Издателство „Софтпрес“ спря книгата „Как се разведох с майка ви“ на Калоян Явашев и няма да я пусне в продажба, въпреки че бе приготвена да излезе на българския пазар. Това е безпрецедентно решение – да не разпространява отпечатана вече книга. От „Софтпрес“ обясниха мотивите си с нарушаване на „издателските и морални принципи“. Причината да се стигне до това решение е в обществената реакция на публикация на автора на книгата Калоян Явашев, известен като Татко Калоян,  с който той рекламира книгата, нападайки бившата си съпруга.

Снимка: Фейсбук/Татко Калоян

„Издателство „Софтпрес“ взе нелекото решение на този етап да спре разпространението на книгата „Как се разделих с майка ви“ с автор Калоян Явашев. Издателските и морални принципи ни задължават да сме изключително отговорни към всяко издание, особено при съмнения, че то би могло да нанесе вреди на автора и/или на лица, свързани с книгата. Извиняваме се на всички, направили предварителни поръчки онлайн, книгата няма да бъде изпратена. Благодарим за разбирането“, казват от „Софтпрес“.

Калоян Явашев е автор на книгите „Дневник на един татко звероукротител“ и „Апокалипсис с деца сега“. Кариерата му на писател започва със забавни истории от трудното ежедневие на многодетен родител. Семейството има три деца.

А ето и част от поста на Татко Калоян за развода и новата му книга:

„Когато реших да съобщя на родителите си, че се развеждам, първото което чух беше “ Гледай да не напишеш книга за това! “ и така разбрах, че ще пиша нова книга. То и с три деца всичко трябва да е тройно или да може да се дели на три.

Раздялата с любимия човек може да те обърка, но разводът със сигурност ще те побърка, докато разбереш кой къде сбърка! Това е толкова необятна тема, че мога да римувам до утре – той хърка, тя сбърка, връзката се изтърка …

Как да не седне човек и да не разкаже за това?!

Въпреки заглавието и съдържанието, тази книга всъщност е за избора, който направих. Можех да се превърна в поредния изпълнен със злоба човек, който да бълва омраза срещу другия пол и да ги обвинява за всичко лошо на света. Да се ядосвам на онези жени, които създават семейства и след време решават, че тяхното лично щастие е на първо място, а семейните задължения им пречат да бъдат себе си. На неосъзнатите родители, за които е достатъчно да сложат някаква храна на масата и да хвърлят детските дрехи в пералнята. На майките, които след раздялата използват любовта на бащата към децата като оръжие. На онези дами, които манипулират, лъжат, играят жертви и постоянно дебнат за момент, в който да изтъкнат, че мъжете са виновни за всичко. Имах и все още имам страшно много причини да бъда погълнат от омразата и на свой ред да започна

своята лична междуполова война.

Всичко на този свят е лично! Някои сутрини се будя на парчета, защото още се боря с ужаса, че съм загубил най-важното в живота си. Има дни, в които успявам да се събера бързо, но има и дни, в които просто слагам парченцата от мен настрани и чакам болката да отмине, за да ги подредя. Само че тя никога не отминава напълно и аз никога не мога да се подредя както съм бил преди. Безброй пъти катастрофирам старомодно без предпазни колани, въздушни възглавници или системи за сигурност. Не ми трябва много, за да поднеса по тази несигурна магистрала. Единствено трябва да се сетя за отделни епизоди и фрази от разговорите ни. “Всъщност ти искаше деца!”, “ Да, слагам себе си на първо място!” , “ Искам си живота обратно, както беше преди да се оженим!”.

Нарцисът е прекрасно цвете, но ужасен човек.

Въпреки всичко аз избрах да продължа да обичам жените, защото понякога срещам НЕЯ! ТЯ може да е ниска или висока, руса или кестенява, пълна или слаба, на 20 или 50, с деца или без … Много лесно се познава и откроява. Не иска да се състезава с теб, а да градите заедно. Знае как да дава и как да получава. Осъзнава къде е в живота и поема своите отговорности с достойнство, без да смята, че това я унижава или обезценява. Знае как да те накара да се чувстваш крал и знае как да се държи като кралица. В очите й ще намериш безкраен извор на сили, както и тя в твоите. Ще водите битки рамо до рамо, а не помежду си. Съзнанието й е недосегаемо за виртуалната поквара и не изпитва нужда да демонстрира фалшив образ в социалните медии, търсейки чуждо одобрение, защото е уверена в себе си и своята стойност.

Ще вярва в твоите мечти, а ти ще вярваш в нейните,

докато сбъдвате общите. Здраво стъпила е на земята и знае, че нещата в живота не се постигат само с positive vibes и сляпа вяра в добрия край, а трябва много повече. Двамата ще се извисите над света с неговите “жените са зли” и “мъжете са ужасни” , защото вие сте предпочели любовта, а не омразата! И никога, за нищо и за никого не би те предала!

Така моят избор е да продължа да обичам жените. Да, ударих дъното благодарение на една от тях, но много други са ме карали да летя в небето! Аз зная, че те ще продължават да ме учудват, ядосват и дори изумяват на моменти с действията си, но вътре дълбоко в себе си винаги ще ги обичам, каквото и да ми коства това накрая!“

Постът му събра доста негатини мнения, включително на хора, които му симатизират.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара