Мястото, на което първо проличават грижите, умората, недоспиването, разни болежки, а и годините, е около очите. Всеки се е събуждал с подпухнали торбички и зачервени очи. Тази напаст връхлита дори девойки, на които им е твърде рано за първи бръчки.

woman-1580343_960_720

Кожата около очите е най-нежна, а пренебрегването на простите всекидневни грижи за нея е основната причина и за торбичките, и за тъмните кръгове, и за бръчките. Младите момичета не смятат за кой знае какъв грях да си легнеш с грим. С времето превръщат това успокоение в навик. Жалко, че едва когато стане непоправимо късно, разбираме защо е трябвало вечер да сваляме „маската“. Процедурите за свежа кожа и бляскав поглед са  съвсем простички и колкото по-рано ги започнем, толкова по-дълго ще съхраним красотата си.

Хитринки

• Замразете във формата за лед минерална вода, размесена с настойка от липа, лайка или друга билка. С кубчетата обтривайте лицето сутрин и вечер (след като сте го почистили). Освен че тонизирате кожата, това е прекрасен масаж и на кръвоносните съдове. Ако правите процедурата всеки ден и почувствате лицето си сухо и опънато, втрийте овлажняващ крем според типа на кожата.

• Нарежете ситно магданоз и го положете върху очите и около тях. Покрийте с влажни памучни или марлени тампони и полежете така 15 минути.

• Нанесете върху очите гъста каша от сметана, намачкан варен картоф, брашно и подварено прясно мляко – по 2 чаени лъжички. След 15 минути измийте първо с топла, след това със студена вода.

• Смесете 1 ч.л. наситнен магданоз и 2 ч. л. сметана. Маската след 20 минути отстранете внимателно със салфетка и завършете с лосион без спирт.

• Положете на очите салфетки от марля, сгъната на 5 слоя и накисната в затоплен зехтин. Покрийте с топла кърпа. След 15-20 минути оберете излишната мазнина с памучен тампон.

След маската е добре да направите масаж на лицето с кубче лед от замразена отвара от магданоз. Не забравяйте да правите движенията по масажните линии, а не хаотично, не разтягайте кожата и не я притискайте силно. Най-добре е ледената тренировка да правите веднага след маслен компрес, от който не сте от¬странили излишната мазнина.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара