Филмът “Светът на Ани”, написан и режисиран от българката Лили Кръстева, е включен в тазгодишната програма на София Прайд Филм. За втора поредна година в програмата на Феста е включена продукция на български автор, макар лентата да е заснета в Германия и с германски екип.

Screenshot_Tanja-und-Ani (1)

16-минутният филм е базиран на събития от личния живот на Лили Кръстева. Той показва отрязък от живота на българската тийнейджърка Ани, която е имигрирала заедно със семейството си в Германия. Но животът им на Запад не е особено щастлив. След поредния агресивен пристъп на баща й, Ани и майка й бягат от вкъщи и търсят помощ в убежище за жени. Вместо тази криза да ги сближи обаче, двете се отчуждават все повече. Драматичният разрив настъпва, когато Ани споделя на майка си, че е лесбийка.

„Във филма не става въпрос само за мен, а и за всички млади жени, които стават жертви на насилие в семейстовто или биват отхвърляни поради сексуалната им ориентация”, споделя режисьорката. Лентата насочва вниманието към домашното насилие, семейния натиск и оцеляването на имигрантите в чужбина. Но в сърцето на историята на Ани е именно нейната сила да отстоява себе си въпреки всичко и всички. И макар, че в края на 16-те минути, в които зрителите споделят нейния свят, отношенията с майка й достигат пълен разпад, животът на Лили Кръстева се развива по съвсем различен начин. Днес майка й я приема и обича такава каквато е, а съпругата й е важна част от семейството.

Кинопрожекцията на “Светът на Ани” ще бъде на 25 юни от 21:00 часа в кино Одеон. Авторката на филма и нейната съпруга Ивон Фезер, която е отговорна за звуковия монтаж на лентата, ще пристигат в София за събитието и ще отговорят на въпросите на зрителите.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара