Спермата и яйцеклетката носят в себе си духовното и емоционално състояние на родителите в момента на зачеването. Ако сексът се случи твърде рано, цялото негово вълшебство ще бъде загубено, а двойката няма да има време да научи най-добрите качества един на друг. Само децата на любовта наследяват от родителите си най-добрите физически, духовни и емоционални черти, и качества.

1e9a3b6850aca75569010b840b7a7392

Това твърди световноизвестният гръцкият хомеопат Джордж Витулкас, лауреат на Алтернативната Нобелова награда, в своя реч пред Националната академия по хомеопатия, цитирана от Homeo Art.

Именно по този начин, с помощта на ероса, природата ни показва подходящия момент за раждането на здрави деца, затова човечеството постоянно се обновява. Но в западното общество със завидна упоритост вървим по друг път, пътя на дегенерацията, казва Витулкас.

Неговата хипотеза е основана на 40-годишна практика, в която беседва с хиляди семейства.

Както спермата, така и яйцеклетката са неотделими от общото състояние на индивида и съдържат структурния код на индивида на всички нива: физическо, емоционално и духовно, обяснява лекарят.

sperm-806391_960_720

Колкото повече са разногласията и разминаванията между тях, толкова по-слаб ще бъде техния съюз. Ако това разстояние и противопоставяне са големи, детето може да се роди с раздвоение на личността и да притежава две различни, но с еднаква тежест гледни точки.

Разбира се, възможна и ситуация, когато хората си подхождат от гледна точка на секса, на физическо ниво, но силно се различават един от друг емоционално и психически.

ВАРИАНТ НА ЗАЧЕВАНЕ I

Ако използваме символите, то моментът на сливането на двама души, които действително се обичат, може да се представи във вид на идеален цикъл, който символизира основното състояние на влюбените – удовлетворение, пълнота и хармония на емоционално и духовно ниво. В идеалния съюз единият цикъл се наслагва върху другия, в резултат на което се образува абсолютно нов цикъл.

За да постигнат вариант I, двата индивида трябва да постигнат състояние, в което тяхното „аз” максимално е минало на втори план и им е позволило да се разтворят един в друг по време на сексуалния контакт. Природата ни е надарила със способността да постигнем вариант I, давайки ни умението да се влюбим, което може по-точно да се опише с гръцката дума „ерос”. Това е желанието да станеш едно цяло с обекта на обожание и да се разтвориш в него. Това желание може да се удовлетвори само в резултат на абсолютно единство, което се подкрепя от еротичен съюз.

digital-art-398342_960_720

В идеалния случай яйцеклетката и спермата се намират в състояние на абсолютно равновесие и покой на всички нива. Имаме идеален съюз на двама души, които чувстват, че се допълват един друг и са щастливи един с друг.

В резултат на този съюз се появява ново човешко същество – дете, което притежава най-добрите черти на двамата родители. Такива деца се ръководят на първо място от любовта и те са абсолютно хармонични.

Такова дете на любовта ще израсне уравновесен, непретенциозен и щастлив човек. При общуването си с другите ще бъде естествен и лишен от каквито и да е комплекси, много рядко са възможни отклонения, а щастието е лесно постижимо. Повечето от тях могат да се влюбят лесно и в подходящото за това време.

Разбира се, всичко това е относително и е под влияние на другите два фактора: наследственост и медицинска история на родителите. Предполагам също, че ако се изследва яйцеклетката и спермата на такива хора, тяхната химическа структура ще се различава от останалите, които не съответстват на дадените условия, твърди Витулкас.

Според него обаче в съвремието този модел е рядко срещан и трудно постижим. Обществото днес се стреми към бързи удоволствия и оргазъм на всяка цена при неконтролируема сексуална толерантност, смята ученият.

В цивилизованото общество вместо любов преобладава самолюбие и корист, затова е практически невъзможен естественият еротичен съюз.

Ако такива хора (децата на любовта) станат политически лидери, военни или учени, несъмнено те биха взимали по-правилни и „здрави” решения от тези, които ги взимат сега, и които в много случаи не могат да се нарекат човешки.

Но такова дете на любовта няма да намери място сред лидерите на нашето съвременно общество. Него никога няма да го назначат нито начело на армията, нито начело на държавата, нито начело на министерството на външните работи. Сегашните социални условия веднага ще го унищожат.

Тези, които се избират за дадените постове в нашето страшно общество на търговска глобализация и войни, принадлежат на вариант II или III.

ВАРИАНТ НА ЗАЧЕВАНЕ II

При вариант II имаме работа с нова клетка, от която ще се роди дете, което е загубило хармонията и носещо в себе си отпечатъка на емоционалната потиснатост на родителите или силния емоционален конфликт между тях, казва Витулкас.

Да разгледаме много разпространена ситуация, когато младата жена е безумно влюбена и романът завършва с бременност. Обаче тя прави аборт, а също така скъсва отношения с любимия си. След известно време тя има нов роман, но вече не е толкова увлечена, колкото първия път (и никога няма да бъде така увлечена), после следват още няколко връзки, и накрая, на 26 годишна възраст тя решава, че е намерила „подходящия” човек, и се омъжва за него. Какво е направила тази млада жена? Тя е потиснала част от своя емоционален свят и сега не може да стане свободна и да стигне до състояние на абсолютно удовлетворение, което е необходимо за вариант I.

В резултат на такова поведение, което се натрапва под натиска на сегашното общество, нашите най-главни и дълбоки емоции се потискат и жертват заради печалби и самолюбие.

Децата, родени при такова зачатие, са непълноценни, винаги чувстват, че нещо им липсва и никога няма да постигнат хармония.

ВАРИАНТ НА ЗАЧЕВАНЕ  III

Зачатието става при силна възбуда на мъжа и подтискане на жената. Децата се раждат от агресивни родители, а клетката се намира в състояние на крайна възбуда или даже агресия.

Примерът на Витулкас: Мъжът се връща от работа в лошо настроение, заради проблеми и освен това пийнал, и виждайки, че жена му разговаря със съседа, изпитва пристъп на силна ревност до безумие, завлича жената в дома и започва да я бие, тя крещи и плаче, и всичко завършва със секс. При такива обстоятелства се ражда дете. То ще носи в себе си отпечатъка от състоянието на клетките на родителите в момента на зачатието.

Такива деца се опитват да се заявят чрез насилие и крайни действия, защото не чувстват любов и състрадание към който и да е. Тяхната нужда от любов ги тласка към постъпки, противоположни на тези, с които обикновено може да се заслужи любов.

За да бъде здраво обществото, има нужда от повече деца, които се раждат от първата любов, смята Витулкас. Според него хомеопатията, благодарение на своите способности да възстановява баланса в човека, ще играе огромна роля за постигане на тази цел.

baby-17369_960_720

Как да се родят емоционално здрави деца?

  • За да не прекъсва процесът на обновление на човечеството, сме длъжни да обръщаме внимание на духовното и емоционално състояние на родителите в момента на зачатие.
  • Младите хора, които влизат в сексуален контакт на ранна възраст, не само разрушават най-доброто, което може да им се случи, но губят и способността да се влюбят по-късно.
  • Трябва да се провеждат лекции в училищата, за да се разяснява на децата, че любовта не е оргазъм, а божествен дар. Страхувам се, че т.нар. сексуално възпитание в нашите училища, във вида в който се преподава днес, още повече ще разврати и без това развратените деца.
  • Възрастта, на която човек може да се влюби, е 20-23 години, и до тази възраст трябва да се ограничавате и да не се ръководите от сексуалните желания, ако искате да намерите истински спътник в живота и липсващата ви част, вашата половинка.
  • Истинската половинка или спътник не е възможно да се намери, ако се търсят само сексуални удоволствия, които водят единствено до разочарование. Ако младите хора срещнат истинския спътник в живота в по-късен етап от живота, те няма да могат да го разпознаят.
  • Нашето общество ще продължи да деградира, ако продължаваме да вървим по грешния емоционален път.
  • Родителите са длъжни с всички сили да поддържат тези млади хора, които носят в себе си деца на любовта, защото именно такива деца трябва да живеят.

Източник: Homeo Art

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара