Брандът Германия (#Germany) остава все така силен и отново е начело в глобалната класация Nation Brands Index, която оглавява вече 6 поредни години, следван от Япония и Канада. Това обявиха на среща с медиите в София шефът на регионалния офис на Германския борд по туризъм (DZT) Кристиян Салай и ръководителят на икономическия отдел в германското посолство Мориц Зайлер.

Любек, Германия

Онова, с което хората по света свързват Германия като туристически бранд, са красивите исторически сгради, съвременната култура и кипящите от живот градове.

Сред предпочитаните от европейците държави за туризъм Германия, с впечатляващите 46,5 млн. пътувания в страната, е втора след Испания (63,2 млн. визити). Назад остават Франция и Италия.

Ръстът на Германия като любима туристическа дестинация

е 34 %. 1/3 от посетителите й европейци са млади хора, които избират Германия заради концепцията й за устойчивост на туристическия продукт. Именно младите с тяхната отговорност пред бъдещето са таргет групата на новите кампании за устойчив туризъм под мотото „Почувствай се добре“ и „51 обекта на ЮНЕСКО, в които се срещат история и модерност“.

Любек, Германия

Германският борд по туризъм е последователен в позиционирането на Германия като устойчива туристическа дестинация, която предлага множество възможности в този аспект.

Together we care (Заедно ни е грижа!),

е основното послание в новите кампании. Как да направим устойчивостта „новото нормално“ в Германия беше и темата на световната среща, организирана от Германския борд по туризъм в Любек през юни (GNTB Brand Summit 2023), в която участваха журналисти и инфлуенсъри от 33 държави. На нея главният изпълнителен директор на борда Петра Хедорфър (Petra Hedorfer) обяви, че туризмът в Германия през 2022 г. почти е възстановил нивата си отпреди пандемията. При промотирането на устойчивия туризъм в страната си Германският борд по туризъм използва и друго мото: „Остани малко повече!“ (Stay a bit longer) като начин за намаляване на въглеродния отпечатък при ваканционните и бизнес пътувания.

По индекс на устойчивост Германия е на 6-то място след скандинавските страни, Швейцария и Австрия. Елементи от понятието „устойчивост“ в очите на пътуващите са екологията, икономиката и социокултурният им ефект.

В София регионалният директор на борда Кристиян Салай отчете, че нощувките на българи в Германия за изминалата 2022 г. са били 482 000, като в бройката не са включени работните командировки и посещенията при роднини.

Туристическият поток към Германия

потвърждава нейната силно конкурентна позиция. Актуалните проучвания по поръчка на Германския борд по туризъм потвърждават успеха на стратегията за възстановяване – и България не е изключение в това отношение. Броят нощувки на българските посетители в Германия от януари до април тази година е 142 099, а това е ръст от 34,7% спрямо същия период на миналата година.

Добра идея за устойчив отдих в Германия са градовете и местностите под закрилата на ЮНЕСКО – 51 на брой. Те са част от осем тематични маршрута, които комбинират устойчивия туризъм с посещения на обекти от световното наследство. Пътуването е свързано с емоционални преживявания и насърчава по-дългия престой в места и региони, доскоро непознати за повечето туристи. Предложенията за пътуване (от 8 до 12 дни) са достъпни на микросайт, съдържащ подробни съвети, карти и линкове с информация на английски, френски и испански, освен на немски.

Устойчивият отдих съхранява природните ресурси, насърчава междукултурното разбирателство и подкрепя местния бизнес. Много дестинации са се посветили на постигането на тази цел и разработват все повече оферти, благоприятни както за околната среда, така и за домакините и гостите. Какви устойчиви ваканционни изживявания може да намерите в Германия сред нейната природа, „зелени градове“, селата и винените й региони и богатите й на термални извори земи – вижте на www.germany.travel/feelgood

Facebook Twitter Google+

0 Коментара