Дантела, тюл, коприна и сатен са най-често използваните материи за сватбените рокли в колекцията на дизайнера Христо Чучев. Той представи бутиковата си сватбена колекция „Силует“.

Hristo Chuchev_Svatbena kolektzia (1)

Христо Чучев залага изключително и предимно на ръчната работа при изработването на облеклата. Той демонстрира как се оформят композициите на дантелите върху рокля в процес на изработка. За целта дизайнерът използва френска кордоне дантела, както и израелски, и ливански дантели, за които е характерна специфична симетрия в разпределението на мотивите. Симетрията на различни издължени фигури (но не флорални) се пренася върху самите рокли, където могат да се видят и различни ефектни асиметрични дизайнерски решения.

Hristo Chuchev_Svatbena kolektzia (3)

Колекция „Силует” е вдъхновена от красотата на женската фигура, излъчва аристократизъм и хармония. Силуетът на роклите подчертава женствеността. Използваните материи в колекцията са различни видове дантела от най-висок клас – италианска, английска, френска кордоне дантела, както и израелски и ливански дантели с ефектни симетрични орнаменти. Предпочитанията на Христо Чучев са към по меките, топли нежни цветове – айвъри и екрю. Дължините на роклите са до земята, като обемите са ефирни и олекотени. При кройките акценти са дълбоко изрязаните гърбове, отворените, елегантно оформени деколтета, както и дългите ръкави с инкрустации на дантели и камъни по тях. Богатата и красива украса върху роклите включва: фини кристали, камъни „Сваровски”, перли, пайети, щраусови пера тип „марабу”, мъниста, сатенени копчета,  апликации от 3D цветя и др.

Hristo Chuchev_Svatbena kolektzia (9)

Допълнение и едновременно акцент в част от моделите са красивите воали, като в колекцията „Силует” дизайнерът Христо Чучев, залага предимно на испанския тип воал, който няма прехвърляне отпред и забулване, а пада елегантно по гърба на роклята. Стилни шлейфове са елегантен завършек  на част от роклите, сред които има и такива с оригинална препратка към римския стил.

Лице на колекцията е певицата и актриса Марина Кискинова.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара