На 18 Николета Лозанова стана момиче на Playboy, после направи кариера на модел и на телевизионен водещ и през последните 12 години не е слизала от страниците на клюкарските вестници и сайтове. Които обожават всички истории около нея, независимо дали става дума за гръдни импланти или за мъже. От Николета просто лъха на секс.

фотограф Костадин Кръстев – Коко

От 6 години обаче бившата плеймейтка е в нова роля – тя е майка на Никол и твърди, че това е променило всичко в живота й. За ужас на фенклуба си Николета е прекратила еротичните си фотосесии и е спряла нощния живот по заведения.

Първата фотосесия на Николета с бебето Никол беше в „Жената днес“. 6 години по-късно двете вече са равностойни героини на корицата ни. Как изглежда трансформацията от сексмодел в майка, на какво учи своята дъщеричка и, разбира се, какво смята за кампанията срещу сексуалните посегателства и насилието върху жени – отговаря новата Николета.

Николета, твоето момиче вече порасна. Казваш, че тя е причината да се стараеш да си достоен пример за нея. Ясно е, че децата ни променят, но разкажи как конкретно се промени животът ти през изминалите 6 години, благодарение на Никол.

Животът ми придоби стойност, бидейки вече майка, както и смисъл, когато знам за кого се събуждам. През последните 6 години всеки ден имам поводи за усмивки. „Проходихме“, „проговорихме“, преживяхме много емоции. Променила съм се във всякакво отношение, особено личностно. Станала съм много по-обрана в изявите си, преустанових еротичните сесии, нощният живот по заведенията е заменен с приспивни песнички и разказване на приказки за лека нощ. В заключение бих казала, че се чувствам много щастлива и обичана!

Николета и Ники преди 6 години. Фотограф: Велислава Каймаканова-Ножарова. 

Какви уроци научи от нея и на какво я учиш ти?

Никол ме научи на това, колко е велико да поставиш някого другиго преди себе си и всичките ти стремежи да са насочени към неговото щастие, което само по себе си те прави щастлив, и то двойно повече. Откровено казано, сякаш аз съм получила повече уроци от нея, отколкото тя от мен. Но вече идва моментът, възрастта, в която ролите ни ще се разменят и аз ще се постарая да дам всичко от себе си тя да си даде ясна представа какво я кара да се чувства щастлива, пълноценна и удовлетворена, да следва свой собствен път. Да бъде индивидуалистка!

От кои майки си – строга, дисциплинираща или либерална и приятелски настроена?

Минах през различни периоди на майчинството. Придържам се към приятелския стил, но не толерирам моментите на детска манипулация. Също така често ми се налага да стопирам нейните превъплъщения в мен, не иска да живее по детски, а се изживява като мен и копира всеки мой маниер.

Как се забавлявате, когато сте заедно?

Никол от съвсем малка е много артистична и обожава да имитира певици, прави ми концерти, а аз бурно я аплодирам. Обича да си съчетава различни стайлинги и да ми изнася модно ревю. Зашеметяваща е, когато влезе в роля. Все по-често изявява желание да позира пред обектива. Дебютната й корица бе именно във вашето издание преди цели 6 години, сега отново е блестяща на корицата. Заснемането за нея бе много емоционално и подходи като истински професионалист.

Тя прилича ли по характер на теб?

Безспорно е много своенравна, но е доста по-чувствителна от мен. Смятам, че е взела най-хубавите качества и от двама ни с Валери. Спокойна съм, че ще бъде достоен човек.

Коя е най-голямата ти надежда като майка?

Не съм от майките с болни амбиции, които чертаят бъдещето на децата си и отсега са им избрали и съпрузите. Аз ще й бъда опора, но посоката ще я определя сама. Надеждата ми е свързана с това тя да не робува на никого и на нищо, никога.

А най-големият ти страх?

Не харесвам думата „страх“! Изобщо всичко, което има ниски вибрации и негативен смисъл, го избягвам в съзнанието си. Не ме е страх, защото ако имам възможността да съм до нея, знам, че ще направя и невъзможното, тя да е добре!

Казваш, че най-доброто, което една майка може да направи за детето си, е да избере най-достойния баща. Какъв татко е Валери?

Именно такъв! Не можем да го виним за физическото му отсъствие, тъй като е всеизвестно, че професионалните му ангажименти го налагат и съвсем не е единственият. Той компенсира с внимание всяка свободна минута. Има неща, които Никол преценява да сподели само с него. Те имат много силна връзка, за което се радвам искрено.

Раздялата,  независимо от етапа, винаги е травма и децата са най-уязвими от нея. Как Никол възприема вашето семейство и факта, че живеете отделно? Как компенсирате това?

Смея да твърдя, че ние избегнахме момента на травмата, като не сме изпадали в полемики и запознаване с нашите отношения. Просто плавно се научихме да живеем в този ритъм. Тя осъзнава една от най-важните житейски максими: всеки има право на личен избор, който да му носи обич и щастие.

Казваш, че личният пример е особено важен – говорите ли си с твоята дъщеричка за ролята на жената в една връзка, за правата на жените, дискриминацията и еманципацията?

Не й чета лекции на тези теми, тъй като не бързам да я обременявам с неща, които са изключително преходни в наши дни, и до момента, в който ще се сблъска с тях, може теориите ми да не са актуални. Но истината е, че я насочвам да е решителна, колебанието е присъщо за слабите и страхливите, а не искам да бъде такава.

Наскоро много звезди по целия свят се включиха в движението #Metoo, осъждащо сексуалното посегателство върху жените, особено на работното място. Ти сблъсквала ли си се с такъв проблем?

Откровено казано, не съм, макар че съм сигурна, че съм от единичните щастливи случаи. Сякаш по някакъв начин респектирам събеседниците си, независимо от какъв пол са и не смеят да прекрачат каквито и да било граници – морални и физически.

Смяташ ли, че за случаите на насилие трябва да се говори открито?

Да, но в България всяко публично изказване се тълкува като форма на евтин PR на нечий гръб, подлага се под съмнение и често се изопачава от медиите. Смятам, че това са основните причини за мълчанието на много хора по темата.

Мислиш ли, че в днешно време у нас бъдещето на много млади момичета зависи от сексуалното им поведение?

Не твърдя, но подозирам, че много от тях сами избират този път, който се оказва истински трамплин, а те са готови на всичко за своите три минутки слава.

Мислиш ли, че Истанбулската конвенция би променила живота на жертвите на насилие – жени и момичета?

Не мисля, тъй като сякаш всяко чудо е за три дни и задкулисните игри, по традиция си остават зад кулисите. Първо трябва да изкореним корупцията и страха и чак тогава да градим нова конституция.

Дали солидното образование е добра инвестиция в бъдещето на едно момиче?

Преди около 10 години безспорно е било така, но към днешна дата креативността и новаторството са в основата на успеваемостта.

Разкажи ни с какво се занимаваш в момента, какво плануваш – за себе си, не само за Никол.

Смея да кажа, че вече е факт един личен проект, който много дълго време отлагах, а именно стартирането на личен бранд. Дебютирам с ексклузивна колекция на бански костюми, които съм убедена, че ще се харесат изключително много, както като качество, така и като дизайн. Нямам някакви мащабни амбиции, но вярвам в успеха на всичко, до което се докосна!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара