Eucerin представя отлично решение за хидратация и облекчаване на суха и чувствителна кожа на тялото, подходящо както за жени, така и за мъже, в т.ч. активно спортуващи. Новият Eucerin® pH5 Гел-крем е с ултралека, немазна текстура, която се нанася лесно, абсорибира се бързо и не оставя следи. Кожата остава мека, гладка,  освежена и дълготрайно хидратирана, със стабилизирано pH. Формулата е обогатена с декспантенол, глицерин и pH цитратен буфер.

Кожата е най-големият орган в нашето тяло. Когато е здрава, тя ни предпазва успешно от външни дразнители. Сухата кожа не съдържа достатъчно липиди и субстанции, които да задържат водата в нея. По този начин защитната ѝ мантия, която е леко киселинна (с pH между 5.4 и 5.9), е нарушена и отслабена.

За да подпомогне поддържането на оптимални нива на pH на кожата, Eucerin® влага във формулата на новия гел-крем pH цитратен буфер. С негова помощ се възстановява  естественото pH на кожата и се активират защитните ензими, които регулират развитието на бактерии и съдействат за обновяването ѝ. Същевременно, глицеринът във формулата хидратира ефективно, като привлича и задържа водата в кожата. Декспантенол, извличан от витамин В5, подпомага хидратацията на външните слоеве на кожата и има регенеративни свойства.

Формулата има лека кремообразна текстура, която оставя усещане лукс и комфорт върху кожата. Действа незабавно при нанасяне, като оставя кожата дълготрайно хидратирана. Продуктът е отлично решение за всички, които търсят ефективна хидратация за суха и чувствителна кожа. Особено подходящ е за употреба в летните месеци, тъй като се абсорбира бързо и оставя чувство за лекота и свежест. pH5 гел-крем е прекрасен продукт и за активни и спортуващи хора, в т.ч. мъже; може да се нанася лесно дори върху окосмени части на тялото.

Дерматологични проучвания показват много добра ефикасност и поносимост от чувствителна кожа. Според 160 жени с чувствителна кожа, тествали продукта в продължение на 2 седмици, новият pH5 Гел-крем предпазва чувствителната суха кожа (98% от участниците), оставя леко и приятно усещане, без следи (95%) и има 0% лепкаво усещане (89%).

Eucerin pH5 Гел-крем се нанася след душ еждевно или по-честно, според нуждите, като се втрива нежно в кожата, докато попие. За още по-добри резултати препоръчваме да го комбинирате с Eucerin® pH5 Нежен измиващ душ-гел.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара