Пролетта на 2023 г. ще бъде запомнена с драматични промени, дължащи се на мощни планетарни влияния. На първо място, астрологичните събития през март ще бъдат ключови и ще поставят началото на целия пролетен сезон.

На 7 март Сатурн навлезе в Риби за три години (през 2025 г. ще навлезе в Овен за няколко месеца, а след това ще се върне ретроградно в Риби до 14 февруари 2026 г.), променяйки социалните тенденции, настроенията в обществото и създавайки нова идеология.

Постепенно ще бъдат премахнати всички ограничения, които са се напластили в живота ни от 2020 г. насам. Ще се появят и развият нови глобални идеи, свързани с международния мир и сигурност, постигането на устойчиво развитие на държавите. Въпросите на религиозните вярвания и обединяването на общностите от хора ще получат голямо внимание на държавно ниво.

Пълнолунието, което настъпи на 7 март в 14:40 ч., беше  много важно тази пролет, защото почти съвпадна с преминаването на Сатурн в знака Риби – тези две астрологични събития се подсилват взаимно и определят основните тенденции за следващите няколко месеца.

Астрономическата пролет започва в 23:24 ч. на 20 март – пролетното равноденствие. Този астрологичен празник се свързва с пречистването и освобождаването на място за новото, ще донесе обновяване, възраждане и начало. По време на равноденствието космическите сили се стремят към хармония, енергиите са много активни, затова смисълът на всички постъпки и намерения се умножава и това се отразява на всички сфери на живота.

Опитайте се да посрещнете зората на 21 март,

защото равноденствието е празник на Слънцето. Това е идеалното време да „напомпате“ качествата на Слънцето: самоувереност, щедрост, великодушие, харизма, оптимизъм, доброта, грижовност и способност да привличате и задържате вниманието на другите. От този ден започва благоприятно време за нови раждания. Темпото на живот ще започне да се ускорява, което ще мотивира хората да бъдат активни.

На 21 март в 19:23 ч. ще имаме новолуние в Овен,

което ще ни вдъхне оптимизъм и ще ни помогне да видим всичко около нас в най-добрия му вид. Това е най-добрият ден за работа с желания, планиране на бъдещето, стартиране на проекти. От този ден нататък ще ви бъде по-лесно да вземате решения за важни стъпки, да отстоявате позициите си, да постигате целите си.

На 23 март ще има знаково събитие – Плутон ще започне прехода си от Козирог към Водолей, което ще бъде кулминацията на месеца и основното събитие на пролетта на 2023 г. През последната седмица на март ще се случи нещо много важно, което ще засегне целия свят.

Ще навлезем в нова реалност,

но ще ни отнеме време до края на 2024 г., за да се адаптираме към новите условия. Плутон е планетата на трансформацията и означава колективна енергия, преоценка на ценностите, както и власт и големи пари. Плутон е най-бавната планета (248-годишен цикъл), заедно с другите бавни планети Уран и Нептун, и е основният двигател на глобалните световни процеси.

На 25 март Марс навлиза в Рак след дълъг престой в Близнаци. Външните обстоятелства, условия и социални настроения ще се променят. На военния фронт ще има драматична промяна, тъй като планетата е отслабена в Рак и има намаляващ статут.

Първите две декади на април са сравнително спокойни, по това време ни очакват по-положителни събития в сравнение с предходния месец. Ефективно време за вземане на смели и важни решения, за да промените живота си към по-добро.

Пълнолунието във Везни на 6 април в 07:34 ч. ще повлияе благоприятно на сферата на взаимоотношенията, социалните връзки, преговорите, срещите, сключването на официални съюзи.

На 13 април светлата кармична точка, Бялата луна (Селена), ще премине от Риби в Овен за седем месеца, което ще има положителен ефект върху потока от враждебни действия. Вселената ще помага на онези, които се защитават, вместо да нападат. По това време ВСВ ще постигне явни успехи и ру-агресорът ще бъде принуден да приеме поражението и да се оттегли от нашата земя.

Третата декада на април ще бъде трудна за абсолютно всички, тъй като както сезонът на затъмненията, така и периодът на ретроградния Меркурий ще създадат мощни дестабилизиращи енергийни потоци. Затова основната препоръка за април е да направите колкото се може повече и най-важното преди 20 април.

На 20 април в 04:34 ч. ще започне пролетният коридор на затъмненията със слънчево затъмнение (новолуние) в знака Овен в 30-ия градус на този знак. От този сезон затъмненията постепенно се преместват от Телец и Скорпион към оста на знаците Овен – Везни. Интересно е, че слънчевото затъмнение във войнствения Овен настъпва в последния му градус, което символизира края на войната в Украйна.

Периодът на ретрограден Меркурий в Телец, от 21 април до 16 май, ще донесе неприятности във финансово отношение. Телецът е знак, който влияе на материалния мир и просперитет, предсказуем и стабилен. По това време е по-добре да се съсредоточите върху старите и доказани начини на работа и за известно време да се откажете от нови и оригинални начини за справяне с нещата. Много хора ще се сблъскат с парични проблеми, забавяне или отмяна на парични плащания по това време.

На 5 май лунното затъмнение (пълнолуние) в Скорпион в 20:23 ч. в 15-ия градус ще затвори коридора на пролетните затъмнения и това е последното затъмнение в този знак. През предходните две години имаше няколко затъмнения в Скорпион, които допринесоха за глобална трансформация, за промяна на световния ред. Сега се включва оста на взаимоотношенията, дипломацията, социалната активност, т.е. Овен и Везни. Затъмненията ще се върнат отново в знака на Скорпиона на 7 май 2031 г.

Меркурий се връща към директно движение на 16 май, а Юпитер навлиза в Телец до 26 май 2024 г. По това време има много шансове и възможности да положите основите за следващите години. Транзитът е тясно свързан с финансите и собствеността и насърчава просперитета, мира и психологическия комфорт. Естествено, тази положителна енергия трябва да бъде задействана, т.е. да се предприемат определени действия и да се влезе в потока. Нищо няма да се случи от само себе си, така че тези, които са готови да работят усилено през този период, със сигурност ще получат добри материални резултати.

През втората половина на май 2023 г. процесът на възстановяване и освобождаване от притискащите външни условия ще протича много по-бързо. Периодът на непредсказуеми обстоятелства приключва и животът се оцветява с нови ярки цветове. Вече започваме да разбираме основните тенденции на следващите години. Това е добро време да се потопите в деловия живот, да се занимавате интензивно с професионалната си сфера и да обмисляте всякакви перспективи.

Ако преди това са се проявили хронични заболявания или здравословни проблеми, от 16 май лечението ще даде добри, устойчиви резултати. Тялото ви ще се възстановява много по-бързо, ще се повишат инициативността и желанието ви за действие и победа.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара