В световен мащаб безплодието засяга близо 15% жените по целия свят. Тенденцията е тази цифра да расте стремглаво с всяка следваща година! За да разрешат проблемите си, много хора се обръщат веднага към медикаменти и дори асистирани репродуктивни процедури.

Разбира се най-добрата първа крачка към решаването на проблема с безплодието е разбирането на причината. Препоръчително е след установяването на проблем, да се консултирате с медицински специалист, за да се  открие най-подходящ метод за лечението и превъзмогването му.  Ако имате съмнения за безплодие, не е желателно да отлагате консултация и да предприемете действия! С възрастта нещата стават по-сложни!

Лекарствата и асистираните процедури за лечение са част от решението, но химията не винаги е желана и препоръчителна. За борба с подобни проблеми има и други

алтернативни природни варианти.

Акупунктурата е един от методите, който е помогнал на много жени да заченат.

Традиционната китайска акупунктура, която стимулира енергийните канала в тялото ви, като поставя тънки иглички върху кожата и/или в ушите, може да бъде изключително полезна за стимулиране на плодовитостта и да лекува проблемите в организма цялостно.

Ето шест неща, за които акупунктурата помага:

  • Подобрява качеството на яйцеклетката

С напредване на възрастта, възможността за зачеване спонтанно  намалява и основните щети се случват във вашите яйцеклетки. Качеството и количеството на яйцеклетките намаляват поради определени обстоятелства свързани с начина на живот, предишни операции, стрес, прием на медикаменти,

облъчвания или генетични нарушения.

Преминаването към редовни курсове акупунктура може да има голяма полза за подобряване на кръвообращението и за пречистване организма и кръвта. Балансира се производството на половите хормони в тялото, което спомага за повишаване на плодовитостта и качеството на яйцеклетките в репродуктивната ви система.

  • Насърчава редовната спонтанна овулация

Едно от доказаните предимства на акупунктурата е засилването на овулационните цикли в организма. В някои случаи иглотерапията в определени точки отговарящи за репродуктивната система могат да предизвикат отделяне на яйцеклетка и това да помогне да за забременяването. За хората, страдащи от СПКЯ, както и други хормонални нарушения акупунктурата също може да бъде полезна.

  • Предотвратява риска от спонтанен аборт

Някои терапевти вярват, че прилагането на акупунктура в сравнително ранни дни на бременността е добра практика и може да предотврати възможността от спонтанен аборт. Това, което акупунктурата прави, всъщност помага в процеса на бременността за имплантиране на ембриона, установяването на плацентата и поддържане на нивата на прогестерона в тялото.

  • Справяне със стреса по ефективен начин

Акупунктурата се счита за една от най-ефективните алтернативни лечебни терапии за подпомагане на управлението на стреса. За много двойки, преминаващи през проблеми с плодовитостта,

стресът и безпокойството създават допълнителни проблеми

и могат да повлияят на тялото. Много изследвания са доказали, че въздействието с иглотерапия на засегнатите области или части на тялото, където се акумулира  стресът, може да го освободи. Така негативните енергии, които създават застой в тялото и могат да попречат за забременяването, се освобождават и балансират.

  • Помага за ускоряване на процеса на IVF

IVF (ин-витро оплождане) не е еднопосочен процес. Заедно с медицинската подкрепа, вие също трябва да използвате естествени, алтернативни варианти за повишаване на плодовитостта по естествен път. Акупунктурата също може да бъде от голяма помощ, да увеличи ефективността на ин-витро процедурите и да подобри реакцията на лекарствата.

  • Акупунктурата се предписва също така и на пациенти, страдащи от безплодие,

които показват лоши резултати в текущите схеми и варианти за лечение поради една или друга причина. Използва се като алтеранативен метод в стандартната медицина.

Най-общо, курсовете акупунктура могат да подобрят шансовете за зачеване, да помогнат за подобряване качеството на яйцеклетката, както и да

подобрят общото състояние на жената.

Наистина голямо предимство е подкрепата с акупунктура при асистираните репродуктивни процедури за създаване на по-добри условия за инплантирането на ембриона в матката!

Можете да се запишете за безплатна 20 минутна предварителна консултация по телефона с Д-р Балтова, за да зададете своите въпроси на тел. +359 888 836 921.

Център за холистично здраве и детокс „ХомеоАрт“

www.homeoart-bg.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара