Въпрос на време е една вест да стигне до нас. Рано или късно ще узнаем за някое значимо събитие, за което не сме търсили целенасочено релевантна информация.

Това най-често се случва с помощта на социалните мрежи и онлайн новинарските портали, които са сред първите места, в които се появява поредната порция хроника за изминалия ден или за събитията, случили се през последния час.

Сред информационните източници е Fakti.bg, където всеки може да открие проверени сведения за всички сфери от живота, включително и за творчески, спортни и културни постижения. Само на един клик време и няколко отделени минути всяка сутрин.

Могат ли ежедневните новини да ни повлияят негативно

Има хора, които не се влияят от негативната хроника и няма вест, която да породи у тях страх, тревожност и несигурност. Този процент читатели обаче е много малък, като повечето от нас стават обект на силно въздействие от страна на потока информация, който макар и полезен, в много от случаите е и разрушителен за човешката психика.

В този ред на мисли, препоръчително е да “отсяваме” новинарския сет от събития, за да не ставаме поредната жертва на крими хрониката, която всява масов страх сред обществото и ни кара да бъдем изключително внимателни за безопасността си, като много често това граничи и с параноична предпазливост. Кому е нужно?

Как да се предпазим

Единственият начин да се предпазим от пагубното влияние на неприятните вести е просто да ги избягваме и научаваме само в краен случай. Наместо тях, добре е да се насочим към приятни факти, културни новини, спортни новини и бизнес новини, като последните имат съществено значението за постигането на лични успехи в професионален план. Винаги използвайте “филтър”, който ще изолира за Вас само и единствено важната информация, от която се интересувате най-много.

От кои теми се вълнува съвременният читател

Според независими мнения, модерният читател се вълнува по-често от тези, свързани с политически и криминални разследвания, както и от:

  • Международни новини;
  • Спортни успехи и предстоящи събития;
  • Финансовата и икономическата ситуация в страната;
  • Обслужването в здравните заведения;
  • Промените в законодателството;
  • Въпросите, свързани с образованието;
  • Културното развитие на България;
  • Животът на известните личности и др.

С fakti.bg няма да има вест, за която да не узнаете. Стига да искате и да смятате, че
можете да понесете категоричната истина, която в този онлайн портал е винаги факт.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара