2012 в 20:12 ч., за да достигне върховата си точка на 21.12. – всички изброени звезди и планети в един космически лъч. Дори само в рамките на нашата малка слънчева система подобно подреждане и синергизиране на космически тела ще породи електромагнитен импулс, информационна вълна, която ще бъде фокусирано насочена към синята ни планета. Ако приемем метафорично, че всичките парадигми, убеждения, поведение, ценностна система, начин на живот на планетата са един вид операционна система, то електромагнитният импулс от космическото подравняване ще смени софтуера. А следващият ъпгрейд на операционната система ще е чак след 26 000 години! Нашата галактика е в крайната точка на едно завъртане около Великото централно слънце, което е на милиарди години линейно разстояние. През 2013 г. галактиката диагонално преминава в следващия кръг на космическата спирала. И при този преход всички слънчеви системи, планетите и техните жители едновременно правят първа крачка в новия еволюционен цикъл. Според маите, след този ден на Земята ще изгрее ново слънце, „шестото слънце“, и ще има „нова човешка цивилизация“. Земята и цялото човечество се готвят за квантовия скок, който не прилича на никой от предходните. Във всяко едно от предишните придвижвания на планетата в квантовите полета на съзнаниетоматерията не е била пригодна да премине наравно с космическото тяло. И животът е претърпявал унищожение.

Този път ще сътворим прецедент – Земята ще премине в нов еволюционен цикъл заедно с обитателите си, без да преминем през физическо унищожение.

Очаква ли ни апокалипсис? ДА.

Знаете ли какво означава всъщност думата „апокалипсис“? Апокалипсис е гръцка дума, Αποκάλυψις, и в превод означава „разкриване“, „смъкване на завеса“, „откровение“. Откровението и последователното разкриване на потайностите на човешката душа започнаха много активно да се разгръщат в последните години. Та погледнете само живота си преди 5 или 10 г. Нима тогава беше възможно да четете това и да не ви сметнат за луди? Нима се практикуваше открито йога, медитация, нима някой говореше за силата на подсъзнанието, за хората като творци на реалността? Малко по малко древното знание за произхода ни, за истинските ни умения като човешки същества започва да се разкрива. Все повече и повече се повишава сензитивността на хората, интуицията, а умения като телепатия, лечение с мисъл и намерение стават част от ежедневието. Лека-полека повдигаме завесата. Често срещан термин за случващото се с

планетата ни е т. нар. „възнесение“.

Звучи абстрактно за рационалния ум, но си има съвсем точно обяснение. И във физически план Земята се променя. По геофизични данни тя е повишила своите вибрации от около 7,6 херца на около 15. От доста години учените наблюдават повишаване на вибрационните честоти на околния ни свят и се предполага, че през декември ще се повиши до 40. И за да е адекватен в тези нови условия, човекът трябва да научи мозъка си да работи на по-високите честоти. Днес повечето деца се раждат с различна от нашата, по-висока честота на епифизата – т.нар. индигови и кристални деца от “шестата” раса. Много от тях са напълно осъзнати за реалността във фините светове, но по тази причина често им лепват диагнози като шизофрения, аутизъм, хиперактивност…

Човекът и природата са абсолютно единни и свързани. Електромагнитната честота на Земята (честотата на Шуман, 7,8 херца) съвпада точно с честотата на алфа-ритъма на човешкия мозък. Алфа е ритъмът в състояние на релаксация. Честотата на Шуман, както стана дума, се забързва и към момента е достигнала до 15 херца, на колкото работи мозъкът в бета ритъм – в ежедневната, осъзната активност. Непрекъснатото ускоряване на честотите обаче създава сериозен дискомфорт за много хора. Очакват се 30 херца и повече до почти непознатия гама ритъм, който отговаря за вдъхновението и творчеството. Вибрациите на мозъка при 50 херца са недостижими засега – те са онова състояние на съзнанието, което дзен-будистите наричат просветление. Да се постигнат и да се задържат високи честоти е трудно за повечето хора. Но когато повишава честотата си, Земята ни кара да бъдем по-будни и по-осъзнати. Когато осъзнаваш себе си, заобикалящия те свят, когато развиваш свързаността си с природата и колективното човешко съзнание, ти си осъзнат и повишаваш честотите си на трептене – ставаш адекватен за промените в света. И това е

процесът на възнесение.

Планетата повдига вибрациите си, честотата на трептенията си, за да премине в по-високо измерение на творението. Този път заедно с нас. Процесът ще е по-лесен за едни и по-труден за други. А единственото, което има значение в новия свят, е дали носиш в себе си любов и състрадание.

Всички духовни учения казват, че буквално сме се редили на опашка, за да имаме възможността да живеем тук по времето на Великия преход. Защото това е най-мощният инструмент за израстване.

Как да ни бъде по-леко, докато тече преходът? Да спрем за миг, да престанем да се надбягваме с времето. Да отделяме повече време и любов на хората около нас. Да съзерцаваме природата. Да медитираме. Да спортуваме. Да престанем да живеем в илюзията, че другите хора са нещо по-велико, или пък по-малко от нас. Да бъдем милосърдни, да си прощаваме, като започнем с нас самите. Най-важното е да пробудим безусловната любов в себе си. Защото творческият център, който ще ръководи живота ни в епохата на Водолея, е сърцето. Любовта не е метафора, любовта е творческата сила, способна да изгражда вселени. А ние я притежаваме. Трябва само да я пробудим.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара