Освен красивите достойнства на всяка жена лятото за съжаление вади на показ и някои смущаващи детайли. Босите крака ще бъдат оценени направо като трагедия, ако не минават редовно през епилация и педикюр. За разлика от тях ръцете без ръкави като че ли нямат нужда от редовни грижи. С едно изключение – лактите. Свикнали да бъдат приемани за груби и нахални, те сякаш отказват да се подчинят на всеки опит да ги опитомите. Харесва им да изглеждат черни и напукани. С малко повече упоритост можете да ги цивилизовате.

С душ u четка

Кожата в този съвсем малък участък от ръцете наистина е най-твърда и груба, защото единствената преграда срешу наранявания на външната страна на лакътната става, Затова там по-лесно се събира и наслоява прах. Ако не ги почиствате и поддържате редовно, се получава допълнително загрубяване и постоянна тъмнокафява пигментация, които са много по-трудни за остранявоне,

Най-елементарното, което трябва да направите е ежедневно почистване:

Прeдu душ натрийте лактите със сърцевината на един лимон. Изчакайте десет минути и тогава се кьпете, Докато сте под топлата струя, трийте старателно лактите с четка или грапава гъба. След душа ги подсушете напълно и накрая ги намажете с крем за мазна кожа.

Целебни вани

  • С коприва: стимулира клетъчната регенерация, успокоява. зачервяванията. Залейте 300 г пресни листа от коприва с литър вряла вода и оставете 10-15 минути да киснат. После налейте настойката в дълбок съд, потапете лактите и ги подръжте 15 минути. Подсушете ги и намажете с овлажняващ крем.
  • Със зехтин и олио: Смекчава кожата, прави я еластична и гладка. Стоплете 6 супени лъжици растително масло на водна баня, отлейте по равни количества в две чинийки и потопете лактите за 5-10 минути. След това леко ги обтрийте с пемза, измийте  топла вода и намажете с крем за мазна кажа.
  • С корени от целина: заздравява напуквания и протривания. Прекарайте 1 средно голям корен от целиш през месомелачка, залейте с литър вода и сложете на силен огън. След като кипне, варете още 30 минути. Прецедете, леко охладете, налейте в купа и подръжте лактите 15 минути в течността. После ги подсушете и нанесете овлажняващ крем.

Подхранващи маски

  • От моркови: насища кожата с витамин А, отстранява наслоявания и напуквания. Настьржете на ситно ренде един морков, прецедете го през марля и смесете получения сок с 1 с. л. глицерин. Напоете с получената смес два памучни тампона и наложете с тях лактите за половин час.
  • От рибено масло: действа смекчаващо, стимулира заздравяването на ранички. Сметете равни части рибена масло, рициново масло и свинска мас. С получената смес намажете лактите и ги обвийте с марля и бинт. Маската направете вечер и пренощувайте с нея
  • От мащерка: действа освежаващо, прави г рубата кожа мека и нежна. Стрите супена лъжица изсушени листа и цветчета от мащерка и ги смесеше с 1 c. л. топло мляко. С получената кашица наложете лактите, покрийте ги с листчета пергамент и ги фиксирайте с бинт. След половин час измийте с топла вода и намажете с овлажняващ крем.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара