Астрологията е сложна наука, която обаче изглежда и звучи простичко, а понякога и наивно за огромна част от нас. Мнозина живеят в заблудата, че знаейки зодията и отличителните си черти, са изчерпали необходимите си познания в сферата. Най-бързият начин да ги опровергаем, като споделим факт, за който малко хора знаят.

Асцендентът много често е далеч по-важен и съществен за определянето на нашия характер, постъпки и дори бъдеще, отколкото зодията ни. Ако за първи път чувате това, но астрологията е обект на личните ви интереси, останете с нас, за да научите повече подробности.

Какво всъщност е асцендент?

Много често наричаме асцендент втора зодия. Това определение обаче придава не особено прецизност на понятието. Асцендентът не допълва вашата зодия. Асцендентът е нещо различно от нея. Двете заедно обаче те носят основните характеристики за вас като личности според астрологията.

Най-общо казано, асцендентът представлява вашия слънчев знак. Неслучайно той се нарича и изгряващ астрологичен знак. Специфичното за асцендента е, че за разлика от зодията, която се определя на база рождена дата, той изисква по-висока степен на конкретика. Без да сте наясно с мястото и точния час на появата ви на този свят, няма как да знаете своя асцендент. Причината е, че той се намира на източният хоризонт в конкретния момент на вашето раждане.

Каква е съществената разлика между асцендент и зодиакален знак?

Докато зодиакалният ви знак отговаря на определена планета (например, Меркурий за Близнаци и Луна за Рак), асцендентът е изгряващият знак в точния момент на вашето раждане. Ако зодията ви показва вашата същност и природа, то асцеkдентът конкретизира начина, по който тази същност се проявява чрез различни черти, реакции и взаимодействия с околния свят. Така се открива и причината защо двама душа от една и съща зодия невинаги се приличат по нещо (имат различни асценденти), както и защо не всеки представител на Риби, Козирог или Лъв, например, притежават всички техни характерни черти.

Асцендентът показва нашите предпочитания, обяснява взаимоотношенията ни с хората и дори предопределя някои външни белези, които не са толкова идентични при една и съща зодия. В наталната карта, която е отправната точка за всяка астрологична прогноза, именно асцендентът е сред най-важните фактори, макар при нея да се започва с анализа на зодиакалния знак.

Какво друго освен асцендента и зодията ни влияят и определят според астрологията?

Както вече разбрахте, не само зодията ни, но и други факти, какъвто е нашият асцендент, влияят на нашата лична натална карта и астрологична прогноза. Така например, незапознатите с материята дори не знаят, че съществуват групи зодии, както и модалности и опозиционни оси. Всички те носят допълнителна ключова информация за вашата карма, същност и дори бъдеще. Ако ви е интересно да научите и за тях, можете да надникнете в Zodii.bg, където са разяснени подробно.

А ако искате още по-съществен астрологичен анализ, съветът ни е да се обърнете към професионален астролог.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара