Мария Андонова става част от екипа на БНТ още като студентка. Започва като репортер, в последствие сценарист, а скоро след това и водещ. Зрителите я познават от предаването „100% будни“, което води с колегата си Стефан А. Щерев. За втора поредна година, в летните месеци предаването им се обединява с „Култура.БГ“, което водят Александра Гюзелева – Шани и Дими Стоянович, за да посрещат зрителите в предиобедното лятно предаване „Лято с БНТ“.

Какво лято очаква зрителите на БНТ?

„Лято с БНТ“ започна на 28 юни и ще продължи до 16 юли. Три часа ще бъдем заедно в ефира на БНТ 1. Включвания от всички точки на страната, нова рубрика на Драгомир Драганов „Истории на стария термос“, всеки ден ще имаме групи, които ще свирят на живо в студиото. Въобще – едно динамично лято в стила на „100% будни“ и с фината естетика  на „Култура.БГ“.

Със Стефен А. Щерев сте водещи на предаването „100% будни“. Как се събуждаш, за да си всяка делнична сутрин толкова заредена и позитивна?

Аз имам една аларма на година и девет месеца. Казва се Камен. Всяка сутрин се буди в 6:30, така че нямам избор, скачам от леглото. Буквално. В 9:10 започва вторият ми ден.

Каква е Мария Андонова, когато не е на ефир?

Мария си е Мария. Същата. С маратонки обаче. В живота съм доста по-нетърпелива. Ще ми се всичко да се случва много по-бързо, отколкото се случва.

Ако те върнем в детството, ще намериш ли прилики между себе си като майка и собствената ти майка?

Колкото и да искаш да избягаш от това, няма как. Стоят модели, които трудно се изкореняват. Не го казвам в негативен смисъл на думата. Радвам се, че така се предава живота и се надявам да взимаме най-доброто, на което сме способни, а грешките да ни учат повече, отколкото да ни смазват.

Каква трябва да е съвременната жена?

Трябва да е жена. Да има до себе си човек, който да ѝ позволи да бъде слаба. Това забравяме често в лудницата, в която се намираме.

Как поддържаш баланса между водещата и жената Мария Андонова?

Това са роли, в които неусетно влизаш. Аз имам много повече от тези две – дете, рали състезател, хипи, майка, приятел… за нито една от тези роли не се замислям, това е моят живот и си го живея с кеф!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара