Въобще не се налага да заставате на глава или да си връзвате краката на възел.

yoga-1284657_960_720

Упражненията, които ви предлагаме, са необичайно прости, но затова пък идеално изправят стойката и стягат мускулите.  Минитренировката отнема само 15- 20 минути, а резултатите се появяват съвсем скоро, ще видите.

На куц крак

Untitled2Укрепва мускулите на предната част на бед­рата и повишава координацията. Изправете се и поставе­те краката на ширината на раменете. Стегнете корема и изправете гърба. Сгънете десния крак в коляното и като придържате стъпалото с ръка, го притеглете към задната част на бедрото. Коляното трябва да сочи пода. За да пазите равновесие, вдигнете изправена нагоре другата си ръка. Задръжте позата в течение на 3-5 бавни и дълбоки вдишвания и издишвания.

Да се разтегнем

Легнете на пода по гръб, сгънете колене и положете стъпалата на раз­стояние 20-30 см. Ако ви е неудобно на главата, подложете си тънка възглавничка – така ще „закрепите“ шията.

Untitled3Взе­мете кърпа или широк колан, преметнете го през средата на дясното стъпало. Повдигайте с негова помощ възможно най-високо крака си, без да го свивате в коляното и ка­то се стараете да го приближите до гърдите. Дръжте гър­ба прилепен към пода. Петата е насочена нагоре. Вдишай­те и издишайте дълбоко 3-5 пъти, отпуснете крака бавно и повторете упражнението с другия. Упражнението разтя­га мускулите на краката и особено задната част на бедрата.

Спящо дете

Untitled1Разхлабва мускулите на гърба. Застане­те на колене и приседнете на петите. Наклонете се нап­ред, притиснете гърди до коленете, а челото ви да опре пода. Протегнете ръцете назад и ги отпуснете да полег­нат до тялото. Вдишайте и издишайте дълбоко 3 пъти. Насладете се на покоя на тялото.

Пеперуда

UntitledРазтяга вътрешните мускули на краката, стяга областта на кръста и подобрява стойката. Седнете на пода. Сгънете краката в коленете и долепете стъпалата им. Обхванете ги е ръце, изправете гърба и го изтегляйте нагоре, докато усетите напрежение в мускулите на краката. Придържайте колене­те максимално близо до пода, така най-добре въздейства­те на бедрата. Бавно вдишайте и издишайте 5 пъти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара