По традиция, най-големият форум на българското вино предлага богата съпъстваща програма. За тазгодишното си издание, DiVino.Taste поглежда към огромното винено разнообразие на съседните страни от Балканите.

Divino Taste Greece-3

Тази част на Европа изобилства от сортове и стилове, а от съчетанието на древни традиции с модерни тенденции се получават изключителни интересни вина. По време на майсторския клас Виненият вкус на Балканите: неоткрити тероари Ирина Софранова ще запознае присъстващите с много неизследвани територии и тайни за земята, която всички си мислим, че познаваме.

Divino Taste Greece-2

Историята на гръцкото вино е бурна като историята на народа, обитавал земите на днешната ни южна съседка. Хилядолетна традиция, голямо тероарно и стилово разнообразие и сериозно развитие през последните десетилетия – така най-кратко може да се опише съвременно винопроизводство в слънчева Гърция. Страната предлага и огромно изобилие от сортове – близо 300!

Divino Taste Greece-4

Макар и само на няколко часа път с автомобил от големите ни градове, гръцките винарски райони все още остават слабо познати за българската публика. А наистина заслужават внимание. Благодарение на цяло едно поколение млади енолози, получили образованието си във Франция и Калифорния, гръцкото винопроизводство направи голяма крачка напред. За да представи огромните възможности пред винарството в Гърция, за DiVino.Taste 2015 в София пристига професорът по лозарство Стефанос Кундурас. С дегустация на 10 от най-интересните гръцки сортове той ще покаже как изглежда съвременното гръцко вино.

Divino Taste Greece-1

Петото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 20 до 22 ноември, в НДК За пети път DiVino.Taste  събира добрите български изби в зала 3 на НДК. По време на най-големия форум на българското вино производителите ще застанат пред широката публика, за да представят над 450 свои вина.

Divino taste PR 1 Engl

Билети за изложбената част и майсторските класове се предлагат онлайн в магазин Vintageclub. Пълната програма на DiVino.Taste 2015 може да намерите на 2015taste.divino.bg/.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара