Хърватия се превръща в новата гореща лятна дестинация за българските туристи, след като от 18 май стартират чартърни полети от София до Риека. Те ще се осъществяват всеки четвъртък до края на септември.

Хърватското адриатическо крайбрежие привлича стотици хиляди гости всяка година. За българите то обаче не бе лесно достъпно досега – само с кола или автобус, или със сложни полети с прекачвания – София-Виена-Загреб-крайбрежието… За първи път на българския пазар се предлагат директни чартърни полети от София до Риека, с които само за час ще стигнете до страхотни места на изключително атрактивни цени.

Дилемата, пред която са изправени туристите на полуостров Истрия е да дали да прекарат деня на плажа в кристалните води на Адриатика или да се отдадат на лежерна разходка в идилични градчета, изпълнени с история. И да поседнат на чаша ароматно местно кафе или изстудено бяло вино „Малвазия“ в някой от многобройните ресторанти, сгушени в малките улички.

Ровин e едно от най-романтичните градчета на хърватското крайбрежие, съхранило и до днес сантименталната атмосфера на отдавна отминали времена. Тук ви очакват очарователни калдъръмени улички, засенчени от стари къщи със специфични архитектурни щрихи, ренесансови градски стени, красиви църкви, галерии под открито небе, ресторанти, предлагащи пресни морски дарове.

Истрърската кухня ще ви очарова с разнообразие и баланс. Понякога ще се насладите на средиземноморската й страна, а в други случаи – на континенталната й същност. В Истрия лесно се адаптират към годишните сезони  и винаги използват най-добрите маслинови масла, местни сезонни продукти и отлични вина. Няма значение по кое време на годината посещавате Истрия, храната тук винаги е  еднакво силна, страстна и интензивна. Отворете сетивата си за прекрасни вкусове и аромати.

Полетите са на агенция Emerald Travel

Facebook Twitter Google+

0 Коментара