Българинът Яни Янков излиза тази вечер на финала на най-голямото сръбско музикално шоу „Звезде Гранда“. 27-годишният перничанин за втори път успява да стигне до финала на престижното балканско музикално шоу, като първия път напусна сам заради коронавирусна инфекция.

Снимка: Фейсбук/Яни Янков

„Zvezde Granda“ ще се излъчва на живо в сайта на NOVA от 22:00 ч. Това е най-популярният формат за млади певци, дал успешен старт на много големи имена от музикалната сцена в Сърбия, предаде Дарик радио.

За първи път българин стига до финала на музикалната надпревара. Яни успя да впечатли с таланта си както журито, така и сръбската публика. Ментор на Янков в шоуто е легендата на сръбската народна музика Снежана Джуришич.

Мнозина начират Яни наследник на Шабан Шаулич.  А самият той признава, че без подкрепата на съпругата и дъщерите си нямаше да му е лесно да сбъдне мечтата си и да се присъедини към шоуто, което следи от малък..

В надпреварата за титлата се впускат 20 певци – 10 мъже и 10 жени, като само един от тях ще спечели голямата награда. Яни Янков ще излезе под номер 5. В някои от кръговете до финала, българинът се представи с български народни песни, сред които и „Дельо Хайдутин“.

В големия финал на Zvezde Granda Сърбия има петима представители, Босна и Херцеговина деветима, Северна Македония – трима, Хърватия – двама и Яни от България

От България не може да се гласува за Яни чрез SMS по време на живото предаване. Певецът призова да го подкрепим, като последваме СЛЕДНАТА СТРАНИЦА В INSTAGRAM и харесаме неговата снимка. Ако именно той се окаже фаворитът на феновете на шоуто, ще получи 50 гласа на финала.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара