В стремежа си да се грижим добре за здравето и външния си вид често прибягваме до приема на натурални хранителни добавки, в чиито положителни ефекти сме на 100% убедени. Водени от категоричните им ползи, ги приемаме ежедневно и след време разбираме, че определено си е струвало.

Не винаги успяваме да си набавим необходимите полезни вещества, като консумираме определени храни. Това прави пиенето на някои препарати дори и задължително, като е силно препоръчително да си набавим и натурален Коензим Q10 от Now Foods.

Неговата дневна доза зависи от концентрацията на активното вещество, също както и от специфичните ни потребности.

Какво е Коензим Q10

Той се използва изключително в козметичната индустрия, но не само това е предназначението на веществото. Отличава се с антиоксидантните си свойства и има способността да елиминира свободните радикали.

Произвежда се по естествен път от организма, като с напредването на възрастта и при извършването на тежки физически натоварвания, неговото количество драстично намалява.

Единият начин да си го набавим, това е като се храним пълноценно, наблягайки на продукти като риба, ягоди, броколи, ядки и др. Ако обаче се нуждаем от по-големи количества и не сме сигурни, че имаме балансирано меню, то тогава е най-добре да заложим на хранителните добавки с Коензим Q10, които нямат странични ефекти и могат да бъдат комбинирани с други ценни за организма вещества.

С какви ползи за организма ни се свързва

Не са много хората, които са запознати отблизо с полезните свойства на Коензим Q10. Повечето от нас са свикнали да свързват елемента с козметичните продукти, които обещават невиждани резултати. Друг голям плюс на веществото е благоприятният му ефект върху човешкото здраве, защото той работи на много нива:

  •  Помага при болно сърце;
  • Оказва положителен ефект върху бъбреците и черния дроб;
  • Осигурява на тялото енергия;
  • Допринася за по-бавната оксидация на клетките;
  • Грижи се за репродуктивната система и е ефективен при трудно забременяване и др.

Колкото повече години минават, толкова по-бавен и затруднен е синтезът на Коензим Q10. Добрата новина е, че можем да си го набавим и като приемаме редовно хранителни добавки с доказан произход и с натурална формула.

Защо да изберем Now Foods

Купете добавки Коензим Q10 от Now Foods и бъдете здрави и красиви. Когато се грижите добре за тялото си, то ще Ви се отблагодари с привлекателна визия и висок тонус. Изберете подходящите натурални продукти и с тяхна помощ подкрепете организма си на всички нива.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара