Карта показва свободните места за разполагане на кемпери и палатки, както и каравани, които могат да бъдат наети, на къмпинги по българското Черноморие.

Инициативата, която събира тези възможности на едно място, е на платформата за устойчив туризъм Karavani.bg и стъпва на информация, споделена от над 20 къмпинга. Целта е през този визуален формат, свободен за използване, хората лесно и бързо да се ориентират къде могат да организират своята желана ваканция сред природата, а в бъдеще ще бъде разширен, включвайки и други части на страната.

Проучването показва още, че по Черноморието къмпингите предлагат и допълнителни активности, за да привлекат вече почиващи. На места посетителите могат да се възползват от безплатен паркинг, Wi-Fi, да хапнат в близкия ресторант, да прекарат приятно вечерта си под звездите на бар или на сцена с музикална или кино програма. Към всички туристи призивът е да обичат природата и да имат отношение към нея и опазването ѝ.

Картата може да бъде намерена тук.

В подкрепа на тази мисия са и данните, които отчита платформата – почивката на къмпинг на Българското Черноморие се оказва търсена и предпочитана от все повече хора от страната и от чужбина – Великобритания, Германия, САЩ, Австрия, Гърция и др. Със старта на активния сезон интересът се увеличава и резервациите са два пъти повече, спрямо същия период през 2022 г.

Сред групите, които избират къмпинга за своята лятна почивка, са семейства с деца, които търсят спокойствието и близостта с природата; двойки, които искат да избягат от града и да се насладят на морето; хора, които работят от разстояние, т.нар. “дигитални номади”, и предпочитат офисът им да е на морето за по-дълъг период от време; българи, които живеят в чужбина, но почиват в страната.
За да отговори на нуждите и предпочитанията на своите потребители, платформата за отдаване под наем на каравани, кемпери, бунгала и палатки предлага

широк избор за настаняване на къмпинги в страната.

С близо 200 предложения онлайн търсещите пълноценна почивка сред природата могат лесно и сигурно да намерят и да резервират своето лятно преживяване сред природата. В широката селекция на Karavani.bg влизат, освен стандартни каравани, и по-висок клас бунгала с гледка към морето, санитарен възел и климатик. Местата за настаняване предлагат уют, оборудване и удобства за една пълноценна ваканция.

Едновременно с това, условията при анулиране са фиксирани в полза на клиентите – резервации могат да бъдат отменени при пълно възстановяване на платената сума, ако е спазен срокът от поне 30 или 14 дни предизвестие, и на 50%, ако анулирането е между 14 и 7 дни преди резервираната дата. Предстои възможностите в тази посока да се увеличават. От юли тази година ще има и опция за резервиране на почивка на изплащане.

Karavani.bg влиза в активния летен сезон и с версия на английски език, която ще бъде достъпна съвсем скоро, както и с реклама в Румъния на места за настаняване у нас, за да привлече повече туристи от северната ни съседка.

*В инициативата се включиха над 20 къмпинга, което не покрива пълния брой от къмпинги по Българското Черноморие. Картата показва актуална картина към юни 2023 г., като трябва да се уточни, че в този момент част от къмпингите са напълно запазени, а други не предлагат свободни места. Цени и условия се договарят директно с конкретните къмпинги.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара