Това е интересен въпрос, който вълнува всяко домакинство, което се е сдобило с нови спални завивки. Спалното бельо е така добре опаковано, когато го купувате, че често се чудите защо трябва да го перете, след като е толкова добре сгънато и свежо. Освен това ще се наложи и да го изгладите… Трябва ли изобщо да перем комплекта, ако е от естествена материя?

Изперете го преди ползване. Точно това пише на повечето етикети. Независимо от каква материя е спалното бельо, което купувате. Освен това, няма никакво значение дали е купено от магазин, от интернет или от някой пазар. Просто трябва да го изперете, преди да го използвате. След това може би ще се наложи да го изгладите, което повечето домакини пропускат. Леглото ще изглежда по-добре с изгладено спално бельо. Ако се ползва от деца – изгладете го задължително. Така ще убиете микробите и ще го направите по-меко.

Има голям риск от алергии, ако първоначално не изперете спалното бельо. Понеже не се знае с какви препарати е третирано то, преди да бъде пуснато в продажба. Това го правят производителите, за да изглежда по-добре. И този процес го има при всички производители. Благодарение на тези препарати, при демонстрация от страна на продавача в магазина, след това лесно може да се прибере спалното бельо в опаковката, при това в първоначалната му форма.

Трябва да знаете, че след първото изпиране, материята вече не е толкова бляскава. Но пък ще стане по-мека и много по-лесна за гладене, отколкото, ако не е изпрана. Освен това, при закупуването на спално бельо, то няма никакъв мирис. Но след като го изперете, ще ухае на свежест и то с ароматите, с които вече сте свикнали. А това помага за добрия сън. Винаги поглеждайте етикета преди да перете, там е показано точно как да се случи това.

Източник: https://spalnobelio.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара