Митът, че жените не разбират от технологии и се плашат от тях отдавна е разбит. Това се отнася особено за жените в България. А и именно дамите са тези, които имат нужда от повече време в свръхнатовареното си от задачи ежедневие и при многобройните роли, които изпълняват едновременно. А технологиите облекчават, опростяват и подаряват време – най-луксозната стока днес.

„Жената днес“ – най-авторитетното българско списание със 75-годишна история, ще бъде домакин на визионерска среща за жените, технологиите и времето – най-ценният ресурс днес. Заедно с Женския форум за идеи ви каним на един умен разговор за бъдещето под мотото „Жени. Технологии. Време“ на 21 март от 10.00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК.

Събитието ще бъде открито от вицепрезидента на България г-жа Илияна Йотова.

Ще бъдат представени за първи път и резултатите от едно  прелюбопитно социологическо проучване на „Галъп Интернешънъл“ по поръчка на Samsung и „Жената днес“ за

мястото на жените в обществото,

за нагласите и навиците на българите спрямо технологиите в живота им, както и за връзката „жени-технологии-време”.

Форумът „Жени. Технологии. Време“ ще се състои от три панела, всеки от които ще е посветен на една от трите части на темата. Панелите ще протекат като диалог между участниците с модератор.

  • Модератор на първия дискусионен панел „Жени” е журналистът и радиоводещ Симеон Колев.

В него ще участват: Гергана Паси, посланик на новите технологии, инициатор и основател на Дигиталната Национална Коалиция (ДНК), бивш министър по европейските въпроси; Севдалина Василева, изпълнителен директор и член на УС на Fibank (банката с иновативни продукти в областта на женското предприемачество и дигиталното образование), ментор на предприемачи и стартиращи компании в областта на новите технологии, и Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във VIVACOM, с предишен опит в Sony Mobile Communications, Германия, като регионален мениджър на международните комуникационни кампании на японския гигант за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

  • Вторият панел, кръстен „Технологии”, ще бъде модериран от Соня Славчева,

комуникационен специалист и блогър в областта на технологиите. В него ще се включат – Лиза Василева, управител на Storytel за България, един от лидерите на европейския пазар на аудиокниги; Мария Пеева, филмов преводач, блогър, автор, майка на четири деца и баба, по-известна в интернет пространството като Мама Нинджа; д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на световния технологичен гигант „Сименс“ и председател на Съвета на жените в бизнеса; и Нора Кальонска ПР мениджър в OLX, част от глобалната OLX group.

  • Модератор на третия панел „Време” ще е издателят и журналист Мира Баджева.

В тази част от дискусията ще погледнем визионерски на времето и технологиите, ще говорим за дигиталната трансформация, за изкуствения интелект и сложните връзки между човека и машината. В разговора ще участват социолозите Андрей Райчев, Първан Симеонов и психологът Ани Владимирова.

Генерален спонсор на събитието е Бритиш Американ Табако. За повече подробности вижте тук

Facebook Twitter Google+

0 Коментара