Гневът е загуба на време и енергия. Как да се справим с гнева? Ето пет начина, които ще ви помогнат да го победите.

1. Бой по леглото

Вземете хавлиена кърпа, усучете я и ударете с всичка сила по леглото. Този метод ще ви помогне да се разтоварите от гнева, ще ви върне към разума.

Калистеника

Изометрично упражнение, при което тялото се задържа в едно положение под собственото си тегло. За да го изпълните, трябва да опрете ръцете си в стената, силно да ги напрегнете и да се оттласнете от стената, докато настъпи умора. Методът ще ви помогне да изместите вниманието си към състоянието на приятна умора след мускулното напрежение.

Прихващане на тежестта с ръка

Вземете тежък предмет в ръка, ударете го във въздуха, освободете тежестта и веднага ударете със свободната си ръка, за да уловите с нея падащия предмет. Това упражнение помага за концентриране и отвличане на вниманието от лоши намерения.

Лечебна вода

Вземете душ. Измийте и подсушете косата си. Измийте лицето си с хладка вода. Водата има рядко срещано качество – тя успокоява нервната система, „отмива“ негативната енергия, охлажда емоциите.

Динамичен праксис

Невропсихологична техника, насочена към развитие на междухематичното взаимодействие в двигателната сфера. Поставете лявата длан на масата, свийте ръката в юмрук, а след това поставете изправената ръка на ръба. Изпълнете това движение плавно. След това направете това движение с дясната ръка, а после и с двете ръце едновременно. Това упражнение ви помага да се успокоите, да постигнете хармонична работа на полукълбата, след което в главата ви със сигурност ще дойде някакво решение на ситуацията, предизвикала гнева.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара