Оливър Пьоч, един от най-продаваните немски съвременни автори, идва в България за премиерата на последната му книга „Дъщерята на палача и кралят на просяците“. Срещите с него ще бъдат: в София на 17 май от 18,30 ч. в Книжен център „Гринуич“ и в Пловдив – 18 май от 18 часа в книжарница „Хермес“.

Още с първия си роман – „Дъщерята на палача“, Оливер Пьоч предизвиква фурор в Европа, а впоследствие книгата се превръща в бестселър в САЩ и Китай. Романът поставя началото на криминална историческа поредица, от която в световен мащаб са продадени над 2,5 милиона екземпляра. Книгите му са преведени на 25 езика.

До момента на български са издадени три книги от поредицата: „Дъщерята на палача“, „Дъщерята на палача и черният монах“ и „Дъщерята на палача и кралят на просяците“.

Къде се крие тайната на успеха на баварския журналист. Вероятно в необичайния избор на главен герой – палач. В случая обаче не трябва да се прибързва със заключенията: Оливър Пьоч не пише кървави истории, изпълнени с мъчения и жестокости. Точно обратното – писателят ни среща със симпатични и ярки образи, като ни връща назад във времето в малко познат за нас свят – този на средновековното баварско общество. Като прибавим увлекателните детективски сюжети, приятния образен език, прецизните и любопитни исторически детайли, формулата на успеха вече става ясна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара