Квартет Destiny и македонското дуо Дац & Александар („Корона, чао“) представиха своята оригинална версия на обичаната песен „Йовано, Йованке“.

„Казват, че когато нещо се прави с любов е „обречено на успех“, а ако имате „любовен паспорт“, тогава е „любов без граници“. Нашият своеобразен паспорт е мелодията „Йовано, Йованке“. С нея пътуваме свободно, без граници и без препятствия по маршрута Македония-България и обратно, колкото  пъти искаме и с широки  усмивки на лицата“, споделят  изпълнителите.

Известната народна песен е специално аранжирана за двата състава от доказания италиански тандем – композитора Маурицио Абени и тонрежисьора Марко Страчони.

Видеото е заснето в Националния музей „Земята и хората“ в сърцето на  София под опитния режисьорски поглед на Тошко Чапкънов и неговия екип.

„Този проект не е просто обикновена песен или кавър версия, това е сближаване между нашите два народа. Знаейки, че за музиката, любовта и красотата няма граници, ние сме сигурни, че сме направили правилната стъпка към силната прегръдка и безкрайна любов между нашите народи!

Затова смело заявяваме тук и сега: НЕ! на омразата, ДА! на любовта.“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара