Бегачите от adidas Runners Sofia бяха поканени да тестват възможностите на най-новия модел обувки за бягане PureBOOST GO. Официалната им премиера избяга от традиционната презентация и се впусна по ключови маршрути в София, използвани от любителите на градското бягане.

Петима избрани бегачи поеха в различни посоки, за да проверят дали наистина PureBOOST GO са готови за градските предизвикателства в столицата. Капитаните на adidas Runners Sofia Надя Младенова и Калин Стоянов и трима от най-добрите им последователи – Мирела Ванчева, Георги Петров и Боряна Дамянова застъпиха на старта заедно, но всеки тръгна по самостоятелно трасе. Новите PureBOOST GO обиколиха парк Борисова градина и Ловен парк, стъпиха на бул. „Свети Наум“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. ген. „Гурко“, бул. „Витоша“, ул. „Цар Асен II“, и направиха бърза панорамна разходка край Национален музей „Земята и хората“, СУ „Св. Климент Охридски“, Съдебна палата, НДК и Полиграфически комбинат. Тестът на различни настилки доказа, че PureBOOST GO са създадени за перфектното градско бягане.

Мартин Гаджев, един от треньорите в общността adidas Runners Sofia, известен още като професионален инструктор по бойни изкуства, трикратен национален шампион по кикбокс на България и основател на BFS Academy, наблюдаваше как се справят бегачите през приложението Runtastic, чрез което проследяваше техните бързи стъпки по градските трасета на живо.

Финалът на всички маршрути беше в спортна зала Fit City в Национален стадион „Васил Левски“, където бегачите споделиха впечатления и дадоха оценка на PureBOOST GO пред гостите на събитието.

Калин Стоянов: „С по-голямата площ на подметката посоките се сменят лесно и бързо, като не губиш усещането за стабилност, докато бягаш.

Надя Младенова: „Като всички маратонки с BOOST, които имам, и тази е адски комфортна. Обичам да бягам в парка, но често ми се налага да преодолявам препятствия и рязко да сменям посоката на бягане. Изключително гъвкава маратонка, с която се стъпва леко и бързо.“

С adidas PureBOOST GO бегачите се адаптират лесно към улиците на града, за да изживеят вълнуващото усещане на градското бягане.  Маратонката е олекотена, много гъвкава и в същото време със стабилизация при петата. Силуетът е изчистен и с BOOST подметка – технологията, която преобърна снийкър културата изцяло – а цената е значително по-ниска от всички такива досега. Проектиран за лесна смяна на посоката, моделът предлага преживяване, достъпно за всеки.

adidas Runners е общност от бегачи в цял свят, която има своите местни представители в повече от 50 града. Лидери на общността са професионални треньори, които помагат на всички бегачи да бъдат по-добри атлети – чрез правилно движение, хранене, мислене и възстановяване.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара