Според експертите по обзавеждане за баня има поне 20 вида различни стилове за баня. Като всеки от тях има своите особености, които го отличават и които привличат хората да си кажат: „Искам точно такава баня!” В този текст обаче ще разгледаме нестандартните такива, но също толкова желани от собственици по света.

Чували ли сте за югозападен стил баня? Не, няма да ви се наложи да отивате в Петрич. Това е стил, който се нарича southwestern защото е характерен за микса в югозападните американски щати. Там се смесват културите на мексиканци и американци. Стилът се характеризира с топлия интериор; с използването на повече дървени мебели за баня и метални декоративни елементи.

Баня в индустриален стил – характерни за нея са минималистичните елементи, смели цветове, контрастни линии и съчетания. Простотата в интериора се набива на очи, но смесицата е толкова странна, сякаш не сте вкъщи, а в някой стар тухлен бар. Много характерни за този стил са плочки за баня тип метро.

Рустикален стил баня – това е баня, чиято стилистика обединява много елементи от банята на село. Тя не е толкова ретро, но много прилича на баня създадена от занаятчийски ръце. Захабените повърхности, дървеният материал, приглушената светлина, всичко това са толкова типични елементи. Модерният пазар предлага плочки за баня –  имитация на дърво, така че може да направите стила без дори да инсталирате толкова много дървен материал.

Скандинавски стил – не че го ползват само в северна Европа, напротив. Неговите опростени форми, елаганс и чиста функционалност се нравят на много собственици по света. Светли и тъмни цветове се смесват, за да създадат една приемственост и единство. Няма екстра орнаментации, но има лукс, който се усеща с всяко ползване на банята.

Има още нестандартни, но желани стилове за баня. Онлайн можете да разгледате най-различните им техни проявления и оформления, за да се вдъхновите за вашата собствена такава.

Източник: remontira.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара