Много хора с наднормено тегло имат негативно отношение към собственото си тяло. В него те се опитват да намерят мотивация да отслабнат. Но това е погрешен подход. Това обяви психологът и писател Михаил Хорс. Той препоръчва на желаещите да отслабнат първо да приемат теглото си и да се отърват от негативните емоции, свързани с него.

Постоянното напрежение и отхвърляне на тялото уморяват човека, претоварват нервната му система. В резултат на това той отново започва да похапва нездравословна, но вкусна храна, пропуска заниманията във фитнеса. Това допълнително влошава психоемоционалното състояние и пречи на желаната загуба на излишни килограми, смята психологът.

Според него при липса на отрицателни емоции, нервната система ще стане по-изобретателна. Човек разполага с допълнителни сили, които може да използва за самоусъвършенстване.

Специалистът обясни, че наднорменото тегло не трябва да се третира като проблем, който трябва да изчезне лесно и от само себе си. Според него сривовете и неуспехите да се възприемат като етапи по пътя към стройността и да не се преследват „вълшебни“ хапчета или други методи, които обещават да върнат стройността без труд и ограничения.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара