С падането на листата и настъпването на октомври, се подгответе за вълнуващия сезон на затъмненията (14 и 28 октомври).

Ключови дни през октомври

1 – 4 октомври (Слънце съвпад с Минерва): Атина Палада или Минерва е богинята на мъдростта и справедливостта, както и на стратегията и справедливата война, а през следващите няколко дни тя образува съвпад със Слънцето във Везни, знака на справедливостта. Това е чудесно време за придобиване на умствена яснота и по-добро разбиране на въпросите, които преобладават в живота ви. Помогнете ѝ да разпространява мъдрост и справедливост!

2 октомври (Меркурий се противопоставя на Нептун): Двете планети на общуването – Меркурий (светски) и Нептун (божествен) се борят за нас. Това може да бъде объркващ ден с противоречиви послания, измами, илюзии и когнитивен дисонанс. Избягвайте да вземате важни решения.

3 октомври (Меркурий в тригон с Плутон): Дълбоко усещане за яснота замества замъгленото съзнание от първите два дни на октомври. Налице е фантастичен голям тригон между Меркурий, Плутон и Уран с Луната. Този аспект осигурява защита и силно усещане за посока и късмет.

3 октомври (Лилит навлиза в Дева до 29 юни 2024 г.): Лилит може да ви накара да се чувствате неадекватни, сякаш не сте достатъчни, принуждавайки ви да съдите, критикувате и да се чувствате като червей. Уверете се, че намалявате силата на тези гласове и не приемате неодобрението лично.

3 – 6 октомври (Марс съвпад с Южен възел): Внимавайте за наранявания и инциденти, порязвания или остри предмети. Бъдете особено внимателни, ако сте склонни към гняв. Това е време да бъдете по-малко войнствени и по-спокойни.

5 октомври (Меркурий навлиза във Везни до 22 октомври): Правосъдие, закон и справедливост, разум, подобряване на комуникацията с партньорите ви. Чудесно за маркетинг на вашите таланти и артистични способности.

8 – 10 октомври (Марс в квадратура с Плутон): Двамата управители на Скорпион се намират в битка. Може да бъдете принудени да предприемете действия, за които по-късно да съжалявате. Стойте настрана от борбите за власт и избирайте битките си разумно.

9 октомври (Венера съвпад с Лилит): Това може да бъде малко натоварващо за основните ви взаимоотношения. Ужасен ден за предложение за брак, сключване на брак или популяризиране на вашето изкуство. Сякаш неканената вещица идва на вашето парти, за да ви прокълне, че сте я отбягвали. Стойте настрана от клевети и сплетни, тъй като те могат да се върнат като бумеранг веднага.

9 октомври (Венера навлиза в знака Дева до 8 ноември): Венера е в своя знак на есента и ще ви напомня за това постоянно. Налага се да свали грима си, пъстрата си рокля и да облече черно-бяла монашеска униформа. Имайте предвид, че ще сте склонни да критикувате себе си и другите, ще имате общо усещане за липса на удовлетворение. Това е чудесно време за терапия на двойката, както и за редактиране на проектите ви. Внимавайте с бъбреците, щитовидната жлеза и яйчниците си.

9 – 10 октомври (Венера прави квадратура със Сатурн): Това може да се отрази тежко на основните ви взаимоотношения в живота или на работното място. Особено трудни са взаимоотношенията с по-възрастни от вас хора или с началници. Възможно е да почувствате и творчески блокаж. Венера в своя знак на падане го прави още по-трудно, тъй като критикува всичко и всички наоколо, затова се опитайте да не правите същото със себе си или с другите.

10 – 11 октомври (стационарен Плутон): През тези два дни се преструвайте на мъртви, за да може мечката да мине, без да ви покоси. Сериозно, това са трудни два дни, в които Ангелът на смъртта витае наоколо.

12 октомври (директен Плутон): Инвестициите, наследството и всички форми на лечение се връщат към известна стабилност.

12 октомври (Марс навлиза в Скорпион до 24 ноември): Марс се завръща в дома си и се чувства добре. Това е период на засилена страст, сексуални връзки, трансформации, изцеление и възстановяване на енергийното ви ниво. Този транзит на Марс може да направи хората смели и безстрашни, което не винаги е нещо добро.

12 октомври (Сатурн се противопоставя на Лилит): С навлизането на Марс в Скорпион бъдете особено внимателни днес. Имате чувството, че всички са ваши врагове или се обединяват срещу вас. Това е небесно заклинание и скоро ще отшуми.

12 – 14 октомври (Марс в тригон със Сатурн): Марс, воинът, е добре обучен от Сатурн и заедно могат да ви помогнат да преместите планински вериги и континенти. Чудесно за работа, здраве, дългосрочни проекти, които се нуждаят от много усилия и стратегия.

14 октомври (Новолуние във Везни): Везните на Маат са балансирани по време на това пръстеновидно слънчево затъмнение, а перото на истината е на ваше разположение, за да го използвате, за да туширате своята истина. С помощта на трина със Сатурн и секстила с Венера тази лунация предоставя възможност да започнете нещо ново (бизнес или романтично).

Ако сте необвързани, това е чудесно време за някои лунни магии и за призоваване на партньора ви. Благоприятен ден за започване на нов дизайнерски проект или за търсене на справедливост, ако сте били ощетени. Затъмнението ускорява всичко, което се случва с настоящите ви взаимоотношения за добро или лошо, като довежда нещата до разрешаване.

19 – 21 октомври (Слънцето съвпада с Меркурий): За пореден път пратеникът се обединява с посланието. Това е висш съвпад на Меркурий, което означава, че Слънцето стои между нас и пратеника. Това е добър момент да откриете истинското си призвание в живота или поне за следващата година. Налице е яснота на ума, разум, логика, примесени със справедливост и закон.

21 октомври (Слънцето прави квадратура с Плутон): Ако стреляте по царя, по-добре е да уцелите целта, защото в противен случай Плутон ще се стовари върху вас. Избягвайте да инициирате големи проекти и внимавайте на кого разкривате тайните си.

22 октомври (Меркурий навлиза в Скорпион до 10 ноември): Меркурий отива под земята или в задгробния живот. Ще се подобрят лечебните ви способности, медиумството, канализацията и връзката ви с отвъдното. Меркурий в Скорпион може да бъде малко потаен и да има скрити цели.

22 октомври (Нептун прави секстил с Луната и Плутон; Венера прави тригон с Юпитер; Слънцето и Меркурий правят тригон със Сатурн): Както и да го погледнете, има много небесни разговори. Повечето от тях са много благоприятни и щастливи. Отварят се много врати, малки и големи. Само внимавайте да не прекалите, да не се ангажирате с твърде много ангажименти или да не се разпилеете. Но като цяло това е чудесен ден да проявите желанията си и да превърнете мечтите си в реалност.

23 октомври (Слънцето влиза в Скорпион): През следващите 30 дни всички ние сме Скорпиони. Обърнете внимание на това, което ви движи, на вашите страсти, какво бихте искали да трансформирате в живота си, как е интимността ви със значимите ви хора. Това е добър месец за магии, лечение, терапия, помагане на другите да се възползват от своите таланти и ресурси, както и за получаване на послания от задгробния живот или от предишни животи.

27-29 октомври (Марс се противопоставя на Юпитер): Твърде много, твърде бързо, твърде трудно. Засилва се агресията, притежанието и ревността. Всичко това се случва в Скорпион, поради което за няколко дни всички може да се почувстваме сякаш сме троен Скорпион.

28 октомври (Пълнолуние в Телец): Това е мощно частично лунно затъмнение. Тъй като Луната е в Телец, тя е в екзалтация и може да противопостави вашите нужди на желанията на партньора ви. Във въздуха се носи мирис на смърт и внезапна промяна, затова бъдете внимателни. Върколаци, вампири и нощни същества се крият в сенките.

28 – 30 октомври (Меркурий в съвпад с Марс): Това е шпионският аспект. Малко параноя, тъй като и Марс, и Меркурий са в Скорпион. Това е добро време да се изкажете, да се признаете или да преминете през дълбока терапия. Подходящо време за големи продукции или съвместни артистични и финансови сътрудничества.

31 октомври (Венера в тригон с Уран): Какво удоволствие за лакомствата или триковете на Хелоуин. Днес е келтската Нова година и завесите между живите и мъртвите, между този живот и миналото, са тънки. Венера гарантира, че ще срещнем интересни и уникални личности или поне ще измислим нови начини да използваме талантите си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара