Когато търсите да изберете първата си кредитна карта, това може да е знак, че имате по-стабилно финансово състояние. Тогава обаче всички оферти могат много да си приличат за вас, но най-важно е да използвате кредитна карта, която отговаря на вашето финансово състояние и пасва на вашите потребности.

Първо, трябва да знаете, че стратегическият подход е най-важен. Трябва да определите за какво ще използвате кредитната карта, кога и къде ще ви бъде необходима.

Когато имате ясен стратегически подход, можете да се нагодите към различните оферти. От голямо значение за вашата финансова дисциплина и успех ще бъде кредитният лимит, който ще договорите с банката или кредитора. Кредитният лимит трябва да е в тези граници, в които ще ви се позволи да купувате най-важните неща за вас – тези заради които сте решили да имате кредитна карта.

Чрез кредитна карта можете да изградите добра кредитна история, което ще има благоприятен ефект когато ви трябват спешно пари от бърз заем, лизинг, банков потребителски заем и т.н.

Сравнявайте офертите. Трябват ви поне 5 налични, за да можете да видите съществените разлики между всички параметри в различните оферти. Трябва да се научите сами да пресмятате данните и да определяте дали офертата е изгодна за вас според зададените данни: лихви, обезпечение, различни такси съпровождащи услугата, дори възнагражденията, които банките или кредиторите дават за лоялните си клиенти.

Можете да разговаряте с приятели, които вече са ползвали кредитна карта, за да ви споделят техния опит. Когато търсите кредитна карта за специфични цели свързани с бизнеса ви, следва да се консултирате със специалист за актуалните възможности, които са на пазара.

Преговаряйте с кредиторите интелигентно, с предварителна подготовка. Покажете им, че добре сте се запознали с офертата им, но и задавайте въпроси, които не са ви достатъчно ясни. Не се притеснявайте да питате, защото от жизнено значение за вас е да изберете първата си кредитна карта при ясни правила и задължения, за може тя да отговаря на важните финансови аспекти в живота ви.

Източник: zaemko.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара