В Деня на славянската писменост и култура, 24 май, стартира голяма дарителската кампания за събиране на нови и запазени книги за нуждаещи се читалищни и училищни библиотеки в страната. Акцията ще продължи през целия ден на 24 май, от 10:30 до 18:00 ч., в инфоточка читАлнЯта в Градската градина на София, а организатори са Сдружение за градски читални, с подкрепата на VIVACОМ и ОП “Туризъм”, Столична община; с медийното партньорство на сайта “Аз чета” (www.AzCheta.com).

unnamed (3)

Събитието се организира точно година след дарителската кампания, която постави основата на книжната колекция на читАлнЯта. Необикновената книжна точка в сърцето на града съчетава функциите на туристически информационен център за столицата и библиотека, в която срещу дарение от една книга (съвременна, художествена литература) всеки получава читателска карта и възможност да ползва цялата колекция на библиотечен принцип.

„Вярваме, че литературата е силна и има влияние върху нас тогава, когато се чете и споделя, затова се надяваме именно да провокираме хората да отбележат Деня на славянската писменост и култура с нас”, коментира Александър Шпатов, председател на Сдружение за градски читални.

Към даренията, които се набират, има и изисквания към книгите. Всички, желаещи да се включат в кампанията, могат да донесат:

  • свои любими нови или запазени книги (издадени след 2000 г. в добро физическо състояние);
  • книги в различни жанрове и на разнообразна тематика;
  • книги за различни възрасти;
  • книги, които самите вие бихте искали да четете в библиотеките.

Срещу дарението всеки ще получи символичен подарък от VIVACOM и читАлнЯта, както и възможност да се регистрира като читател в книжната инфоточка на София.

Всички, които нямат възможност да се включат в дарителската акция на самия 24 май, ще могат да го направят и следващите дни в читАлнЯта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара