Луксът, истинското благоденствие в днешни дни се мери с времето, което имаш, за да посветиш внимание на нещата, които обичаш – себе си, важните хора и любимите занимания. Да, точно с времето, в което избираш какво да правиш. И любовта е време, даже казват някои.

Темата ни в този брой „Жени, технологии, време“ ни хрумна, когато осъзнахме колко повече неща можем да свършим в рамките на един ден, както и от всяка точка на планетата, в сравнение с майките си преди 30-ина години. И да ни остане свободно време да се забавляваме, учим, пътуваме… Всичко това се случва благодарение на новите технологии. Убедена съм, че с  тяхна помощ ще се случи най-накрая истинското равенство между мъжете и жените.

Днес вече никой не е далеч, в която и часова зона да е. Във всяка секунда знаем къде са децата ни, как се чувстват, можем да си купим всичко онлайн, да управляваме уредите у дома си през телефона, а те  общуват помежду си, за да ни чака топла вечеря. Можем да получим консултация от лекар по интернет и какво ли не още. Скоро няма да се налага и да шофираме.

И малко женска суета. Днес можем да се подмладим буквално в „обедната почивка“. Не само с филъри, ботокс и мезотерапия, но и с всички технологични апаратни процедури, които стимулират собствената регенерация и подмладяване на лицето и тялото. Например лазерът ни освобождава завинаги от нуждата да всеки ден да мислим къде е поникнал косъм.

Технологиите за красота ни подаряват време по два начина – в ежедневието, и – много по-важно – подаряват ни години, в които се чувстваме млади. Ако превъртим лентата назад, само преди 2-3 десетилетия жените над 50 се приемаха вече за „баби“ –  да, често имаха внучета, но и така се чувстваха, така изглеждаха, очакваше се да се държат така. Днес сме свидетели на огромна промяна – много от жените над 50 изглеждат млади, пълни са с енергия, забавляват се, започват нови проекти, някои са майки на малки деца. Още един подарък на време.

И ако преди 30 години една жена на 50-55, останала без работа, нямаше почти никакъв шанс да се включи отново в пазара на труда, защото развитието на технологиите ги изпревари, то днес жените -професионалистки на тази възраст са търсени специалисти – те са наясно с новото и имат опита на годините.

В следващите страници ще прочетете много интересни гледни точки за жените, тхнологиите и времето. Вярвам и ще научите нови начини да ги управлявате. Разбира се, предупреждаваме ви и за пристрастяването към машинките, особено за момента, в който помощникът се превръща в крадец на време и внимание.

Елате на 21 март от 10 часа в Литературен клуб „Перото” на конференцията на „Жената днес“ „Жени, технологии, време“, на която ще чуете много интересни гледни точки. Ще представим и националното представително изследване на Gallup International по темата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара